Havi archívum

Kép
HPV oltás
Mar 30

HPV oltás új időpontja ÁPRILIS 18!

Biatorbágy Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzési és betegség megelőzési programokra. A Képviselő-testület az egészségügyi program keretén belül teljes mértékben finanszírozza a 14 éves korú (1997.01.01 és 1997.12.31. között született), állandó biatorbágyi lakóhellyel rendelkező leánygyermekek méhnyakrák elleni védőoltásának költségeit.

Kép
„Úttörő” civilek jelképes támogatása
Mar 30

„Úttörő” civilek jelképes támogatása

Országos jelenség, hogy a külterületi utak karbantartására szinte egyetlen fillérje sem jut az önkormányzatoknak. Biatorbágyon sincs ez másként. Ugyanakkor tény, hogy egyre többen választják ideiglenes, vagy akár állandó lakóhelyül a belterületen kívül eső ingatlanokat.

Kép
Judos büszkeségeink
Mar 30

Judos büszkeségeink

Közel tíz éve alakult az a judo (dzsúdó) csapat Biatorbágyon, amelynek tagjai 1995 óta működnek a Viadukt Sport Egyesület Judo szakosztályaként. Grunda Zoltán edző fiatal tanítványai kiválóan szerepelnek a versenyeken, sorra szerzik győzelmeiket ezzel is öregbítve városunk hírnevét. Legutóbb a Komárom–Esztergom megyei tokodaltárói Tabak Judo Klub versenyén léphettek dobogóra.

Kép
Gyermekrajzok a vízről
Mar 29

Gyermekrajzok a vízről

Március 29-től látható a Faluház Nagytermének előterében a „Víz a városokért, városok a vízért” gyermekrajz kiállítás! Az alkotások a víz világnapja alkalmából meghirdetett rajpályázat műveiből nyújtanak válogatást. A tárlat április 8-án este 6 óráig látható.

Kép
1. osztályosok beiratása
Mar 28

1. osztályosok beiratása

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a Biatorbágyi Általános Iskolában az 1. osztályosok beiratása 2011. április 1-jén 8-18 óráig és 2011. április 2-án 8-12 óráig történik - mindkét épület tanulói számára - a Karinthy F. u. 4. szám alatti épületben.

Mar 25

Képviselő-testületi ülés 2011.03.31.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011. március 31-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Kép
Vizes gyermek-rajzpályázat eredményhirdetése Pál Tamással
Mar 25

Víz Világnapja Biatorbágyon

A Víz Világnapja alkalmából forráslátogató túrát szervez a Biatorbágyi Vízművek és Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület, amelynek végállomásán a Közösségi Házban kerülnek átadásra a „Víz a városokért, városok a vízért” - rajzpályázat díjai.

Kép
Iskolakóstolgató
Mar 22

Iskolakóstolgató

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a Biatorbágyi Általános Iskolában a beíratást megelőzően az alábbiak szerint ISKOLAKÓSTOLGATÓT tartunk a leendő első osztályosok és szüleik számára:

Kép
Eb
Mar 22

Kedvenceink kullancs elleni védőoltása

Kedves Gazdik! Szeretném felhívni szíves figyelmüket a tavasz miatt közelgő kullancsveszélyre!
A hamarosan újra előbukkanó és elszaporodó kullancsok nem csupán házi kedvenceinket veszélyeztetik, hanem közvetlenül minket embereket, felnőtteket és gyermekeket egyaránt!

Kép
Óvodai beiratkozás
Mar 22

Óvodai beiratkozás

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a biatorbágyi óvodákban 2011. április 12-én és 13-án 8.00-16.00 óráig lehet beiratkozni a következő tanévre.

Mar 18

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2011.03.21.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2011. március 21-én, hétfőn 14.00 órai kezdettel ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Az első napirendi pont tárgyalása a Boldog Gizella Otthonban, kihelyezett ülés keretében történik, a továbbiak tárgyalására szokás szerint a Városházán kerül sor.

Mar 18

Oktatási Bizottság 2011.03.21.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2011. március 21-én (hétfőn) 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Mar 16

Képviselő-testületi ülés 2011.03.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011. március 17-én (csütörtökön), 17 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Széll Kálmán
Mar 16

A kormány Széll Kálmán Terve

Az államadósság Magyarország legnagyobb problémája. Annak érdekében, hogy úrrá tudjunk lenni bajainkon talpra tudjuk állítani az országot és fel tudjunk emelkedni, a legfőbb akadályt, az államadósságot kell eltakarítani az útból!

Kép
Március 15.
Mar 11

Talpra Biatorbágy!

Találkozzunk, és emlékezzünk együtt az 1848-49-es Magyar Forradalom és Szabadságharcra 2011. március 15-én! Az ünnep alkalmából fáklyás felvonulás indul a település három pontjáról a Faluházig. Csatlakozzon a felvonulókhoz, és énekeljük közösen a Kossuth nótákat!

Kép
Alkotmányozás
Mar 10

Alkotmányozás

Tisztelt Biatorbágyi Polgár!

Magyarország új Alkotmány megalkotására készül, amely felváltja a jelenleg ideiglenes alaptörvényt. Az alkotmányozás előkészítésének egyik állomásaként Nemzeti Konzultációs Testület jött létre, amelynek feladata az új alaptörvény koncepciójának, legfontosabb célkitűzéseinek véleményeztetése az állampolgárokkal.

Kép
Kisvállalkozói munkalehetőségek
Mar 10

Kisvállalkozói munkalehetőségek

/Módosult a kiírás dátuma/

Helyi cégek és vállalkozók is pályázhatnak Biatorbágy Város intézményeinek felújítási munkáira. A pályázat kiírására 2011. március végén kerül sor. 

Kép
bíróság
Mar 9

Ülnököket keres a bíróság

A Magyar Köztársaság Alkotmánya kimondja, hogy bizonyos – törvény által meghatározott – ügyekben és módon nem hivatásos bíráknak (ülnököknek) is részt kell venniük az ítélkezésben. A bírósági ülnökök megválasztására a Köztársasági Elnök a 2011. március 7. és április 30. napja közötti időszakot tűzte ki.

Mar 9

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2011.03.10.

Meghívó
módosított

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2011. március 10-én, csütörtökön 15.00 órai kezdettel soron kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Mar 8

Képviselő-testületi ülés 2011.03.10.

Meghívó
módosított

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011. március 10-én (csütörtökön), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.