mediakft_volgyhidtv_logo_uj-scaled.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a Biatorbágyi Közösségi Média Szolgáltató Nonprofit Kft. vezető tisztségviselői (ügyvezető) munkakörének betöltésére. A munkakör 2023. március 1. napjától három év határozott időtartamra tölthető be. Részletek itt.

bialogoszines.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata 2023. február 2-án, csütörtökön 18.00 órától közmeghallgatást tart a Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermében. Napirenden: Biatorbágy Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetési koncepciója és Egyebek, kérdések vélemények hozzászólások. Meghívó a mellékletben.

bialogoszines.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata egyeztetett a település hulladékkezelését végző Depónia Nonprofit Kft-vel a lakosság számára térítésmentesen biztosítandó szolgáltatások időpontjairól, amelyek nem szerepelnek a cég hulladéknaptárjában.

bialogoszines.jpg

Ezúton tájékoztatjuk az Adózókat, hogy 2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

kemenysepro.jpg

A településünkön kéményseprő-ipari tevékenységet ellátó szervezet értesítése alapján a biatorbágyi társasházak kéményseprési sormunkáit 2023. január 01 – 2023. február 28. között végzik el. Mellékletben a sormunka táblázat. További információk itt: https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

kozvelemenykutatas.jpg

Reprezentatív közvéleménykutatás zajlik városunkban. A lekérdezést végző cég jelezte, hogy munkatársai törvényes, minden jogszabálynak megfelelő személyes felmérést készítenek a biatorbágyi lakosság körében. Kérdezőbiztosaik megbízólevéllel igazolják magukat. A kutatás időtartama előreláthatólag egy hónap.

bga_alap_logo.png

A Német Nemzetiségi Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Útmenti keresztek 2022 évi költségvetési támogatása” című pályázatán. A forrásból a Szabadság út, Vasút utca kereszteződésénél álló Schulz-, és a Rozália kápolnánál álló kereszt karbantartó felújítása valósulhat meg.

img_3728.jpg

1943. január 12-én a Don folyó 208 km hosszú partszakaszához kivezényelt magyar hadsereg frontvonalát áttörte és megsemmisítette a háromszoros túlerővel rendelkező szovjet csapattámadás. Több tízezer a kötelező katonai szolgálatát teljesítő honfitársunk vesztette itt életét vagy került hadifogságba.

cimlap_biatorbagyi_korkep_2022_december.jpg

Megjelent a Biatorbágyi Körkép, itt elektronikusan már letölthető. Az óév utolsó lapja egyben a 2023 első nyomtatott újságja is, lévén összevont szám. A karácsonyi felkészülés időszakáról Mészáros Péter biai plébános gondolatait olvashatják. Sokan látják úgy manapság, hogy Biatorbágy megtelt. A város új településtervének előkészítése elkezdődött, és remélhetőleg megoldásokat ad majd a problémák kezelésére. Pezsgő városi életünk képein ezúttal a Mikulás, a karácsonyi családi kézművesek és persze a Fő téri jégpálya látható.