Havi archívum

Kép
tuz.thumbnail.jpg
Sep 26

MAGYARORSZÁG SZERETLEK!

Szeptember 28–29-én, szombaton és vasárnap az „Itthon vagy! Magyarország Szeretlek!” országos rendezvénysorozathoz Biatorbágy is élmény dús kulturális, sport és szabadidős programokkal csatlakozott. Ki-mit tud, koncert, táncház, biatorbágyi kerékpáros túra, portréfilmek vetítése, kézművesség, játszóház és az egész országban közös vasárnap 21.30 órakor sorra kerülő Szent Mihály-napi tűzgyújtás fémjelzik az eseménysorozatot. Bővebb információ és részletes program a Faluház honlapján.

Sep 23

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.09.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. szeptember 26-án (csütörtökön) 14.30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
piac.jpg
Sep 20

Tombolás a piacon

Szeptember 21-én, szombaton ünnepli első születésnapját a Biatorbágyi Termelői Piac, amely azzal a szándékkal nyitotta meg kapuit, hogy az őstermelők árui, közvetlenül, frissen, tartósítószerek és adalékok nélkül, elérhető áron juthassanak el vásárlóikhoz.

Sep 20

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.09.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. szeptember 23-án (hétfőn) 16.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Sep 20

Képviselő-testületi ülés 2013.09.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 26-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
nka_logo_2012.jpg
Sep 20

Leleplezték az egykori rektort

Az elmúlt évtizedben üresen álló-málló Szily-kastély épületszárnyaiban tavaly három, az idén négy tantermet alakíttatott ki az önkormányzat. Az osztályokat, folyósokat, padokat pedig az iskola diákjai vehették birtokba. Nem véletlen tehát, hogy a Biatorbágyi Általános Iskola évnyitója az „ódonatúj” épületében folytatódott, egyrészt az új tantermek szemrevételezésével, másrészt idősebb Szily Kálmán bronz mellszobrának felavatásával.

Sep 13

Oktatási Bizottság 2013.09.16

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. szeptember 16-án, hétfőn, 1500órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

 

Sep 13

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.09.16

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága
2013. szeptember 16-án (hétfőn) 14.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

 

Napirend

Sep 13

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégia Bizottság 2013.09.18

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2013. szeptember 18-án, szerdán 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.


 

Kép
legifelderites.jpg
Sep 13

Légből kapott hírek

A légi felderítés is hozzájárult a csökkenő parlagfű-fertőzöttséghez. A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodájának közleménye szerint az elmúlt évek hatósági intézkedéseinek köszönhetően az idén csökkent az ország parlagfű-fertőzöttsége.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 12

Feszültségvezeték áthelyezés

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség előzetes vizsgálati eljárást indított az M0 autóút déli szektorában – lakott területen kívül – található 22 kV-os vezeték rekonstrukciója, illetve áthelyezése céljából. Az erről szóló hivatalos hirdetmény és közlemény mellékelten olvasható.

Kép
erfaszinesblok.jpg
Sep 11

Átadták a Viadukt Sportközpontot

Biatorbágyon a KMOP-5.2.1/B-09-2f funkcióbővítő településközpont-rehabilitációs városfejlesztés pályázat részeként a napokban adták át a völgyhidak melletti Viadukt Sportközpontot. A beruházást a Varga és Társa Kft. végezte az önkormányzattal szoros együttműködésben, jelentős pályázati támogatással, tizennégy hónap leforgása alatt.

Kép
cimlap_jpg.jpg
Sep 10

Hírek a városról

A Biatorbágyi Körkép szeptemberi száma – egy őszt idéző szőlőfürttel a címlapján –számol be a települési eseményekről, történésekről. A lap közzé teszi a várost irányító Képviselő-testület legfontosabb döntéseit, többek között arról, hogy kik vehették át idén a közművelődési díjat, hogyan alakult át a forgalmi rend a torbágyi iskolaépület környékén, vagy miként kezelhetik a helyi polgárok ingatlanjaik zöld hulladékait. Itt már lehet olvasni.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 10

Védendő kaptárkövek

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága országos jelentőségű védett természeti területté kívánja átminősíteni az Öreg-hegyi fülkés sziklákat, azaz „kaptárköveket”. A sziklák megóvásának érdekében a nemzeti park igazgatósága természetvédelmi kezelési tervet készített, amelyet egyeztetési céllal ezúton is el kíván juttatni a lakossághoz. Az átminősítéssel kapcsolatos hirdetmény megtekinthető Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján is.

Kép
veredeny.jpg
Sep 10

Egészség- és Sportnap

Szeptember 14-én, szombaton a korábbi évektől eltérően összevontan kerül megrendezésre a Városi Egészségnap és a Városi Sportnap. A betegségmegelőzés, az egészséges életmód, a rendszeres testedzés, az aktív szabadidős sport oly szorosan kapcsolódik egymáshoz és a testi-lelki egészségmegőrzéshez, hogy a két esemény szervezői – az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület, a Faluház és a 6 Lépés a Kultúráért csapata - az idén egyesítették erőiket, és minél többeket várnak a nap programjaira.

Kép
beni_7.jpg
Sep 9

Bendegúz esélyt kapott!

A nyár közepe óta számtalan csatornán – körlevelekben, felhívásokban, írott és elektronikus üzenetekben – terjedt a hír, miszerint egy sürgős külföldi gyógykezelésre váró biatorbágyi kisfiú és családja segítségre szorul. Mialatt a hír szinte futótűzként terjedt, a nyomában példaértékű összefogás bontakozott ki a városban. tovább>>>

Kép
hildgrafika.jpg
Sep 9

Rejtőzködő rejtély

Balassa János műemlékvédelemmel foglalkozó biatorbágyi építész egy igen értékes tanulmányt juttatott el a Biatorbágyi Körkép szerkesztőségébe, amelyben az Ürgehegyen egy ma már sajnos csak romokban fellelhető egykori építészeti remekmű, a Hild-pince történetét vázolja fel, és eddigi következtetéseit mutatja be.

Kép
horgaszat.jpg
Sep 5

Előny a horgászoknál!

Új halgazdálkodási törvényt fogadott el a parlament, amely 2013. szeptember 1-je óta lépett érvénybe. A jogszabály a horgászok oldalán áll a nagyüzemi halászattal, valamint orvhalászattal szemben. A természetes vizeken a horgászati célú halgazdálkodást részesíti előnyben, védi a magyar vizek élővilágát, a halállományt és az őshonos halfajokat.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Sep 4

Rágcsálók elleni védekezés

Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy 2013. szeptember 13-án 12-órától, a Füzes-patak partján (a Viadukthoz közel, a Szabadság út Iharos út kereszteződésétől az Iharos felé) lévő közterületen, a rágcsálók elleni védekezés céljából patkányetető ládákat helyeznek el.