Havi archívum

Kép
fakivagas.jpg
Oct 30

Erdőgazdálkodási munkálatok

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatást küldött részünkre a 2014-2015 évi őszi téli fakitermelési időszak munkálatairól. A tervek szerint a fakitermelés a Biatorbágy 0120/3 és a 0132/24 hrsz.-ú ingatlanokat érinti az alábbiak alapján:

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 29

Figyelem átverők!

Több lakossági bejelentés is érkezett az önkormányzathoz a napokban, azt jelezve, hogy egyes személyek az önkormányzatra hivatkozva kívánnak a lakosság ingatlanjaiba bejutni, illetve üzleti ajánlatot tenni, nyereményt felajánlani. Kérjük, legyenek fokozott elővigyázatossággal az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásokkal szemben!

Oct 27

Képviselő-testületi ülés 2014.10.30.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. október 30-án (csütörtökön), 17:30 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend elfogadása előtt: képviselői eskütétel

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 26

Megalakult a testület

Október 21-én ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését az önkormányzat új testülete.  Tarjáni István polgármester és a választókerületekben többségi szavazatot nyert egyéni képviselők: Szakadáti László (Fidesz-KDNP), Sólyomvári Béla (Fidesz-KDNP), Bodorkos Ádám (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), Tálas-Tamássy Richárd (Fidesz-KDNP), Varga László (Fidesz-KDNP), Nánási Tamás (Fidesz-KDNP), Kecskés László (Fidesz-KDNP), Koleszár Kázmér (Fidesz-KDNP) ezen a napon esküt is tehettek.

Kép
watz20141022_0803.png
Oct 22

Gyors mozgású hidegfront érkezik viharos széllel

Szerda hajnalra viharos gyorsasággal érkezik meg az a hidegfront, amely kedd délután még több száz kilométerre, Németországot felett helyezkedik el. Az északnyugat felől érkező, viharos széllökésekkel kísért markáns hidegfront várhatóan az éjféli órákban éri el hazánkat, és a reggeli órákra már át is halad a Dunántúl felett.

Kép
Előrejelzés: viharos széllökés és csapadék Pest Megyében | Forrás: OMSZ
Oct 21

Szerdán 110 km/h-t meghaladó széllökésre kell számítani

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztály tájékoztatása alapján holnap viharos széllel érekezik hazánkba egy hidegfront, melyre a legmagasabb 3 fokozatot, a csapadék mennyiségére pedig kettes fokozatú előrejelzést adott ki a szolgálat.

Kép
Zentai Ágnes és Szauter Szilvia
Oct 21

Futás Biatorbágyért is

Ma délelőtt elrajtolt a Győr-Budapest Ultramarathon. A 142 km-es távon zajló futóverseny népes mezőnyében két biatorbágyi versenyző sikeréért szurkolhatunk a következő három napban. Zentai Ágnes és Szauter Szilvia több hónapos felkészülését és rajthoz állását széles körű városi összefogás övezte.

Oct 20

Alakuló ülés 2014.10.21.

Meghívó

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2014. október 21-én, (kedden) 16:30 órakor a Városháza Házasságkötő termében alakuló ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
lindab_atado.jpg
Oct 17

Kísérleti fejlesztés a Lindabnál

Új légtechnika szaküzletet adott át Biatorbágyon a Lindab Kft. október 1-jén. Tarjáni István, Biatorbágy város polgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta, a Lindab, mint a város 10 legsikeresebb cégének egyike, kiemelt szerepet játszik a biatorbágyiak életében, nem csak üzleti súlyánál fogva, hanem azért is, mert alkalmazottainak egyharmada a helyi lakosok közül kerül ki.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 16

Szombaton zárva lesz a hivatal

A polgármesteri hivatal az általános munkarendtől eltérően az október 23-ai és október 24-ei pihenőnapok miatt megváltozott munkaidőben várja ügyfeleit. A szombati munkanap helyett a hivatal meghosszabbított pénteki ügyfélfogadást tart.

Kép
nepdalkori2.preview.jpg
Oct 15

Pacsirták a Faluházban

„KELET FELŐL JÖN EGY DALOS PACSIRTA...” címmel 2014. október 18, szombat 14:00 órától népdalköri találkozó szervezett a a Biatorbágyi Népdalkör és a Mente Folk együttes. A népzenét szerető biatorbágyiak gyerek- és felnőtt csoportok előadásában ízelítőt kaphatnak a magyar népzene szépséges világából.

