Havi archívum

Kép
Biatorbágyi Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
May 30

Házi segítségnyújtás az Ön otthonában!

A Biatorbágyi Családsegítő Központ több szolgáltatása között hangsúlyos szerepet kap a házi segítségnyújtás. Ennek keretében segíteni tudnak az alábbiakban:

Kép
Trianoni menyecske - Margittai Gábor
May 30

Biatorbágyra utazik a „Trianoni menyecske”!

A trianoni békediktátum évfordulójának előestéjén 2011. június 03, péntek 19:00 órától a Faluház földszinti klubtermébe látogat a Magyar Nemzet hétvégi Magazinjának társszerkesztője Dr. Margittai Gábor. Az újságíró, író, a magyarság szórványkutatója Nánási Tamás kérésére hozza városunkba legújabb kötetét, amelyben a Magyarországtól elszakított magyarlakta „végekről” tudósít.

Kép
Trianon-szobor
May 27

Trianon-megemlékezés

Biatorbágy városa Trianon megemlékezésére június 4-én szombaton, 16 órától kerül sor a Dózsa György úti parkban. A Nemzeti Összetartozás napján Beszédet mond Tóth Zoltán József Jogtörténész, Nagy György Tibor képviselő és Tarjáni István polgármester.

May 25

Oktatási Bizottság 2011.05.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2011. május 26-án, csütörtökön 14:00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Horogra fel!
May 25

Horogra fel!

Június 4-én (szombaton) délelőtt rendezi ez évi nyílt csapat horgászversenyét a biatorbágyi Peca-tó Sporthorgász Egyesület. A szervezők az egyesület tagságán kívül szeretettel hívják és várják minden helyi civil szervezet, egyesület, alapítvány vagy bármely baráti társaság 3 fős csapatát a versengésre a Biatorbágyi Vándorkupáért. Jelentkezési határidő: május 29. (vasárnap)

Kép
Betegoktató előadás
May 23

Betegoktató előadás

Cukorbetegségben szenvedők részére szervezünk betegoktató előadást 2011. június 1-jén, szerdán 15 órakor a Faluházban. Az Egészségházban rendelő diabetológus szakorvos, valamint dietetikus szakember tartanak előadást.

May 20

Képviselő-testületi ülés 2011.05.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011. május 26-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Kép
Bölcsőde
May 20

Ünnepeljük meg az épülő jövőt!

Az Általános Iskola biai épületének szomszédságában, a Szent István út, Petőfi köz, Rákóczi utca által határolt önkormányzati telken megkezdődött a bölcsőde építése. Május 28-án, szombaton a gyermeknap részeként délelőtt 9 órakor az építkezés helyszínén kerül sor a bölcsőde alapkövének letételére. Az ünnepségre minden gyermeket, anyukát, apukát, nagymamát, nagypapát, leendő szülőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

Kép
Pünkösdi Nyitott Pincék Biatorbágyon
May 20

Pünkösdi Nyitott Pincék Biatorbágyon

A BIA-VERITAS Egyesület szervezésében a Biatorbágyi Ürgehegy és Öreghegy borászai június 11-én, Pünkösd szombatján 9 és 19 óra között szívesen látják Biatorbágy polgárait egy pohár borra és valami borkísérőre. 8-10 pince és egy épülő pálinkafőző lesz látogatható. A vendégváró gazdák bemutatják a pincészetet, a szőlőbirtokot és a technológiát.

Kép
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
May 19

SZJA bevallási határidő: május 20.

2010. évről szóló személyi jövedelemadó bevallásokat 2011. május 20-án pénteken, éjfélig kell benyújtani. Ezen a napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adóigazgatósága rendkívüli félfogadással, este 18.00 óráig áll az adózók rendelkezésére.

Kép
Tüdőszűrés
May 18

Tüdőszűrés az egészségházban

Az idei tüdőszűrésre május 23.- június 14-ig kerül sor az Egészségházban. Ez a vizsgálat alkalmas a tüdőbetegségek időbeni felismerésére, amely minden 40. életévét betöltött lakos részére ajánlott.

Kép
Baranta verseny Biatorbágyon!
May 18

Baranta verseny Biatorbágyon!

Május 21-én délelőtt 9 órától az Iharos egykori lőterén rendezik az első Benta Baranta Kupát, amelynek eredményei a sportág nemzeti bajnokságán való részvételre is feljogosíthatják a „harcosokat”! A harcművészeti verseny mellett lovasíjász- és karikásostor bemutatókat, sólyomröptetést is láthat az érdeklődő közönség.

Kép
TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért
May 16

Vedd fel a kesztyűt!

Csatlakozz Te is Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához 2011. május 21-én!

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású hulladékgyűjtő akciót szervez, mely során reméljük, megmozdul az egész ország, hogy együttes erővel tisztítsuk meg hazánkat.

May 13

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2011.05.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2011. május 16-án, hétfőn, 14.00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

May 13

Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság 2011.05.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2011. május 17-én, kedden 14.00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés munkalátogatással kezdődik a Peca-tó Sporthorgász Egyesületnél.
Indulás a Peca-tóhoz 14.00-kor a Városházáról.
A munkalátogatást követően kb. 15.00 órától a Városházán folytatódik az ülés.

May 13

Oktatási Bizottsága 2011.05.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2011. május 16-án, hétfőn 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Kiváló minősítésű népdalosok
May 13

Kiváló minősítésű népdalosok

A múlt hónap végén, Budapesten a Néprajzi Múzeumban rendezték a "Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklési versenyt, amelyen csak olyan diákok vehettek részt, akik az általános és középiskolák tanórai keretein belül, illetve szakköri foglalkozásain sajátították el a népdaléneklés hagyományait.

Kép
Lúdas Matyi, Pomádé király és társaik a Faluházban
May 12

Lúdas Matyi, Pomádé király és társaik a Faluházban

Az elmúlt vasárnap immár tizennegyedik alkalommal adott otthont Biatorbágy a Koós Iván Gyermekbábos Találkozónak. A résztvevők számára egymás alkotásainak megtekintésén, értékelésén és a jókedvű együttléten túl ez az esemény szolgál hagyományosan Pest megyei válogató versenyként is az egri Országos Gyermekbábos Fesztiválra.

Kép
Elektronikusan elkészíthető adóbevallás!
May 11

Elektronikusan elkészíthető adóbevallás!

Az ide adóévtől már elektronikus formában tölthetők le a helyi iparűzési adónyomtatványok Biatorbágy Város honlapjáról. A számítógépes nyomtatványkitöltő program segíti a vállalkozók gyors, pontos és számszakilag helyes bevallásának elkészítését illetve a benyújtás előtti önellenőrzést. A 2010-i adóévi bevallás benyújtásának határideje 2011. május 31.

Kép
Egészségház
May 10

Jelentkezési lehetőség a családi napközibe

Biatorbágy Városban a Premontrei Női Kanonokrend által fenntartott családi napközikbe elsősorban 2 és 4 év közötti gyermekeik napközbeni ellátását igénylő családok jelentkezését várjuk.