Záporos Szent István-kupa

Dunai Antal, bronz és ezüstcipős, olimpiai arany és ezüstérmes, többszörös gólkirály focista, a Dózsa egykori legendás csatára adta át a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében a Kolozsvári utcai új műfüves kispályát, és nyitotta meg az idén alapított Szent István-napi kispályás focikupát Biatorbágyon.

Tarjáni István polgármester, az önkormányzat csapatának játékosaként, az alkalomhoz illő öltözetben köszöntötte a focitornán résztvevőket és az ünnepségen megjelenteket, köztük a választási kampányra készülő politikai pártok képviselő-jelöltjeit.

Dunai Antal középrúgása után kezdődtek a mérkőzések. A pályaavató első gólját Pénzes Zoltán a Viadukt Öregfiúk kiváló játékosa lőtte. Barátságos légkör, egészséges versenyszellem, durvaság nélküli küzdelem jellemezte az összecsapásokat. 

A kupáért folytatott küzdelemben végül – a legszorongatóbb riválisát a Táltos Sport Egyesületet is legyőzve – az Öregfiúk érdemelték ki a vándorkupát. Tarjáni István polgármestertől ezüstérmeket vehettek át a Táltosok, és bronzokat a Rekortán elnevezésű csapat tagjai. Kitartásukért és küzdőszellemükért dicséretben részesültek az Önkormányzat és az Anonymus játékosait is, valamint minden csapat kapott némi üdítőt, sört és egy családi Táltos Pizzát. A Kolozsvár utcai műfüves kispálya nem csak az intenzív, gólzáporos igénybevételt, de a zord időjárás valódi záporait is jól bírta. A létesítmény a focirajongók őszinte örömére vízelvezetésből is kiválóan vizsgázott, így mostantól méltán állhat a város sportéletének szolgálatába.