Havi archívum

Kép
beni_7.jpg
Jul 31

Összefogás Bendegúzért

Ezúton kérünk mindenkit, aki teheti, segítsen! Bendegúz egy alig hat éves biatorbágyi kisfiú, akinek sürgős, életmentő műtétre lenne szüksége. Családja közvetlenül a Citibank 10800014-20000006-13482091 számlaszámán támogatható, közvetetten pedig a Torbágyi Római Katolikus Egyházközség Ohmüllner Márton Alapítványán keresztül. További részletek:

Kép
Hőségriadó
Jul 26

III. fokú hőségriasztás

Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos asszony – figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait, – a 2013. július 24-ig elrendelt II. fokú hőségriasztást III. fokúra emelte és 2013. július 25-én 00.00 órától 2013. július 29-én 24.00 óráig meghosszabbította az ország egész területére vonatkozóan.

Kép
Tűzgyújtási tilalom!
Jul 23

Tűzgyújtási tilalom

Minden nyáron vannak olyan napok, amikor a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás következtében fokozott tűzveszély alakulhat ki hazánkban. Ez jellemző most is, ezért a katasztrófavédelem kezdeményezésére a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el. A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatók.

Kép
csapat_papa.jpg
Jul 23

Biaszkander Éremszüret

A Biatorbágyi Szkander Klub, a Viadukt SE szkander szakosztálya egy híján tíz éremmel tért haza a Pápán rendezett Szkander Országos Bajnokságról. E szenzációs eredményt mindössze hat fővel, négy felnőtt és két junior versenyzővel érte el a csapat.

Kép
schafer_andras_alkony_a_viadukton.jpg
Jul 22

Biatorbágy fotópályázat

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2012, a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nemzetközi fotópályázatot hirdet Biatorbágy címmel. A pályázatot a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége támogatja. A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

Jul 22

Képviselő-testületi ülés 2013.07.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. július 23-án (kedden), 09 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jul 19

Szelektív műanyaggyűjtés!

A műanyag palack és fémdoboz hulladékot házhoz menő rendszerben, bármilyen, a benne lévő hulladék azonosítására alkalmas, átlátszó zsákban kéthetente, minden páratlan hét csütörtökén gyűjti be a szemétszállítással megbízott új szolgáltató. Akinek zsákra van szüksége, annak a szolgáltató a megszokott árusítóhelyeken térítés ellenében (76 Ft+áfa) biztosít szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas zsákot.

Jul 19

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2013.07.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2013. július 22-én, hétfőn 15:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Jul 19

Képviselő-testületi ülés 2013.07.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. július 22-én (hétfőn), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Jul 19

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.07.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. július 22-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel zárt ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Tűzvédelem aratás idején
Jul 19

Tűzvédelem aratás idején

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet tartalmazza.

Kép
Budaörsi Járásbíróság
Jul 15

Ítélkezési szünet a Budaörsi Járásbíróságon

A Budaörsi Járásbíróság 2013. július 16. - augusztus 16. között ítélkezési szünetet tart. Az ítélkezési szünet alatt a bíróság az előre egyeztetett tárgyalásokon és a bíróság elé állításos tárgyalásokon kívül tárgyalást nem tart, valamint a pénztár is csak az üléseken megjelenő tanúk kifizetésével összefüggésében üzemel.

Kép
czimerkicsi.jpg
Jul 5

Füstli után a legjobb virsli

A Hír televízió panaszkönyv című fogyasztóvédelmi műsorában megmérettetésre került a biatorbágyi Czimer Húsüzem virslije, amely a szakemberektől kiváló minősítést kapott. Gratulálunk a családi vállalkozásnak! a műsor itt látható

Kép
hagyoeletmukicsi.jpg
Jul 5

Példás életek

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján 2013 évben Pintér Józsefné (posztumusz) és Hagyó József részesült „Biatorbágy Városért – Életműdíj” kitüntetésben.

Kép
palovicsterezbiatorbagyertkicsi.jpg
Jul 5

Biatorbágyért kitüntetés

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013-ban Palovics Teréz részére „Biatorbágyért” kitüntetést adományozott, amelyet az óvodavezető a városünnepen vehetett át.

Kép
ahk_kft._logo.jpg
Jul 3

Kötelező szerződés a szemétszállításra

2013. július 1-jétől új szolgáltató, az AHK Agglomerációs Hulladékkezelő Kft. végzi Biatorbágyon a hulladékszállítást. A vonatkozó jogszabályok alapján minden ingatlantulajdonosnak új szerződést kell kötnie a céggel. Biatorbágy Város Önkormányzata ehhez közösen kíván segítséget nyújtani az alábbiak szerint Tovább >>>