HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

magyar-sziv_2.thumbnail_0.jpg

Biatorbágy szolidaritást vállal az orosz-ukrán háború miatt bajba jutottakkal: Adományszámla: Biatorbágy Város Önkormányzata 10918001-00000005-65370385Adománygyűjtő pont: Családsegítő Szolgálat ügyféliroda Biatorbágy, Mester u. 2. Nyitvatartás: hétfő 8:00 – 18:00, kedd – csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 12.00. E-mail: csaladsegito@biatorbagy.hu, telefon 06 30 337 4778

2022-03-08 10:33
viragospetofi.jpg

A lakosság kérésére, a lakossággal történő előzetes egyeztetés alapján a képviselő-testület forgalomcsillapító műtárgyakat helyeztet el Biatorbágy utcáin. A gépjárművezetők mostantól újabb és újabb helyeken találkozhatnak fekvőrendőrökkel és sávszűkítő virágládákkal. Ezen forgalomtechnikai eszközök kihelyezéséről, a közlekedés biztonsága és a száguldozás megfékezése érdekében legutóbb májusban döntött a testület pénzügyi bizottsága

vadelejtes.jpg

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedély kiadása iránti kérelemmel fordultam a Budaörsi Rendőrkapitánysághoz. A Budaörsi Rendőrkapitányság 2022. május 30-tól 2022. augusztus 30-ig terjedő időszakra engedélyezte Biatorbágy lakott területén kártékony vadak elejtését az alábbiak szerint:Az elejtés helye: Biatorbágy lakott területéhez tartozó:

Biatorbágy logo

Tarjáni István polgármester a 2022. június 26-án tartott helyi népszavazás eredményéről az alábbi linken elérhető levélben tájékoztatja Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének tagjait. /system/files/tajekoztatas_a_helyi_nepszavazasrol.pdf 

szavazas.jpg

Tisztelt Biatorbágyi Választópolgárok! Biatorbágy Város Helyi Választási Bizottsága a 2/2022. (IV.22.) HVB számú határozatával „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút Biatorbágy belterületi szakasza ne a Szabadság út- Nagy utca nyomvonalon kerüljön kiépítésre?„ tárgyú kérdésben, a helyi népszavazás megtartását 2022. június 26. (vasárnap) napjára tűzte ki.

 

2022 Helyi népszavazás részvételi arányok Jegyzőkönyv a helyi népszavazás eredményéről
bitut.jpg

Megkezdődött a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium telke körüli út építése. A kivitelezés egy része érinti a nyugati lakóterületen az Ohmüllner sétány, a Juhász Gyula és az Antall József utca közvetlen szomszédságában élőket. A földmunkák során az építők különösen figyelnek arra, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák, de számítanak a lakosok szíves megértésére és türelmére. A mellékelt térkép jelöli a munkaterületet.

meggyfaforum.jpg

Hamarosan elindul és nagyjából egy hónapig tart a Meggyfa utca felújítása. Az építkezés megkezdése előtt a tervező, a beruházó, a műszaki ellenőr és az önkormányzat tájékoztatta a közvetlenül érintett lakosságot a munkák részleteiről. A pályázaton elnyert támogatásból az út járófelülete kap új burkolatot és szegélyt, valamint a csapadékvíz árkokat és átfolyókat tisztítják ki. A kivitelezés során parkolási tilalomra és félpályás útlezárásokra kell számítani. A felújítás a ViaBusz menetrendjét, csak az utolsó fázisban az aszfaltozáskor fogja érinteni. A járat ekkor kis kerülővel közlekedik majd.

bmxfrestyle.jpg

Bontással kezdődik az új BMX Freestyle extrém kerékpárospálya építése a Baross Gábor utcai KRESZ parkban. A kivitelezés során először leszerelik a régi ugratóelemeket, majd alapot készítenek az újaknak. A vállalkozó szerződésben vállalt határideje az átadásra 2022. szeptember 30.

permetezogep.jpg

A Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet értesítette önkormányzatunkat, hogy május végétől 2022. június 11-ig az időjárástól függően növényvédelmi munkákat végeznek a Szily Kálmán, JuhászGyula utca és az Ohmüllner sétány melletti mezőgazdasági területeken a növényvédelmi törvények betartásával és a lakosság legkisebb zavarásával. Értesítés a mellékletben.

