Havi archívum

Kép
midibusz.jpg
Jul 31

ViaBusz járat és bemutató

Biatorbágy Város Önkormányzata a település közigazgatási területén 2019. szeptember 2-ától menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedést indít. A ViaBusz elnevezésű járat üzemeltetője a Homm Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság lesz. A cég vállalta, hogy az első éles üzem előtti munkanapon – tervezetten 2019. augusztus 29. napján – a Biatorbágyon szolgálatba álló két új IVECO típusú járművet a város főterén bemutatja a nagyközönség számára, illetve tesztüzemű próbamenetet biztosít.

Kép
szanyi_jozsef_diszpolgar.jpg
Jul 30

Szanyi József Nagydobrony tiszteletbeli polgára lett

Testvérvárosunk a Kárpátalján található színmagyar lakosságú Nagydobrony település Képviselő-testülete a Biatorbágyon élő Szanyi Józsefnek tiszteletbeli polgár címet adományozott. A kitüntetést 2019. július 28-án, a Nagydobronyi Falunapon adták át.
A tiszteletbeli polgár cím a határon túl élő, magát magyar nemzetiségűnek valló személynek adományozható , aki valamely a Nagydobronyhoz kötődő kiemelkedően jelentős munkájával, cselekedetével, vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul a község jó hírnevéhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Kép
img_8657.jpg
Jul 30

Korlátozások a Kolozsvári Sportcentrumnál

Biatorbágy Város Önkormányzata a Kolozsvári- valamint Géza fejedelem utcákra a már meglévők mellé további forgalomlassító közlekedési küszöböket helyeztet el. A beruházást a Kolozsvári Sportcentrummal kapcsolatban perbeli egyezséget is tartalmazó peren kívüli megállapodás alapján rendelte meg a hivatal műszaki osztálya.

Kép
cropped-logo_egeszseghaz.png
Jul 25

Takarítói állás

A Biatorbágyi Egészségház (2051 Biatorbágy, Mester utca 2.) teljes munkaidős takarító állást ajánl, akár azonnali belépéssel. Bővebb információ és jelentkezés Bancsó Zsuzsa vezető asszisztensnél a +36 70 513-9877-es telefonszámon kérhető.

Kép
bolcsode.jpg
Jul 25

Bölcsőde bővítés

Biatorbágy 159 979 861 forint támogatást nyert az Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című 2018-ban kiírt pályázaton. Az eredetileg 72 férőhelyes épületegyüttes így hamarosan két csoportszobával 104 fősre bővül. 

Kép
digiszulo.jpg
Jul 24

Internetveszély hárítás

A gyermekek online tevékenységének követését, ellenőrzését segítik elő a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által ajánlott digitális szűrőprogramok. A rend őrei arra hívják fel a figyelmet, hogy ha az internetről van szó, néha muszáj a szülőknek nyomozni, „rossz zsaru” szerepbe helyezkedni. Bővebb információ a mellékletben.

Kép
aszfaltozas.jpg
Jul 17

Teljes szélességű útzár

Július 18-án, csütörtökön várhatóan 7.30-tól 18 óráig teljes szélességében lezárják a Petőfi Sándor utca eddig új aszfalttal el nem látott szakaszát. A kivitelezés időszaka alatt gépjárművel az úttesten közlekedni és parkolni nem lehetséges.

Kép
bialogoszines.jpg
Jul 12

Hamarosan elkészül a Petőfi utca

A végéhez közeledik a Petőfi utca felújítása. A Kivitelező tájékoztatása alapján 2019. július 15-18., hétfő-csütörtök közötti 4 napban kerül sor az aszfaltburkolat terítésére, mely 3 napot fog igénybe venni. Az aszfaltozás teljes szélességben történik, így a közterület teljes lezárásra kerül arra a néhány órára, míg az aszfaltozás folyik. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fent megjelölt időpontban közterületen ne parkoljanak. Megértésüket köszönjük!"

Kép
bialogoszines.jpg
Jul 12

Nyári útfelújítás

A közbeszerzési eljárás lefolytatása és eredményes lezárása után 2019. július 05-én aláírásra került az Biatorbágy, Szent László utca, Pipacs utca, Székely utca, Patak utca, Domb utca, Fő utca 78-92.sz. közterületek felújítására megkötött Vállalkozási szerződés. A kivitelezési munkák 2019. július második felében indulnak a Szent László utca és a hozzá tartozó járda felújításával, valamint buszmegálló építésekkel. Az építés alatti forgalomtechnikai terv alapján a szűk keresztmetszet miatt a forgalom egyirányúvá válik. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy gépjárművükkel közterületen a kivitelezés teljes időtartama alatt ne parkoljanak.

