Havi archívum

Kép
volanbusz-logo.png
Apr 30

Menetrendi javaslatok bekérése

A Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság megkezdte a 2019/2020-as menetrendi évre vonatkozó országos, elővárosi és regionális személyszállítási menetrendek szakmai előkészítését és társadalmi egyeztetését az önkormányzatokon keresztül. Az egyeztetés törvényi kötelezettségen felüli célja az önkormányzatok tájékoztatása a tervezett menetrendi változásokról, a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése a közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében. 

Kép
kormanybusz.jpg
Apr 30

Kormányablak avagy nyerő a kártya

Rekordot döntött április 26-án a Pest Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata. Az átlagosnak számító 10-15 perces ügyintézési időt jócskán lerövidítve, 8.00 órától 13.00 óráig 57 személyi okmánnyal, 14 ügyfélkapuval, 7 gépjárművel kapcsolatos ügykörben szolgálták ki a biatorbágyiakat. A busz környezete is barátságosabb lett.

Kép
Vágányzár felújítási munkálatok miatt
Apr 30

Vágányzár

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. május 13-tól 2019. május 26-ig Budapest-Keletiben végzett karbantartási munkák miatt az Budapest – Győr vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vágányzári időszakban Budapest-Keletiből vonatok nem indulnak, és oda nem érkeznek, valamint a vonatok módosított viszonylatban és megállási renddel közlekednek!

Apr 30

Képviselő-testületi ülés 2019.05.02.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. május 2-án (csütörtökön), 17 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
elmu.jpg
Apr 27

Áramszünet lesz!

Az ELMŰ Hálózat Kft. a postaládákba elhelyezett szórólapokkal értesítette a lakosságot, hogy a biztonságosabb villamosenergia ellátás érdekében 2019. május 2-án 8.00 – 15.00 óráig Biatorbágy egyes területein hálózatfelújítást, karbantartást végez.

Kép
hatartalanul_logo.jpg
Apr 26

A magyar-magyar kapcsolatok építése

Biatorbágy Város Önkormányzata 2018-ben sikeresen kapcsolódott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Határtalanul!” pályázat kárpátaljai szolidaritási programjához. Az elnyert 1.357.900 Ft támogatási összegből 2019. május 11 – 14 -ig, közel negyven résztvevővel, egy Kárpátalja múltját és jelenét megismertető tanulmányút finanszírozható, melynek kiindulópontja, egyben szállásadója testvértelepülésünk Nagydobrony lesz.

Kép
veszelyes_uzem.jpg
Apr 24

Térítésmentes veszélyeshulladék-gyűjtés

2019. április 27-én, szombaton 8.00-tól 12.00 óráig a Szily–Fáy-kastély üzemi területén (Kálvin tér 4.) a biatorbágyi polgárok lakcímkártyájuk felmutatásával térítésmentesen adhatják le a veszélyes hulladékot, valamint a felni nélküli használt gumiabroncsokat. Átvételkor a szolgáltató ellenőrzi a rakományokat, és csak a valóban veszélyes hulladékot (festékmaradék, hígító, fáradt olaj, akkumulátor, elektronikai gép) veszi át. Lomot, sittet, gyógyszert, növényvédő szert, egyéb kommunális hulladékot nem. A város hulladékkezelési tájékoztatója ide kattintva is olvasható.

Apr 24

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2019.04.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2019. április 25-én, csütörtökön 14:00 órai kezdettel munkaterven kívüli rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Apr 18

Képviselő-testületi ülés 2019.04.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. április 25-én (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Apr 18

Oktatási és Kulturális Bizottság 2019.04.23.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2019. április 23-án, kedden, 1600órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
tudoszures.jpg
Apr 18

Új helyszínen a tüdőszűrés

2019. évi tüdőszűrés május 22. és június 24. napja között lesz Biatorbágyon, az orvosi ügyelet korábbi helyén, az Egészségház melletti épületrészben (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 4.) A vizsgálatról postai értesítést kap minden 40 év feletti, bejelentett biatorbágyi lakóhellyel rendelkező állampolgár, akiknek a szűrés térítésmentes. A vizsgálat alkalmas a tüdőbetegségek időbeni felismerésére, ezért elvégzése ajánlott. További információk a mellékletben.

