Havi archívum

Kép
Ünnepi nyitvatartás
Dec 23

Intézmények év végi nyitva tartása

Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatala, Faluház, Biatorbágyi Általános Iskola, Családsegítő, Egészségház nyitva tartásai a két ünnep közötti időszakban.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 22

Városi szilveszter

A város történetében először nyílik alkalmuk a biatorbágyiaknak, hogy közösen lépjék át az ó és újesztendő határát. A település kulturális minisztériumaként is emlegetett „Faluház” hagyományteremtő szándékkal nyilvános „Óévbúcsúztató Újévköszöntő” szilveszteri mulatozást szervez, amelyhez az estétől hajnalig tartó élőzenét a városban már jól ismert Beatorlók zenekar szolgáltatja.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 22

Pénzt hoz a tehetség

Biatorbágy javarészt az önkormányzat által kezelt közpénzből, valamint lakossági és vállalkozási felajánlásokból 1998-óta támogatja továbbtanuló diákjait. A 14. életévüket betöltött, közép és felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatain tanuló, kiemelten tehetséges helyi diákok havi ösztöndíjban részesülhetnek a képviselő-testület által létrehozott Biatorbágyi Diákokért Közalapítványon keresztül.

Kép
 Biatorbágy Város Civil Tanácsadó Testülete alakuló ülése
Dec 22

Civilek a pályán

Tarjáni István polgármester invitálására december 9-én tartotta alakuló ülését Biatorbágy Város Civil Tanácsadó Testülete. A jeles grémium az önkormányzati képviselőkhöz eljuttatott személyi javaslatok alapján jött létre.

Kép
Biatorbágy bölcsődéjének látványterve
Dec 22

Adj nevet a bölcsinek!

2012 szeptemberében nyílik Biatorbágy régóta várt 60 férőhelyesre tervezett bölcsődéje. A 250 millió forintos európai uniós hozzájárulással, 150 millió forintos városi befektetéssel, valamint a közel évi 60 millió forintos üzemeltetési költség felvállalásával épülő új intézményének egyelőre nincs neve. Az önkormányzat ezért felkéri a lakosságot, hogy tegyen javaslatot a bölcsőde elnevezésére.

Kép
Alaptörvény asztala
Dec 22

50 ezer Alaptörvény

November elejéig 50 ezren igényelték Magyarország Alaptörvényének személyre szóló díszkiadását. Aki még eddig nem tette, de szeretne rendelni, az év végéig megteheti a lakóhelye szerint illetékes polgármesteri hivatalban, körjegyzőségen, vagy a kormányablaknál.

Dec 20

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2011.12.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2011. december 22-én, csütörtökön 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Dec 20

Képviselő-testületi ülés 2011.12.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011. december 22-én (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Átalakul a Körkép
Dec 19

Átalakul a Körkép

Megjelent a Biatorbágyi Körkép 2011. december – 2012. januári száma. Benne karácsonyi üzenettel, képes beszámolóval a városi Mikulásról, az Angyalfia vásárról, Reichenbach Mária védőnő új életének kezdetéről és természetesen a város életének sok apró színes hírével.

Kép
Atomkamion
Dec 16

Atomkamion

Atomkamion érkezik a Faluház parkolójába 2011. december 19-én. A közel 30 tonnás jármű a magyarországi villamos energia közel 30%-át szolgáltató Paksi Atomerőmű interaktív kiállítását rejti magába. A kamion csupán egy napig tartózkodik Biatorbágyon. Reggel 8.00–12.00 és 13.00–17.00 óra között látogatható.

Kép
kisgombos.jpg
Dec 14

Meghívó az Elfelejtett lények boltjába

December 16-án, pénteken, 17 órától Lackfi János író, költő lesz a Fő téri Kisgombos Mesebolt vendége! Bemutatják az Elfelejtett lények boltja című kortárs ünnepi antológiát, amely a jelenlegi legnevesebb gyerekkönyv szerzők és illusztrátorok közreműködésével készült.

Dec 9

Képviselő-testületi ülés 2011.12.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011. december 15-én (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

Napirend

Kép
Lejárt sírhelyek újra megváltása
Dec 8

Lejárt sírhelyek újra megváltása

A Torbágyi Római Katolikus Egyházközség felhívja a hozzátartozók figyelmét, hogy torbágyi temetőben azon sírhelyek újra megváltására, amelyek megváltási ideje 2009-ben, vagy annál korábban lejárt, legkésőbb 2011. december 31-ig van lehetőség.

Kép
Angyal születik
Dec 8

Angyal születik

Hóesés vagy zúzmara, rőzseláng, tűzropogás, karácsonyi zene, kézműves portékák, ajándéktárgyak, kosaras körhinta, biai fánglis, házi sütemények, sült kolbász, forralt bor. Idén december 10-11-dikén 10 órától 18 óráig a Fő téren és a Faluházban lehet mindezekkel találkozni az Angyalfia Vásáron.

Kép
Követhető hótolók
Dec 8

Követhető hótolók

Idén téltől új cég, a Budaörsi Településgazdálkodási Kft. végezheti városunk közigazgatási határán belül a közutakon, a közterületeken, a parkolókban a hó eltakarítási és síkosság mentesítési feladatokat.

Kép
Biatorbágyi Vízművek
Dec 8

2012-ben változik a víz és csatornadíj

A közel 5%-os éves infláció alatt határozta meg Biatorbágy képviselő testülete a víz és csatornadíj változás mértékét a 2012-es évre. A Biatorbágyi Vízművek Kft. a működése hatékonyságának növelésével kívánja kompenzálni a gazdálkodásában így keletkező bevételkiesést.

Dec 2

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2011.12.05.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2011. december 05-én hétfőn, 14.00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Dec 2

Oktatási Bizottság 2011.12.05.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2011. december 5-én (hétfőn) 1500 órai kezdettel ülést tart a Városházán a 102-es tanácsteremben, melyre tisztelettel meghívom.