Havi archívum

Jun 30

Próbaüzem

Ön Biatorbágy Város Önkormányzatának új, hivatalos weblapját látja, amelynek próbaüzemelését 2009. július 1-jén indítottuk el. Honlappal kapcsolatos észrevételeit, véleményét a honlap@biatorbagy.hu e-mail címre küldheti el.
A honlap megtekintéséhez a Firefox ingyenes böngésző program használata ajánlott.  www.firefox.hu
Biatorbágy Város Polgármestere

Jun 30

Felavatták az Egészségházat

Ünnepélyes keretek között Dr. Palovics Lajos polgármester és Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter vasárnap felavatták a mintegy 600 millió forintos PPP együttműködésben megvalósult Egészségházat Biatorbágyon. Az egészségügyi intézmény befejezésére idén további 120 millió forintot fordít a települési önkormányzat.
Jun 30

A bölcsődehiányról

Nem biatorbágyi sajátosság a bölcsődei férőhelyek hiánya. Az Inforádió munkatársa, Sigmond Árpád nemrégiben erről készített rádióműsort, amelyben Dr. Palovics Lajos városunk lehetőségeiről nyilatkozott.

Az Inforádió bölcsődei férőhelyekről szóló műsorát a linkre kattintva hallgathatja meg. Inforádió: Bölcsődehiány

Jun 30

Félmilliós büntetés illegális csapadékvíz bevezetésért

A Biatorbágyi Vízművek Kft. tizenkét helyen tárt fel illegális csapadékvíz-bevezetést az elmúlt időszakban. A biatorbágyi csatornahálózat elválasztott rendszerű, ami azt jelenti, hogy tilos a csatornába csapadékvizet vezetni.

Az illegálisan csatornába vezetett csapadékvíz növeli a tisztítás költségeit, és ezen keresztül a csatornadíjat. Társaságunk tavaly nyáron valamennyi fogyasztó figyelmét felhívta az illegális csapadékvíz-rákötések bejelentésére, megszüntetésére a további szankciók elkerülése érdekében.

Jun 30

Emelkedik a víz- és csatornadíj áfa-tartalma

A Biatorbágyi Vízművek Kft. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a parlament döntésének értelmében (törvénymódosítás) 2009. július 1-jétől 20 százalékról 25 százalékra emelkedik a szolgáltatás után fizetendő általános forgalmi adó (áfa) értéke.

Jun 25

Havi számlázás a vízmű szolgáltatónál

Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Önök igényeinek megfelelően 2009. júniustól havi számlázás lép életbe Biatorbágyon. A vízórák leolvasása továbbra is kéthavonta történik, viszont a közbeeső időszakra a korábbi fogyasztás alapján havi számlákat állítunk ki.

Jun 15

Nyári ügyfélfogadás a Budaörsi Városi Bíróságon

A Budaörsi Városi Bíróság 2009. július 16.−augusztus 19. között ítélkezési szünetet tart. Ez idő alatt a bíróság nem tart tárgyalást és a pénztárát nem üzemelti. Panasznapot tartanak: július 20.,27, augusztus 3.,10., 17. napokon 9.00−13.00 óráig. A kezelő irodák ügyfélfogadása: hétfő−péntek 9.00-13.00 óráig. Kedden az ügyfélfogadás szünetel.

Jun 15

Pénzügyi Bizottság 2009.06.16.

Biatorbágy Város Képviselő – testületének Pénzügyi Bizottsága 2009. június 16-án 9.00 órakor ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Jun 15

Népjóléti Bizottság 2009.06.16.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete Népjóléti Bizottsága 2009. június 16-án (kedden) 14.00 órakor a Városháza I. em. tárgyaló helyiségében ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Jun 12

Testvérvárosi Napok június 27-28.

2009. június 27-28-án ismét megrendezésre kerül a Testvérvárosi Napok programsorozat. A kétnapos ünnepi eseményeken a helyi csoportok mellett Biatorbágy testvérvárosai, a ciprusi Kiti, a németországi Herbrechtingen és az erdélyi Gyergyóremete közösségei mutatkoznak be kulturális programjaikkal.