Havi archívum

Jun 26

Oktatási Bizottság 2014.06.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. június 26-án, csütörtökön, 14.30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
juhasz.jpg
Jun 25

Díjazott doktorok

Több évtizedes gyógyító munkájuk és közösségi tevékenységük elismeréséül Stierbach Imre a „Biatorbágy Városért – Életműdíj”, Juhász Zsuzsanna és Tálas-Tamásy Tamás pedig a „Biatorbágyért” kitüntetés tulajdonosává vált a napokban. Három orvos doktorunk - a képviselő-testület döntése nyomán - a múlt hét végén vehette át a megérdemelt önkormányzati elismerést Tarjáni István polgármestertől, a Városünnep Fő téren lezajlott hivatalos nyitóünnepségén, testvérvárosaink küldöttségeinek jelenlétében, a város széles nyilvánossága előtt.

Kép
biahantai2.jpg
Jun 25

Hantai előtt tisztelegve

Hantai Simon, az 1922-ben Bián született, majd Franciaországban világhírűvé lett festőművész tiszteletére állítatott emlékművet a város önkormányzata a művész egykori házának közelében. A szoborkompozíció leleplezésekor a szintén biai születésű Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő emlékezett 2008-ban elhunyt, testvéreként szeretett barátjára.

Jun 25

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2014.06.25.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2014. június 25-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
images.jpg
Jun 24

Útépítések

2014. június 30-ától megkezdődnek az idén nyári útfelújítási, útépítési munkák az alábbi közterületeken:
• Diófa utca (Ybl Miklós sétány és Tavasz utca közötti szakasz)
• Arany János utca meredek szakaszai
• Varga rektor utca (Arany János utca és Munkás út közötti szakasz a kerekes kútig)
• Lomb utca
• Székely utca (Ybl Miklós sétány és Tavasz utca közötti szakasz)
A munkálatok várhatóan – az időjárás függvényében – két-három hétig tartanak.

Kép
jo_itt_elni.jpg
Jun 23

Jó itt élni, jó itt lenni

Befejeződtek a funkcióbővítő városfejlesztés nevű program építési munkái Biatorbágyon. A KMOP-2009-5.2.1/B kódszámú, közel egymilliárd forint uniós pályázati forrásból támogatott projekt elemeit több lépésben vették, illetve vehetik birtokukba a biatorbágyiak. Tovább>>>

Jun 20

Képviselő-testületi ülés 2014.06.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26-án (csütörtökön), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 20

Lakossági Fórum a vasútállomásról

Hamarosan megkezdődik a vasútállomás környékére tervezett parkolók építése. A Beruházó a munkálatok menetéről személyesen kívánja tájékoztatni a lakosságot 2014. június 25-én, szerdán 17.00 órától a polgármesteri hivatal épületének dísztermében.

Jun 13

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2014.06.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2014. június 16-án (hétfőn) 15.30 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Jun 13

Oktatási Bizottság 2014.06.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2014. június 16-án, hétfőn, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Jun 13

Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság 2014.06.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2014. június 17-én (kedden) 13:00 órai kezdettel ülést tart a Városháza 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

 

Kép
junius_cimlap.jpg
Jun 12

Városunk hírei

A Biatorbágyi Körkép e hónapban is tényekre, történésekre, eseményekre, beszámolókra alapozza tartalmát. A szerkesztőséghez érkezett közel hetven gondolatébresztő írás közül itt csupán néhányra hívjuk fel a figyelmet. Az önkormányzás új korszakának egyik ígérete volt a helyi gazdaság fellendítése, ennek megvalósulásáról szól a Korszakalkotó ötlet című cikk.

Kép
Kidoboltatik
Jun 12

JÖN A VÁROSÜNNEP!

„Egy tőről fakadunk” ez az idei városünnep jelmondata. A június 19 –22 közötti programsorozat testnek, szellemnek, léleknek egyaránt bőséges kínálattal várja vendégeit, az itt élőket és a testvérvárosainkból érkezőket. Két jubileumot is ünneplünk. A ciprusi Kitivel fennálló kapcsolat tíz éves, a Herbrechtingennel kötött szerződés éppen most negyedszázados. A részletes program itt már olvasható, és hamarosan landol a postaládákban is.

Kép
fotoklub_logo.jpg
Jun 12

Milyenek is vagyunk?

Biatorbágy címmel már harmadik alkalommal hirdetett nemzetközi fotópályázatot a városunkban működő fotóklub. A kiírás amatőr és hivatásos fotósok számára egyaránt nyitott. Bárki küldhet fotót, aki itt él, vagy járt már Biatorbágyon az elmúlt években, netán most fogja felkeresni, hogy megismerje, s közben magába szívja e 820 éves település atmoszféráját, üde levegőjét, s képein magával vigye Biatorbágy csodálatos látványát.

Jun 11

Képviselő-testületi ülés 2014.06.12.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 12-én (csütörtökön), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
forgalom.jpg
Jun 9

Közlekedési gondjainkról

A tanítási napokon a torbágyi iskolaépület körül az elmúlt esztendőkben reggelente egyre nagyobb közlekedési dugók alakultak ki. A helyzet rendezése, a környéken lakók és a gyermekeiket gépjárművel iskolába szállító szülők közötti konfliktusok feloldása érdekében tett önkormányzati lépésekről, a téma önkormányzati gazdája, Szakadáti László alpolgármester az alábbiakban számol be.

Kép
Hőségriadó
Jun 9

Hőségriadó!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére, többek között Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú veszélyjelző figyelmeztetést adott ki. E szerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-18 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 31-35 fok között várható.

Kép
hantaisimon.jpg
Jun 7

Emlékszobor a legdrágább magyar művésznek

Hantai Simon, az 1924-ben Bián született és Franciaországban világhírűvé lett festőművész emléke előtt tiszteleg Biatorbágy önkormányzata 2014. június 17-én (kedden) 17.45-kor, egy szoborkompozíció felállításával, amelyet a Szent István utcában a Gólyafészek bölcsődénél helyez el. A mű elkészítését a Nemzeti Kulturális Alap jelentős pénzügyi támogatása tette lehetővé.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 7

Parkolj és gyalogolj

Hamarosan megkezdődik a vasútállomás környékére tervezett parkolók építése. A Beruházó tájékoztatása szerint az elővárosi vasútállomások megközelítésének fejlesztésére, a ráhordás feltételeinek javítására valamint a P+R parkolók és autóbusz fordulók építésére kiírt pályázatot Biatorbágyon a Strabag Általános Építő Kft. nyerte el.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 7

Játszótérfejlesztések

A gyermekek és szülők örömére az önkormányzati képviselők döntése alapján idén nyáron mind a nevelési-, oktatási intézményekben, mind a közterületeken új eszközökkel bővülnek a játszóterek. A testület a Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnökének, Varga Lászlónak javaslatára az eddig szokásos összeg sokszorosát biztosította e célra.