Kép
falevel.png
Oct 15

Lombhulladék elszállítás

Tájékoztatjuk az ingatlantulajdonosokat, hogy Biatorbágy Város Önkormányzata a város légterének tisztán tartása érdekében ebben az évben is megrendelte a lombhulladék elszállítást a hulladékkezelőtől. A lakosság számára térítésmentes lombhulladék elszállítására idén két alkalommal, 2014. október 25-én és december 6-án, szombati napokon kerül sor.

Kép
1956-lyukaszaszlo02.jpg
Oct 15

OKTÓBER 23. – VÁROSI ÜNNEPSÉG az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

17.30: Megemlékezés és koszorúzás a biai országzászlónál. Közreműködik a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar, a Faluház Népi Ének Műhelye és Kisteleki Zoltán előadóművész. Beszédet mond Kecskés László. A koszorúzni szándékozó szervezetek előzetes jelentkezését Ferecskó Alexandra várja a 310-636-os telefonszámon október 20-ig.
19.00: Ünnepi műsor a Faluházban. Közreműködik Terpai Nikolett hegedűn és a Biatorbágyi Általános Iskola diákjai. Ünnepi beszédet mond: Tarjáni István

Kép
alistal_cimer.jpg
Oct 15

A lélek dala

Csallóközi testvérvárosunk, Alistál irodalmi színpadosai vendégszerepelnek a Faluházban október 22-én (szerdán)18.00 órai kezdettel. Az egész estés, verses-énekes műsorhoz a zenei alapot ismert operett és musical slágerek adják. Az előadás központi témája az érzelmek váltakozása az ember életében. A tartalmas kikapcsolódást ígérő műsorra a belépés ingyenes.

Kép
egeszsegklub.jpg
Oct 13

Ismét Egészségklub

"A daganatos betegségről - más szemmel, őszintén"című előadásaira várja az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület (EBKE) az érdeklődőket, október 14-én este 6 órára a Faluházba. A két előadás részletes áttekintést nyújt a betegség hátterében meghúzódó okokról, a megelőzés és a gyógyulás útjáról, a kezelési lehetőségekről.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 12

Figyelem szavazóköri változás

Tisztelt Választópolgárok!

Felhívom a figyelmet, hogy a korábbi választásoktól eltérően a Szentháromság téri iskolában és a Könyvtárban szavazókör nem működik. A 07. számú egyéni választókerület választópolgárai a Szily-kastélyban lévő iskolában (Kálvin tér 4.), a 08. számú egyéni választókerület választópolgárai pedig a Kolozsvári sportpálya öltözőjében (Kolozsvári út 15.) adhatják le szavazatukat.

dr. Kovács András
HVI vezető

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 9

Egyenlő esélyekkel

Biatorbágy Város Önkormányzata fontos feladatnak tekinti a lakosság életminőségének folyamatos javítását, a társadalmi szolidaritás megteremtését, a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózási esélyeinek biztosítását. Az egyik legfőbb célként a lakosság és az intézmények illetve egyéb szervezetek összefogásának erősítését tűzte ki, ennek szellemében született meg az esélyegyenlőségi dokumentum.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 3

300 év - Lehetőség és felelősség

A Torbágyi Római Katolikus Egyházközség életében az idei szeptemberi búcsúnap a megszokottnál is jelentősebb esemény volt, hiszen az idén ünnepli 1714-es újraalapításának 300 éves jubileumát a közösség. A szeptember 13-i ünnepi szentmisére - amelyet Spányi Antal megyéspüspök mutatott be -, kívül-belül megújult templom és megszépült külső környezet fogadta a híveket és a velük együttünneplésre érkező vendégeket.

Kép
Biatorbágyi Körkép 2014.- október
Oct 2

A lap, ami rólunk szól

Megjelent a Biatorbágyi Körkép legfrissebb száma. Benne híradások, fényképes beszámolók mindarról, ami nálunk történt, velünk történt az elmúlt hónapban: díjeső a fotóklubban, Anyatejes Világnap, ovis KRESZ-nap a játszótéren, új rendőrautó az utcákon, lovas verseny az Iharosban, Székely nap a Faluházban, jubileumi szentmise Torbágyon, rajzpályázat a Pecatónál, tombola a piacon, új edző a focicsapat élén. No és persze sok minden, amit jó tudni a közelgő választásról.