Jul 12

Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2019.07.16.

 

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottsága 2019. július 16-án, kedden 16.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jul 12

Képviselő-testületi ülés 2019.07.17.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július  17-én (szerdán), 16 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
szunyog.jpg
Jul 12

Szúnyogirtás

A PMG Szúnyogkontroll Konzorcium településünkön 2019. július 18-án a napnyugta utáni időszakkban földi kémiai szúnyogírtást végez. Rossz idő estén az irtás 2019 július 19-20-án történik.

Kép
agardi_popstrand.jpeg
Jul 10

Agárdi Popstrand programváltozás

Az Agárdi Popstrand Közönségének, elsősorban a hölgyek, valamint a gyermekek érdekét szem előtt tartva, az alábbi döntést hozta a koncertek szervezője: JÚLIUS 13-ÁN VIHAROS, ZIVATAROS ÉS HIDEG IDŐ VÁRHATÓ, EZÉRT ELMARADNAK A VASTAG CSABA, KASZA TIBI, LÁSZLÓ ATTILA KONCERTEK! A VASTAG CSABA KONCERT AUGUSZTUS 24-ÉN LESZ MEGTARTVA.

Kép
hintó mászóka
Jul 9

Játszótér bővítés a Kodály téren

Hamarosan új játszóeszközökkel bővül a Kodály téri park. A jelenlegi elemek, hintó-mászókával, fészek hintával, egyensúlyozóval és egy gyermek fitnesz eszközzel egészülnek ki. A telepítés az időjárástól függően előreláthatólag augusztus elejéig tart. Az önkormányzat, megértésüket és segítő együttműködésüket előre is megköszönve, kéri a tisztelt szülőket, hogy a munkalátok ideje alatt fokozottan figyeljenek gyermekeikre, ne engedjék be őket az építés miatt lezárt területre.

Kép
viragosmo.jpg
Jul 5

Virágos facebook verseny

A Legvirágosabb Úti Cél versenyen Biatorbágy idén is megméretteti magát. Szavazzatok Biatorbágyra, ha ti is gyönyörű helynek tartjátok. Szavazni a képre kattintva és azt kedvelve lehet az innen elérhető linkről.

Kép
meh-halott.jpg
Jul 5

A Nébih Zöld Számán jelenthetőek a méhpusztulási esetek

Hamarosan megkezdődik a napraforgó virágzása, amikor is a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. A méhelhullási esetek hatékony és szakszerű kivizsgálása érdekében az Agrárminisztérium kéri, hogy a méhészek haladéktalanul jelentsék az eseteket a Nébih Zöld Számán (06-80/263-244).
Kép
bialogoszines.jpg
Jul 4

Felhívás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. július 10-én a polgármesteri ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Kép
Budaörsi Járásbíróság
Jul 4

Járásbírósági ítélkezési szünet

A Budaörsi Járásbíróság 2019. július 15. napjától 2019 augusztus 16. napjáig ítélkezési szünetet tart. Ezen idő alatt tárgyalást nem tartanak az előre egyeztetett tárgyalásokon és a bíróság elé állításos tárgyalásokon kívül és a pénztár sem üzemel.

Kép
online vásárlás
Jul 3

Online vásárlási csalások!

Jó dolog az interneten vásárolni, de vigyázni kell, mert egyre több a jóhiszemű megrendelőkkel szemben elkövetett visszaélés. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának bűnmegelőzési előadója juttatta el önkormányzatunkhoz azt a mellékelt felhívást, amely az Online kínált termékek biztonságos megvételét segíti elő.

Kép
16_tantermes_iskola_latvanyterv.jpg
Jul 3

Tájékoztató az új iskoláról

A Kormány 1927/2017. (XII. 8.) határozatában döntött egy új biatorbágyi általános iskola építésének elindításáról. A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. arról tájékoztatta Biatorbágy Város Önkormányzatát, hogy egyszakasos, nyílt, az Uniós eljárásrendnek megfelelő közbeszerzési eljárást indított a Biatorbágyon építendő, új iskola tárgyában. Az ajánlattételi határidő 2019. július 25. 10.00 óra.