Bursa tájékoztató

Tájékoztató a 2017. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásáról és azok eredményéről Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2016. november 21-én  megtartott ülésén elbírálta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagokat és 84/2016. (XI.21.) számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről.

 

A z ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

  • a 43 db „A” típusú pályázati kiírásra benyújtott pályázati anyagból valamennyi megfelelt a pályázati kiírásban foglaltaknak, ezért a bírálatból formai hiba vagy hiányosság miatt nem kellett pályázatot kizárni. A Bizottság elé megvitatásra kerülő valamennyi 43 szociálisan rászorult pályázó támogatásban részesült. A megítélt támogatások összértéke 305.000,-Ft/hó lett. Az egy pályázóra jutó támogatás átlagos mértéke: 7.093,- Ft/hó.
  • a 3 db „B” típusú pályázati kiírásra benyújtott pályázati anyagból valamennyi megfelelt a pályázati kiírásban foglaltaknak, ezért a bírálatból formai hiba vagy hiányosság miatt nem kellett pályázatot kizárni. A Bizottság elé megvitatásra kerülő 3 pályázat támogatásban részesült. A megítélt támogatások összértéke 19.000,- Ft/hó lett. Az egy pályázóra jutó támogatás átlagos mértéke: 6.333,- Ft/hó.

A 2017. évi pályázati fordulóban részt vett összes pályázó a támogatások pontos havi összegéről, valamint a pályázat további menetéről lakcímére postázott írásbeli értesítést kap legkésőbb 2016. december 15-ig. 

dr. Kovács András jegyző
nevében és megbízásából:

Pomaházi Krisztina
igazgatási osztályvezető