Havi archívum

Kép
nemetkitelepites.jpg
Nov 29

Kitelepítési Emlékmű

Rack Ferencné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke tájékoztatja a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a Kitelepítési Emlékművel kapcsolatos pályázatra beérkezett anyagok (szobormakettek és leírások) megtekinthetők 2013. december 2-án 17 – 18 óra között a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola (Karinthy F. u. 4.) 1. emeletén.

Nov 29

Képviselő-testületi ülés 2013.12.05.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 5-én (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend
 

Nov 29

ELMARAD: És Rómeó, és Júlia

Elmarad az És Rómeó, és Júlia című előadás Nagy-Kálózy Eszter színművésznő váratlan egészségügyi problémája miatt. A jegyek a helyszínen 2013. november 29-én 10.00 és 19.30 között visszaválthatók, a bérletek érvényesek az új időpontra. Az egészségügyi probléma miatt az előadás új időpontja február-márciusra várható.

Kép
brassonbrass_2.jpg
Nov 26

Dixieland egy kisbuszért

A „Fészek” Fogyatékosok Nappali Ellátója 2013. december 1.-jén 17 órai kezdettel TÁMOGATÓI KONCERTET rendez. A támogatói és belépő jegyet – melynek ára 1000.-Ft/db – a Café Chaplinben (Biatorbágyi Faluház) és a „Fészek” Fogyatékosok Nappali Ellátójában (Biatorbágy, Táncsics u. 9.) lehet megvásárolni. Az intézmény a bevételt egy kisbusz megvételére fordítja, amellyel a mozgássérült gondozottak is szállíthatók. Tovább>>>

Kép
alsofo.jpg
Nov 26

Felvonultak az építők!

A kivitelezés fázisába érkeztek a KMOP-2009-5.2.1/B kódszámú Biatorbágy funkcióbővítése városfejlesztési pályázat önkormányzati beruházásai. Felvonultak az építők és az időjárási körülményeknek megfelelően elkezdődnek a munkák Torbágyon a Fő utcában, valamint a Polgármesteri Hivatal mellett is.

Kép
Tarjáni István - polgármester
Nov 26

Együtt a városért évértékelő beszéd

Tarjáni István polgármester évértékelő beszédét „Együtt a városért” címmel, 2013. november 29-én este 18.00 órától közvetíti az Önkormányzati Televízió.
„Biatorbágy egyik legnagyobb értéke a helyi lakosság. Többségükben olyan emberek élnek itt, akik még kíváncsiak egymásra, akik otthonuknak tekintik a várost, akik nem csak kapni vágynak a településtől, hanem képesek összefogni, ha kell, készek áldozatot is hozni érte. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a biatorbágyiaknak, akiknek akarata, tehetsége, önfeláldozó munkája által mára jobb a városunkban élni!„

Tarjáni István

Kép
felso_fo_utca.jpg
Nov 26

Épül a Felső Fő utca

2013. november 22-től megkezdődtek a Biatorbágy, Felső Fő utca felújítási munkái. Az építés – az időjárás függvényében – három hétig, december közepéig tart. Kérjük a környéken lakók türelmét és megértését!

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 26

Nem állnak meg a gyorsok?

2013 szeptemberében lakossági bejelentések érkeztek a hivatalba, amelyek szerint 2013. december 15-étől nem állnak meg Biatorbágyon a Budapest Keleti pályaudvarról érkező, illetve ide tartó gyorsvonatok. Mint kiderült az ez év eleji menetrend egyeztetéssel ellentétben a MÁV valóban változtatást tervez, de erről nem tájékoztatta időben városunkat.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 26

Lombhulladék begyűjtés

Tájékoztatjuk az ingatlantulajdonosokat, hogy a lakosság számára térítésmentes lombhulladék elszállítása idén második alkalommal,

2013. december 2-án, hétfőn lesz.

