Rágalmaz a Baloldali Szövetség

Rosszindulatú vádakkal illette augusztus 5-ei sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor az Együtt PM szövetség társelnöke Biatorbágyot. Szigetvári Viktor megint hazudik. A közpénzek lenyúlása a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején volt szokás, amikor színlelt szerződésekkel offshore cégeken keresztül talicskázták ki a közpénzeket az országból, így nem meglepő, ha a tiszta és törvényes eljárásokon a baloldal nem igazodik ki.

A Biatorbágyon hamarosan felépülő iskolával kapcsolatban az igazság az, hogy az építéshez kapcsolódó eljárások folyamatosan és törvényesen zajlanak. A szerződéskötések, közbeszerzési eljárások, jogszerűen történnek, a kifizetések mögött ellenőrzött, valós teljesítés van. A képviselőtestület azért döntött egy új iskola felépítéséről, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között tanulhassanak, ugyanis az előző városvezetés a gyermekek növekvő száma miatti helyhiányt úgy próbálta megoldani, hogy ideiglenes osztálytermekként konténereket telepített az iskola mellé. Ezt az állapotot sikerült átmenetileg úgy feloldani, hogy megkezdődött a Szily-kastély felújítása, ahol 2012-ben három, 2013-ban négy, idén pedig újabb négy osztálytermet alakított ki az önkormányzat a kisdiákok számára. A megoldást azonban az új iskola felépítése fogja jelenteni.
Mindenki számára világos, hogy az új iskola építése a gyermekek érdeke, a baloldal által támogatott civil köntösbe bújt szövetségesek politikai érdekből mégis minden lehetséges eszközzel próbálják megakadályozni. A beruházási folyamat minden egyes szakaszában, minden lehetséges fórumon fellebbezést nyújtottak be a hatóságokhoz, amivel lassítják az építkezést. Mindezek ellenére az építéshez szükséges tervek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás már lezajlott, az építési engedélyt a hatóság jóváhagyta és 2014. elején jogerőre emelkedett, jelenleg a kivitelezési tervek készítése zajlik, hamarosan pedig a tényleges építkezés is megkezdődhet.
Úgy tűnik, a baloldali politikusok az önkormányzati kampányban sem riadnak vissza a mocskolódástól, és ehhez Biatorbágyon is találnak maguknak Szövetségeseket.