Kép
mk_kismeretu_logo.jpg
Apr 16

Jobb, ha el sem dobod! Határidő-változás!

Április 16-án, kedden 15 óra 46 perckor megérkezett Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának kérése. A levél a Föld napi szemétgyűjtési akcióra hívja fel a figyelmet. A Társaság 2019. április 29-én, hétfőre tűzte ki országos szemétgyűjtési akciójának időpontját.

Kép
nevtelen.jpg
Apr 16

Elektronikus lakossági ügyintézés

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak. Bővebb információ a mellékletben. Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait.

Apr 12

Településfejlesztési Bizottság 2019.04.16.

  MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési Bizottsága 2019. április 16. kedden, 16:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Apr 12

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2019.04.17.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2019. április 17-én, szerdán 15:00 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Apr 12

Oktatási és Kulturális Bizottság 2019.04.15.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2019. április 15-én, hétfőn, 1400órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 11

Biatorbágy lakossági felmérése

Ezúton tájékoztatjuk a településen élőket, hogy Biatorbágy Város Önkormányzatának megbízásából a Szociográf Piac- és Közvélemény-kutató Intézet kérdezőbiztosai személyes interjúk formájában felmérést készítenek városunkban.

Kép
bitorbagyi_korkep_2019_aprilis_cimlap.jpg
Apr 8

Laphírek

A Körkép áprilisi számának vezércikke a húsvét jegyében aktuális. Ezúttal ebben Bolyki András a Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet presbiterének gondolatait közli a lap. Akár valljuk, akár nem, eme hétfői munkaszüneti nap – idén április 22. – a keresztény vallás hagyománya okán ünnep. A hívők arra emlékeznek, hogy Krisztus meghalt a kereszten bűneink miatt és feltámadt megváltásunk érdekében.

Kép
lepcsohazkamera.jpg
Apr 5

LépcsőházŐr a társasházak biztonságáért

A Nemzeti Bűnmegelőzési program részeként lépcsőházakba telepíthető biztonsági kamerákat ajánl a rendőrség. A LépcsőházŐr elnevezésű elektronikus megfigyelő rendszer létesítéséről és üzemeltetéséről a mellékelt dokumentumban találnak bővebb információkat. a csatlakozásról a +36/22-515-414-es telefonszámon és az info@lepcsohazor.hu E-mail címen lehet érdeklődni.

Kép
nemzeti_eszkozkezelo.jpeg
Apr 3

Nemzeti Eszközkezelő hirdetménye

A Nemzeti Eszközkezelő 2019. március 31-ig tájékoztató levelet küldött bérlőinek, amelyben felajánlotta az arra jogosultak számára azt, hogy eddigi bérelt ingatlanukat kedvezményesen visszavásárolják. A megvásárlásra a bérlőknek egyösszegben vagy részletekben van lehetőségük, de dönthetnek úgy is, hogy továbbra is bérlőként laknak az ingatlanban változatlan feltételek mellett. A felhívás teljes egészében itt olvasható.

Kép
Adózzunk magunknak!
Apr 3

Egyszázalék támogatás

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallások benyújtásának végső, májusi dátuma. Kérjük a Biatorbágyon működő közhasznú civil szervezeteket, amelyek 2019-ban is jogosultak a támogatások elfogadására éljenek az önkormányzat által felajánlott közzétételi lehetőséggel. Az adónemre jogosult helyi, illetve a Biatorbágyon közhasznú feladatot ellátó szervezetek a sajto@biatorbagy.hu elektronikus levélcímen jelezhetik csatlakozási szándékukat. A közhasznú biatorbágyi civil szervezetek nevei és adószámai: