Havi archívum

Mar 25

Településfejlesztési Bizottság 2015.03.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. március 26-án, csütörtökön 14:30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Magyar Gazdaságért díjátadó
Mar 25

Elismerés Dr. Csath Magdolnának

A 2015. március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából Prof. Dr. habil Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár Magyar Gazdaságért Díjat vehetett át a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A kitüntetést Varga Mihály miniszter úr adta át. A Magyar Gazdaságért Díjat a gazdaság érdekében kimagasló, példamutató tevékenységet végző, természetes személyek kaphatják elismerésként.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Mar 24

Tájékoztató az óvodai felvételekről

Az óvodába a 2015-2016-os nevelési évre a 2012. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező. A Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda évkezdésének időpontja 2015. szeptember 1. A beiratkozás ideje: 2015. április 27. – 28. 8.00 – 17.00 óra között. Beiratkozni a Benedek Elek Óvoda tagóvodáiban lehet.

Kép
Óvodai beiratkozás
Mar 24

Tájékoztató az óvodai felvételekről

Az óvodába a 2015-2016-os nevelési évrea 2012. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező. A Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda évkezdésének időpontja 2015. szeptember 1. A beiratkozás ideje: 2015. április 27. – 28. 8.00 – 17.00 óra között. Beiratkozni a Benedek Elek Óvoda tagóvodáiban lehet.

Mar 20

Képviselő-testületi ülés 2015.03.26.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. március 26-án (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
konyv1.jpg
Mar 19

Könyvgyűjtő akció új telefonszáma

A Fidelitas Biatorbágyi Csoportja a külhoni magyarság támogatása, kulturális és nyelvi identitásának megerősítése érdekében könyvgyűjtést szervez. A magyarlakta testvérvárosainkban, Alistálon, Gyergyóremetén és Nagydobronyban működő könyvtárak, iskolák, óvodák számára a szervezők egyaránt örömmel és köszönettel fogadnak mindenféle új, újszerű vagy használt, de jó állapotú könyvet – gyermek-, ifjúsági és mesekönyveket, szépirodalmi és ismeretterjesztő kiadványokat, lexikonokat és szótárakat. A gyűjtés a Biatorbágyi Városünnepet megelőző vasárnapig (2015. június 14.) tart. A felajánlásokat Tálas-Tamássy Richárdnál lehet jelezni, aki a +36 30 439 9848-as új telefonszámán vagy a talas.richard@gmail.com e-mail címen érhető el.

Kép
bialogo1szazalek.jpg
Mar 19

Adózzon 1 százalékot!

A személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje május 20. Ajánljuk figyelmükbe az 1+1 százalékos önkéntes felajánlás helyi lehetőségeit. Az alábbiakban azon Biatorbágyon működő alapítványok és egyesületek nevét és adószámát közöljük, amelyek jelezték lapunknak, hogy örömmel fogadják a lokálpatrióta helyiek 1 százalékos felajánlásait. Ne feledjük! A helyben maradó adóforintok helyben megvalósuló, közös célokat segítenek.

Mar 19

Oktatási és Kulturális Bizottság 2015.03.23.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2015. március 23-án, hétfőn, 13:30 órai kezdettel ülést tart Benedek Elek Óvoda Vadvirág Tagóvodájában (Fő u. 64.), majd a 2) napirendi ponttól Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
petofi.jpg
Mar 17

Leleplezett alkotás

Március 15-én, az 1948-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján avatták fel Petőfi Sándor bronz mellszobrát a polgármesteri hivatal épületének Petőfi utcai oldalán. Az alkotást Lelkes Márk Cserny-díjas szobrászművész készítette, aki eme legújabb munkájának felajánlásával is hozzájárult a település köztéri szobrainak gyarapításához.

Kép
tuzfust.hirek_kep1.jpg
Mar 16

Az égetés helyi szabályai

2015. március 5-től új rendelkezés lépett érvénybe, amely az ország egész területére kiterjedően alapvetően megtiltja a szabadtéri égetést. A tilalom kiterjed a lábon álló növényzet égetésére, a tarlóégetésre, a növénytermesztéssel és az ingatlanhasználattal kapcsolatban keletkezett hulladék égetésére is.

Mar 13

Településfejlesztési Bizottság 2015.03.17.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. március 17-én, kedden 15:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Mar 13

Oktatási és Kulturális Bizottság 2015.03.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2015. március 16-án, hétfőn, 13.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Mar 13

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015.03.16.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2015. március 16-án (hétfőn) 17.00 órai kezdettel ülést tart a városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Kokárda2
Mar 12

MÁRCIUS 15.

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS AZ 1848–1849-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁRÓL

Biatorbágy Város Önkormányzata nevében tisztelettel hívok minden biatorbágyi polgárt és vendéget városi megemlékezésünkre és az új Petőfi szobor avató-ünnepségére.                                                                                                                                                                                                                                                                     Tarjáni István polgármester

tovább>>>

Kép
Magyar címer
Mar 10

Az általános iskolai beíratásról

A 2015/2016. tanévre történő beíratás időpontja:

2015. április 16. (csütörtök) 8-19 óra között
2015. április 17. (péntek) 8-18 óra között

Kép
biatorbagyi_korkep_marciusi_cimlapja.jpg
Mar 9

Legyen képben!

A Körkép e havi számának tartalmából: Húsvét közeledtével Mészáros Péter, a Biai Római Katolikus Egyházközség plébánosa ad lelki-szellemi útravalót az olvasóknak. A Teremtőhöz megtért Hagyó József atya végső búcsúztatására Budapesten a Szent József-templomban került sor február 28-án. Az önkormányzat számára az idei év legnagyobb feladata nem a költségvetés elkészítése, hanem a végrehajtása lesz. (Itt már olvasható!)

Kép
futolatogatas_foto_ovari_viktoria.jpg
Mar 9

Futólátogatás

A Gyermekkel a Gyermekekért program keretében február 24-én futó látogatást tett Biatorbágyon Schirilla György sportoló, aki édesapjának a hagyományát követve a jeges Duna átúszása mellett fut is, minden évben több száz kilométert teljesít a beteg gyerekekért. Városunkban legelőször az óvodákat kereste fel, megmozgatta a szabadban a gyerekeket, közben felhívta a kicsik figyelmét az egészséges életmód fontosságára. (Összefoglaló az önkormányzati televízió archívumában.)

Kép
vizmuvek.jpg
Mar 9

Csatornahasználati illemtan

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, amit levitt a víz, attól egyszer s mindenkorra megszabadult, bármi volt is az. Azt képzeljük, a szennyvíztisztító majd úgyis ártalmatlanítani fog minden leeresztett mérget. Ez sajnos nem igaz. A tisztítási technológia csak bizonyos határokon belül képes zavartalanul működni, ráadásul sérülékeny is. A civilizált embernek ezért fontos, hogy mit lehet és mit nem szabad a csatornába ereszteni. A tudnivalók a Fővárosi Vízművek mellékelt tájékoztatójában olvashatók.

Kép
sebambulancia.jpg
Mar 6

Modern sebkezelés

Március elején sebkezelő centrum nyílt az egészségházban. Az új egészségügyi szolgáltatás üzemeltetője az Europ-Med Kft, amely a rendelőt és a szakorvosi, szakápolói személyzetet is biztosítja. A szakmai felügyeletről Dr. Daróczy Judit professzor asszony gondoskodik, akivel egyébként a krónikus sebek kezeléséhez szorosan kapcsolódó lymphoedemia (nyiroködéma) és „vastag láb” szakrendelésen is találkozhatnak a betegek.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Mar 3

Elindul a kártalanítási eljárás

Március 3-án a magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a DRB Bankcsoporthoz tartozó kisbankok – DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt., ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt, BRB Buda Regionális Bank Zrt. és Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. – tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) automatikusan fizet majd ki, s amelyhez a jegybank elegendő forrást nyújt.

Mar 3

Képviselő-testületi ülés 2015.03.04.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. március 4-én (szerdán), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Mar 3

Településfejlesztési Bizottság 2015.03.04.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2015. március 4-én, szerdán 15 óra 30 perckor rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.