szunyog.jpg

Az önkormányzathoz számos bejelentés érkezett a szúnyoginvázió csökkentésének kérésével. Az idei szúnyogyérítés tervezett időpontja 2023. június 12. vagy 13. napja, az időjárástól függően. A szolgáltatást végző cég a pontos időpont előtt pár nappal pontos értesítést fog küldeni. Addig is érdemes elolvasni az itt elérhető lakossági tájékoztatókat, amelyek hasznos tanácsokkal szolgálnak a szúnyogok elleni védekezéshez.

fuzesforgatas.jpg

A Füzes-pataknak és környezetének szennyezettsége több éve gondot okoz Biatorbágynak. A víz lebegőanyag tartalma, átható bűze egy laikusnak is érzékelhető. Az önkormányzat legutóbb 2023. március végén rendelt meg méréssorozatot, amelynek szakértői jelentése a mellékletben olvasható. Az elmúlt évek során számos hatósági és önkormányzat által elvégeztetett mérés igazolta, hogy a pátyi szennyvíztisztítóból kibocsátott szennyvíz minősége túllépi a vízjogi engedélyben meghatározott előírásokat.

biatorbagyi_korkep_cimlap_2023._majus.jpg

Városunk lapja itt már olvasható és hamarosan nyomtatásban is a postaládákba jut. A májusi Körkép tudósításai közül Király Ferenc felelős szerkesztő az aktuális ebösszeírásra, a Kálvin tér átalakításának befejező ütemeire, a külterületeket érintő változtatási tilalomra, a Czuczor iskola gimnáziumi képzésére hívja fel elsők között a figyelmet. A hírek rovatban többek között az ez évi városünnep kiemelt fellépőiről, a hagyományőrzők májusfa állításáról és május 27-i gyereknapi rendezvény tervezett programjáról tudhatnak meg részleteket. Ajánljuk, legyenek képben!

2_utem.jpg

Várhatóan május 15-én hétfőtől az építkezés végéhez közeledve lezárják a Kálvin tér kihajtó ágát. A Sándor utcából fokozott óvatossággal a szerviz úton lehet csak csatlakozni a Nagy utcához. Amint azt korábban jeleztük a Kálvin tér átépítésének befejezését három ütemre osztotta fel a kivitelező. Az ütemezés itt látható.

tudoszures.jpg

A 2023. évi tüdőszűrésre május 10. (szerda) és június 2. (péntek) között kerül sor Biatorbágyon. A tüdőszűrés helye:a Biatorbágyi Egészségház (2051 Biatorbágy, Mester u. 2.) A vizsgálat ideje: munkanapokon, hétfőtől péntekig 8:00-18:00 óra között a tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700,- Ft, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzuk az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A 14-18 év közötti személyek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes. Kérjük, a vizsgálatra hozza magával a személyi és lakcímigazolványát, TB-kártyáját, valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

extrem1.jpg

Az önkormányzat egyeztető fórumot szervezett a környékben lakók és a parkhasználók között a Baross Gábor utcai közpark területén nemrég felújított BMX, roller és gördeszkapálya működése ügyében. A találkozó előtt Melega Marcell vezetésével extrém sportbemutatót láthattak sportkedvelők. Az egyeztetésen a lakók és a használók Tarjáni István polgármester közvetítésével az alábbiakban állapodtak meg:

bit.jpg

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium kivitelezéséhez kapcsolódóan 2023. április 24-én hétfőtől felújítják az Ohmüllner sétány alsó szakaszát. A kivitelezés során kopóréteget terítenek a jelenlegi aszfaltra, új szegélyeket helyeznek el, majd járdát építenek és fasort ültetnek. Az átmeneti forgalomkorlátozásért szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Forgalomszabályozási terv a mellékletben.

bialogoszines.jpg

Ezúton is felhívjuk az Ohmüllner Márton sétány 37-től 46 számú ingatlanokban élők figyelmét arra, hogy 2023. május 31-én, szerdán 8:00 és 16:00 óra között a vízszolgáltatás szünetelni fog a Tudáspark vízi és szennyvíz közművezetékeinek csatlakoztatása miatt. Megértésüket előre is köszönjük. Az érintetteket a kivitelező is értesítette. 

bialogoszines.jpg

A külterületekre elrendelt változtatási (építési) tilalomról tartott lakossági egyeztetéseken ígérteknek megfelelően itt tesszük közzé a rendelet jogszabályi előírásait, tájékoztatást adunk a településterv készítésének menetéről, valamint mellékeljük a Szőlőhegyekre készített fejlesztési tanulmány vizsgálati anyagát.

bit.jpg

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium épülete – az ország legmodernebb iskolája – jelenleg 75%-os készültségben a befejezéshez közeledik. A vállalt szoros határidő tartása érdekében mostantól 2023. augusztus 31-éig hétvégente (szombaton és vasárnap 8:00 és 14:00 óra között) is várható munkavégzés. Kérik a környékben élők türelmét és megértését.

gyermekfelugyelet.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata nyári gyermekfelügyeletet biztosít, az alábbi turnusokban, azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a felügyeletüket:

  • 2023 július 03- 07-ig
  • 2023. július 10-14-ig
  • 2023. július 17-21-ig
  • 2023. július 24-28-ig

Tudnivalók:

extrem5.jpg

Az Extrém pályahasználati egyeztetés eredménye című bejegyzésünkben leírtuk, hogy az ideiglenes „szabályok betartását az önkormányzati rendészet ellenőrzi”. Pénzes László címzetes rendőr főtörzszászlós kérte, hogy a félreértések elkerülése érdekében egészítsük ki a bejegyzést azzal, hogy természetesen a városi rendészet mellett, a város és az ország egyéb rendvédelmi szerveinek, hatóságainak is joga van az ellenőrzéshez, így például a rendőrségnek és polgárőrségnek is.

Eb
Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Biatorbágyon legutóbb 2020. év őszén került sor ebösszeírásra, ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Biatorbágy közigazgatási területén tartott ebekkel kapcsolatban 2023. április 20. és június 20. között ismét ebösszeírás lesz. Az ebek bejelentése történhet online, vagy a szükséges adatlap benyújtásával, mely átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Igazgatási Osztályon, az állatorvosi rendelőkben, illetve letölthető a hivatal honlapjáról.
1_utem1.jpg

Tervezetten 2023. április 18-tól (kedd) a Kálvin tér környezetében újabb, a mellékelt ütemezésben leírtak szerinti forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az átépítés során a Nagy utcában mindvégig megmarad a forgalom váltakozó irányú lámpás átengedése.