Havi archívum

Apr 29

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2014.04.30.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2014. április 30-án, szerdán 14:00 órakor munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Natura 2000
Apr 28

A magánerdősök az idén is igényelhetnek erdő-Natura támogatást!

Idén április 09-től már ismét be lehet nyújtani az egységes kérelmeket a Natura-2000 magánerdő tulajdonosoknak. Az elmúlt évben mintegy 3,8 milliárd forint támogatást sikerült kifizetni az arra jogosultaknak. A 2014. évre szóló támogatási kérelmeket május 15-ig lehet benyújtani

Apr 25

Képviselő-testületi ülés 2014.04.30.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. április 30-án (szerdán), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Apr 18

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2014.04.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2014. április 22-én (kedden) 15.30 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 18

Oktatási Bizottság 2014.04.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. április 23-án, szerdán, 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 18

Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság 2014.04.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2014. április 22-én, (kedden) 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 18

Zárlat alatt a biatorbágyi méhek

Nyúlós költésrohadás megbetegedést fedezett fel a biatorbágyi méheknél az illetékes állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, ezért a betegség fennállásáig a biatorbágyi méheket állategészségügyi zárlat alá helyezte.

Az állategészségügyi zárlatot a járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóság 2014. június 16-tól megszüntette.

Kép
Szemétszüretelők
Apr 15

Tavaszi szemétszüret

Biatorbágy természeti környezetének megtisztítására hirdetett társadalmi akciót a Biatorbágyi Tájvédő Kör a város önkormányzatának segítségével az elmúlt hétvégén. A szemétszüretben tevékenyen vettek részt az Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft. munkatársai, a Biatorbágyi Természetbarát Kerékpáros Egyesület, az Ifjúsági Közösségi Tér, a Biatorbágyi Tájvédő Kör, a Pecatavi lakosok, a Kisvasutasok, valamint számos jóakaratú városlakó.

Kép
Zsombor első küzdelmét kezdi
Apr 15

Két judoverseny, egy-egy érem

A Viadukt SE ifjú judósait március 22.- én Veszprémben Salamon Bulcsú, április 5.- én Kerepesen Gerse Zsombor képviselte a diák korosztályú judo versenyeken. Tanítványainak szerepléséről Grunda Zoltán edző számol be.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 14

Civil közösségek támogatása

A képviselő-testület nemrég döntött a biatorbágyi civil szervezetek részére kiírt támogatási pályázatokról. Biatorbágy önkormányzata 2014-ben közel 33 millió forinttal támogatja a helyi alapítványok és egyesületek közösségi célokat szolgáló programjait, rendezvényeit. 

Kép
depresszio.jpg
Apr 7

„Mindegy, csak egészség legyen!"

Április 15-én, 18.00 órától folytatódik az Egészség Klub tavaszi előadássorozata a Faluházban. Az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület rendezvényének előadója ezúttal Dr. Tálas-Tamássy Tamás orvos lesz. Felkért hozzászólóként Kirch Gáborné tanár és Kovács  Gábor tanácsadó szakpszichológus segít körüljárni az összejövetel témáját. „Dimenziók a gyógyítás világában” - erről lesz szó, jövő kedden.

Kép
kiscimer
Apr 4

Zárva tartanak az okmányirodák a választás napján

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Nemzeti Választási Iroda elnökének megkeresése alapján úgy döntött, hogy 2014. április 6-án (vasárnap), azaz az országgyűlési választás napján, az okmányirodák nem tartanak nyitva.

2014. április 05-én, szombaton, az okmányirodákban kizárólag ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadására, lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlására, valamint az elkészült okmányok átvételére van lehetőség!

Kép
Legszebb konyhakertek
Apr 4

Rajt előtt a kertverseny

Biatorbágy az idén is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertje mozgalomhoz. S hogy kié lesz a legszebben művelt biatorbágyi konyhakert az idén?! Bárkié lehet, aki szívesen vállalkozik rá, hogy maga vagy családja számára többféle konyhakerti zöldséget és gyümölcsöt termeszt, s egyúttal csatlakozik a kertművelő programhoz.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 4

Szemetelési kiskáté

Az önkormányzat a városkép rendezettségének megtartása érdekében hamarosan minden háztartásba eljuttatja a hulladékkezeléssel kapcsolatos legfontosabb lakossági tudnivalókat. A 2014 évi hulladéknaptár, illetve hulladékszállítási tájékoztató pontosan jelzi, mely napokon, milyen hulladékfajtákat szállít el a szolgáltató az elkövetkezendő háromnegyed évben. 

Kép
beiratkozas.jpg
Apr 3

Iskolai beirtakozás: április 28-30.

Az általános iskola 1. évfolyamára történő beiratkozás időpontját 2014. április 28.-30. (8-18 óra) között határozta meg a Kormányhivatal. A kormányhivatal felhívja a szükől figyelmét, hogy amennyiben nem íratják be a tanköteles korú gyermeküket az általános iskolába akkor szabálysértést követnek el amely pénzbírság kiszabását vonhatja maga után.

Kép
szemétszüret
Apr 2

Tavaszi Szemétszüret

Azok a biatorbágyiak, akik szívesen tennének lakó- és természeti környezetünk tisztán tartásáért, az előttünk álló hetekben két alkalommal is élhetnek a kínálkozó lehetőséggel, hogy jó társaságban, egy tettre kész önkéntes közösség tagjaiként részt vegyenek a város tavaszi nagytakarításában. Tavaszi Szemétszüret lesz április 12-én a Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület és az önkormányzat együttműködésében, a Torbágy-Kert Kft. támogatásával. A részletekről olvasni és jelentkezni a tájvédők honlapján (www.biatorbagy.org) vagy a sajto@biatorbagy.hu e-mail címen lehet.

Kép
Szabálytalan parkolás a pályudvaron
Apr 1

Nyomozás a Biatorbágy pu.-n

Településünkön egyre többen veszik igénybe a vonatközlekedést úti céljuk elérése érdekében. A pályaudvar előtti parkolóhelyek így bizony gyakran szűkösnek bizonyulnak. Egy településünkön élő lakos továbbította az önkormányzathoz, azt a cetlit, amelyet szabálytalan parkolására hivatkozva, egy névtelen felszólítótól az autóján talált. A polgármesteri hivatal illetékesei a bejelentést követően azonnal nyomozásba kezdtek.

Apr 1

Képviselő-testületi ülés 2014.04.03.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. április 3-án (csütörtökön), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.