Nov 22

Oktatási Bizottság 2013.11.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. november 25-én, hétfőn, 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Nov 22

Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság 2013.11.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2013. november 26-án (kedden) 9:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

 

Nov 22

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.11.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. november 25-én (hétfőn) 14.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Judo Kupa
Nov 13

Torbágy Judo Kupát rendeztünk

November 10.-én került sor a fenti iskolában az idei utolsó, hazai tornánkra, ahol első versenyesek is kipróbálták a tudásukat. Nem kell szégyenkezni egyik gyerekünknek sem, eredménytől függetlenül, mindenki beleadott apait-anyait.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 13

Szemétdíj fizetés decemberben

Az AHK Agglomerációs Hulladékkezelő Kft. tájékoztatása szerint a harmadik negyedéves, azaz a 2013 júliusától, 2013. szeptember 31-ig tartó gyűjtési periódusra számfejtett szemétszállítási díjszámlát december második felében fogja kiküldeni a díjbeszedő. A szolgáltató az első számlákkal együtt postázza a lakossági szerződéseket is. A negyedik negyedéves számlák várhatóan 2014 januárjában érkeznek.

Kép
bankautomata.jpg
Nov 13

Újra lehet kártyázni „a jó szomszédnál”

Mint azt a törzsvásárlók már tapasztalhatták megkezdődtek a Fő téri üzletek felújítási munkái.  Az építkezés megkezdése után pár nappal az élelmiszerüzlet ideiglenesen átköltözött a szemközti épületbe, ám a pénzfelvételi lehetőséget kínáló egykori bankautomata eltűnt. Jó hír a bankkártyásoknak, hogy a gép ismét elérhető az üzlet új helyének Baross utcai homlokzatán. Hamarosan elkészülnek az akadálymentesített felhajtók, kerékpártárolók és autóparkolók is.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 8

Kezdődnek a munkák Torbágyon

November közepén megkezdődhetnek a Biatorbágy funkcióbővítő városfejlesztése pályázat által támogatott munkák. Az Önkormányzattal kötött szerződésük alapján a kivitelezők 2013. november 13-án veszik át a munkaterületet. Az Önkormányzat 19-én, kedden 18.00 órától Lakossági Fórumot szervez a Közösségi Házba, ahol az építkezés tervezett menetrendjét ismerhetik meg az érdeklődök.

Kép
kitelepites.jpg
Nov 6

Emlék a gyalázat ellen

2013. november 9-én 15 órától a Faluház színháztermében a németajkú lakosság kitelepítésének emlékére készülő szobor-kompozíció támogatására jótékonysági gálaműsort szervez Biatorbágy Város Német Nemzetiségi Önkormányzata, a Turwaller Stammtisch Német Nemzetiségi Kultúráért Egyesület, az Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Néptánc Együttes valamint a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóközössége.

Kép
simon_jozsefne_pataki_ilona.jpg
Nov 6

Elment Ilonka néni

Hosszú szenvedés után, 87 éves korában, 2013. november 3-án elhunyt Simon Józsefné, született Patak Ilona.
A helységben mindenki Ilonkája vagy Ilonka nénije sok-sok boldogsággal, szeretettel és örömmel, ugyanakkor temérdek szenvedéssel, gonddal és bánattal tarkított, a családért felajánlott és feláldozott 87 évét kórházban, a betegek szentségét felvéve, lélekben megerősítve fejezte be.

Kép
korkepcimlapnovember.jpg
Nov 6

Novemberi Körkép

Megjelent a Körkép novemberi lapszáma. A Híd rovatban beszámolóval az 1956-os helyi ünnepségről, a Miénk itt térben a téli fagyok elleni védekezésről, a hulladékszállítással kapcsolatos szerződési és számlázási ügyekről, valamint a vízdíjról és a közvagyonról. A Mozaik rovatban többek között bemutatjuk a Biatorbágyi születésű, világhíres, de idehaza kevésbé ismert Hantai Simont és figyelmükbe ajánljuk a tűzzománc szakkör november 17-éig a Faluházban látható kiállítását.