Havi archívum

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 20

Januártól változik a hulladékkezelő

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a képviselő-testület december 17-i döntése alapján 2014 januárjától a székesfehérvári székhelyű Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Kft. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást Biatorbágyon, a lakosság által eddig megszokott szolgáltatási tartalommal. A szállítás rendjében változás, hogy a heti egyszeri szilárd hulladék elszállítása az egész településen egységesen a csütörtöki napokon történik. Az első szállítás január 2-án csütörtökön lesz! (A szelektív hulladékgyűjtés időpontjait, a járatterv pontosítása után közöljük.)

Kép
Matern Balázs edző, Varga Levente
Dec 18

Motocross siker

Varga Levente a 2012. évi Pitbike Motocross Országos Bajnokság Junior Bajnoki címének megszerzése után az idei évben a felnőttek között is dobogóra állhatott. A mezőny legfiatalabb résztvevőjeként a Székesfehérvári Motocross Egyesület színeiben mérette meg magát, és a 2013. évi Országos Pitbike Motocross Kupasorozaton az előkelő 2. helyezést szerezte meg.

Kép
dobogón a judosok
Dec 17

Szezonbúcsúztató judós szereplés Diósdon

Az idei versenyszezon utolsó erőpróbájára került sor Diósdon, ahol a Viadukt SE judo szakosztályából öt gyerek indult. A végén mindenki felállhatott a dobogóra, versenyzőink kihozták magukból a maximumot. Oláh Kristóf aranyérmet szerzett, jól bevált térdelő válldobásával „végigverte” csoportját, míg bátyja- Gergő- második lett, több földharc technikát bemutatva. Nagy Levente és Gerse Zsombor is ezüstérmet vihetett haza.

Dec 16

Képviselő-testületi ülés 2013.12.18.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 18-án (szerdán), 18 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Dec 16

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2013.12.18.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2013. december 18-án (szerdán), 17.30 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Cipősdoboz ajándékok
Dec 16

Teherautónyi cipősdoboz

Sikeresen zárult az elmúlt hétvégére hirdetett karácsonyi ajándékgyűjtés. A biatorbágyiak közel kétszáz cipősdoboznyi könyvet, játékot, ruhaneműt, édességet adományoztak a rászoruló családok gyermekeinek. A felajánlók többsége szép karácsonyi csomagolásban adta le meglepetésnek szánt ajándékát a Polgármesteri Hivatal előterében, feltüntetve rajtuk, hogy milyen korú és nemű gyermekeknek szánják azokat.

Kép
rajzszakkor.jpg
Dec 16

Fát a rajzokért

Édességcsomagot és karácsonyfát nyertek a Biatorbágyi Általános Iskola rajz szakkörösei a Biatorbágy határában található ruházati bevásárlóközpont országos karácsonyi pályázatán. A Szilágyi Dóra tanítónő által vezetett műhely diákjai nevében Kovács Viktória 6.d és Szmuda Zsófia 6.d tudósította városunkat az eseményről. Írásukat alább olvashatják.

Kép
gyors.jpg
Dec 14

Nem fékeznek Biatorbágyon a gyorsok.

Biatorbágyon a MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatóságának rendelete következtében a 2013. december 15-től érvényes 2013/2014. évi menetrend szerint nem állnak meg a Budapest-Keleti pályaudvarról induló, illetve az onnan érkező gyorsvonatok. A változás a Budapest-Déli pályaudvarra közlekedő és onnan induló járatokat, valamint az autóbuszos csatlakozások döntő többségét nem érinti. Biatorbágy vasúti kiszolgálása Budapest, illetve Tatabánya/Győr irányba korszerű, 5341 sorszámú (FLIRT) motorvonatokkal továbbra is biztosított csúcsidőben 30 percenként, napközben és a késő esti órákban pedig 60 percenként.

Kép
4.jpg
Dec 11

Adj hírt magadról!

Megjelent, és az interneten már olvasható a 2013. december – 2014. januári Biatorbágyi Körkép. A városi újság ez évi utolsó és a jövő évi első, összevont számában karácsony ürügyén Molnár Sándor református lelkész hív lélekemelő együttgondolkodásra. A szerkesztőség szándéka, hogy az újság a kiemelt közéleti események és az állampolgárokat közvetlenül érintő hírek közlése mellett a jövőben is minden olyan történésről számot adjon, amelyet szervezőik, rendezőik önmaguk is fontosnak tartanak köznyilvánosságra hozni legalább annyira, hogy értesítést, vagy rövid összefoglalót küldenek a laphoz a sajto@biatorbagy.hu elektronikus postával, vagy hagyományos levélben a 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a alá, Biatorbágyi Körkép címzéssel.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 11

Megyei kitüntetést kaptak

Pest–Pilis–Solt vármegye 353 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót megyenappá nyilvánította. Ebből az alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amelyen átadják a megyei kitüntető díjakat, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket. Alább a biatorbágyi díjazottak nevét és azt a méltatást közöljük, amellyel az önkormányzat ajánlotta őket.

Kép
tarjanifoto.jpg
Dec 10

Tarjáni István évértékelő beszéde

„2010-ben, még jelöltként azt mondtam, hogy nem a polgármesternek kell kitalálnia, hogy mi történjen a városban, és azt ráerőltetnie az itt élőkre, hanem meg kell hallania, meg kell hallgatnia, mit szeretnének az itt élők, és annak megfelelően kell cselekednie. Mindannyiunk közös szándéka, hogy Biatorbágy egy élhető, mindenki számára szerethető, vállalható város legyen, olyan település, amely közös ügyünk, közös felelősségünk és közös örömeink forrása. Ma sem gondolom ezt másképp” – ezzel a gondolatsorral kezdte idei évértékelőjét Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere.

Dec 6

Decemberi leállások a Budaörsi Okmányirodában

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budakeszi Járási Hivatal Budaörsi Okmányirodai Kirendeltségének 2013. december 5., 6., 7. napján a zárva tartás szervezési okoból kifolyólag elmarad.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 6

Decemberi ügyfélfogadások a Városházán

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a polgármesteri hivatal 2013. december 7-én és 21-én (szombati munkanapokon) zárva tart. Helyette meghosszabbított munkaidővel várjuk ügyfeleinket.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 6

Igazgatási szünet a városházán

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Biatorbágy Város Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Polgármesteri Hivatalban 2013. december 23. napjától 2014. január 1. napjáig igazgatási szünetet rendel el.

Kép
Outlet LED fényei
Dec 3

Ötletes fények premiere Biatorbágyon

Az idei karácsonyra környezetbarát és energiatakarékos ünnepi fényekbe öltözött a Biatorbágy határában található hatalmas ruházati bevásárló centrum. A közel tízezer LED-ből álló, mindössze 8kw energiát igénylő, újrahasznosítható anyagokból készült, új díszkivilágítást egy szerencsés vásárló és Tarjáni István polgármester együtt kapcsolták fel a karácsonyi készülődés emelkedett hangulatában.

Kép
orban_viktor.jpg
Dec 3

Biatorbágyon járt Orbán Viktor

A miniszterelnök december 3-án délelőtt, Hsziao Csien-nel a Kínai Népköztársaság nagykövetével, valamint Zhou Jun-nal a Huawei cég regionális elnökével nyitotta meg az információs technológiával foglalkozó kínai vállalkozás városunkba költöztetett új logisztikai központját. Az ünnepségen többek között megjelent Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár,Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Tarjáni István Biatorbágy polgármestere is.