Havi archívum

Kép
Zene Világnapja - Brass in the Five
Sep 28

Zene Világnapja

Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola október 2-án kedden 18 órától interaktív hangversennyel ünnepli a Zene Világnapját a Faluházban. A könnyedén előadott komolyzenei eseményen a Brass in the Five rézfúvós együttes közreműködik. A belépés díjtalan.

Kép
Volánbusz Zrt.
Sep 28

Diákbarát buszjárat

A Volánbusz Zrt. új játatot indít az iskolába induló diákok utazási lehetőségeinek bővítése érdekében 2012. október 1-jétől. Az iskolai előadási napokon menetrend szerint közlekedő 763/19 számú járat Biatorbágyon belül a nyugati lakóparkon át közlekedik.

Kép
Megnyílt a piac Biatorbágyon!
Sep 28

Megnyílt a piac Biatorbágyon!

A Képviselő-testület határozata alapján 2012. szeptember 15-étől ismét működik piac Biatorbágyon, minden hónap harmadik szombatján 7.00 és 12.00 óra között a Faluház parkolójában. Városunk helyi termelői piacán a környék lakói Biatorbágy 40-km-es vonzáskörzetében gazdálkodó termelők minőségi termékeit vásárolhatják meg.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 27

Közlemény környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról

A Páty 0163/4 és 0165/2 hrsz.-ú ingatlanokon lévő nem veszélyes hulladék hasznosító telep kapacitásbővítésének előzetes vizsgálata tárgyában, a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2012. szeptember 19-én eljárást indított.

Sep 25

Képviselő-testületi ülés 2012.09.27.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27-én (csütörtökön) 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Sep 25

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2012.09.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága valamint Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2012. szeptember 26-án, szerdán, 15:00 órai kezdettel rendkívüli együttes ülést tart a Városháza nagytermében, melyre tisztelettel meghívom.

Sep 25

Oktatási Bizottság 2012.09.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága valamint Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2012. szeptember 26-án, szerdán, 15:00 órai kezdettel rendkívüli együttes ülést tart a Városháza nagytermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 18

Dr. Kovács András jegyző szerdai ügyfélfogadása elmarad

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy dr. Kovács András jegyző 2012. szeptember 19-ei ügyfélfogadása elmarad. A változás nem érinti a polgármesteri, alpolgármesteri és a hivatal köztiszviselőinek ügyfélfogadási rendjét. 

Kép
A Himnusz-szobor és a Szent Korona találkozása
Sep 14

A Himnusz-szobor és a Szent Korona találkozása

Budakeszin áll a Himnuszunkat térben megjelenítő szobor. Mióta elkészült, a világ minden tájáról zarándokolnak ide magyarok, akiknek fontos a nemzeti hovatartozás. Hagyománnyá lett, hogy az év utolsó napján a Himnusz-szobornál összegyűlnek a város és a főváros polgárai, és az év első perceiben ökumenikus áldást kérnek családjukra és hazánkra.

Kép
KSH
Sep 12

TÁRS-felmérés Biatorbágyon

A Központi Statisztikai Hivatal szeptembertől felmérést végez az ország 530 településén, köztük Biatorbágyon is. A vizsgálat elsősorban az egészségi problémákkal és sérüléssel, fogyatékossággal élők társadalmi akadályozottságát kutatja, összehasonlítva egészséges társaik lehetőségeivel.

Kép
Hullé Bence az aranyéremmel
Sep 12

Két versenyzőnktől, két aranyérem

A szeptember nyolcadiki Remondis Kupán Gáll Orion és Hullé Bence is első helyen végzett, miután az összes meccsüket megnyerték. Bence teljesítménye meggyőző volt erőnléte magasan a mezőny fölé emelte, de technikailag sem maradt le ellenfeleitől.

Kép
Biatorbágyi Körkép - szeptember
Sep 11

Mi újság Biatorbágyon?

A Biatorbágyi Körkép szeptemberi számának fókuszában az iskolakezdések. A lap írásaiból kiderül, hogyan éledt újjá csipkerózsikai álmából a Szily-Fáy –kastély, milyen világrekord született a fekvenyomó kupán és melyek a település legfontosabb hírei.

Kép
Kulturális Örökség Napjai
Sep 10

Halasztódnak a Kulturális Örökség Napi programok

Az előttünk álló hétvégén, szeptember 14-15-16-án több városi, társadalmi és civil rendezvény – így a Székelynap, az Egészségnap, kiállítás megnyitó, Piacnyitás, a nagycsalásos ruhabörze - is színesíti a város életét. A programok ily mértékű koncentrálódása miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a Kulturális Örökség Napjai keretében meghirdetett programokat egy későbbi időpontra helyezi át. Az új időpontról és az esemény egyéb részleteiről később tájékoztatják az érdeklődőket.

Sep 7

Képviselő-testületi ülés 2012.09.13.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
VII. Budaörsi Kistérségi Fesztivál: Generációk találkozása
Sep 4

VII. Budaörsi Kistérségi Fesztivál: Generációk találkozása

A VII. Budaörsi Kistérségi Fesztivál "Generációk találkozása" címmel kerül megrendezésre 2012. szeptember 8-9-én, 15-16-án, 21-22-én, 29-30-án. Egészségnap, szüreti mulatság, koncertek, túrák, kiállítások várják az érdeklődőket. A Biatorbágyi Faluház idén negyedik alkalommal főzőversennyel készült ahol most először a kistérség településeiről egy-egy csapat mérik össze főzésbeli tudományukat.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 4

Szeptembertől új helyszínen a Nevelési Tanácsadó

A nevelési tanácsadó munkatársai 2012. szeptember 3-ától megváltozott helyen a Szabadság út 8. szám alatt várják továbbra is azokat az elsősorban 3-18 éves korú problémákkal küzdő gyerekeket és családjaikat, akik Biatorbágyon laknak, vagy itt járnak oktatási intézménybe.