dr._kelemen_gaspar.jpg

Sajnálattal tudatjuk, hogy életének 83. évében elhunyt Dr. Kelemen Gáspár Biatorbágy Város Önkormányzatának egykori képviselője, akinek kiemelkedően eredményes közéleti tevékenységét és példamutató életpályáját településünk testülete 2009-ben Biatorbágy Városért életműdíjjal ismerte el. Dr. Kelemen Gáspárt az önkormányzat saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról a későbbiekben adunk hírt.

kormanyablak.png

Jön a kormányablak busza! Hír itt. Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. További információ itt.

ksh.jpg

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. május 26. és július 10. között az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozó felmérést végez Biatorbágyon. A munkához kérdezői feladatokat ellátó személyeket keres.  A feladat megbízási jogviszony keretében végezhető 2022. június 10. és július 10. között. Jogviszonyt létesíteni csak az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem betöltött személyekkel tudunk. A kérdező feladata, hogy több különböző településen (az összeírási körzetek listáját a 2. sz. melléklet tartalmazza) a kijelölt személyeket felkeresse, és a kb. 10–15 perces kérdőívet lekérdezze. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a kérdezőknek az egyes körzetekhez felsorolt valamennyi településen interjút kell készíteniük. A következő linken tudnak jelentkezni a feladatra 2022. május 20-ig.

sutoolaj.jpg

2020 decembere óta Biatorbágy külterületén a Sóskútra vezető úton (Sóskúti út 1.), a szennyvíztelep mellett működik a szelektív hulladékgyűjtő pont. A konténerekbe a papír-, a műanyag mellett a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezőknek lehetőségük van az üveg- és az elektronikai hulladék térítésmentes letételére. Környezetünk védelme érdekében a gyűjtőponton leadható a flakonba visszatöltött használt háztartási sütőolaj is. A szelektív pont hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óra között, szombaton 8.00 –13.00 óráig van nyitva. Átvételi jegyzék a mellékletekben. 

deponia_logo.jpg

Elérhető a Deponia Nonprofit Kft. 2022. Biatorbágyi hulladéknaptára. A naptár a következő linkkel beággyazható google naptárba, vagy elérhető nyilvános böngészőben megnyitható verzióban is.

bialogoszines.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének szociális ügyekkel foglalkozó bizottsága a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2012. (X.26.) Ör. sz. rendeletben (továbbiakban: Rendelet) foglaltak szerint minden év júniusában dönt a lakásépítés és vásárlás tárgyában benyújtott kérelmekről és a költségvetésben szereplő összeg erejéig határoz a támogatások odaítéléséről. A Bizottság a tárgyévi költségvetésében e célra elkülönített keretből, a fennmaradó maradványösszeg (1.790.000,- Ft) erejéig 2022. július 1. és augusztus 31. napja közötti időtartamra ismét megnyitja a pályázat lehetőségét

viabuszlogo.jpg

A Meggyfa utca felújítása miatt ViaBusz Ritsmann Iskola megállóhelye ideiglenesen áthelyezésre került az Iskola köz – Karinthy F. utca kereszteződéshez. A busz a továbbiakban mindkét irányban az Iskola köz – Mária királynő utca – Alkotmány utca – Meggyfa utca terelőútvonalon közlekedik.
    Via1: Iskola köz – Mária királynő – körforgalom – Országút Meggyfa utca megállóhely

ksh_nepszamlalas_logo_2022_final_cmyk-03.jpg

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! 2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz. A népszámlálásra vonatkozó legfontosabb szabályokat, beleértve a gyűjtendő adatok körét, a 2022. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény írja elő. A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

bialogoszines.jpg

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy számlavezető pénzintézet váltás miatt az E-Önkormányzat Portálon található Elektronikus Fizetési szolgáltatás (melynek segítségével adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton bankkártyás fizetéssel teljesítheti) átmenetileg nem elérhető! A szolgáltatás ismételt elérhetőségéről honlapunkon adunk tájékoztatást. Megértését köszönjük!

kerekezz_biatorbagy.jpg

A Budapest – Balaton-kerékpárút városunkba bevezető és innen kivezető, már megépült szakaszai között kerékpáros forgalomszámlálást végeztek. Mérték, hogy a két végpont között hányan használják a táblákkal kijelölt ideiglenes terelőutakat és hányan választják a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalat. A mellékelt táblázat mutatja, hogy legtöbben a kijelöletlen, legrövidebb, legegyenletesebb, célorientált főközlekedési utat választják, többnyire annak járdáján haladva.

korkepcimlap2022junius.jpg

Megjelent és már néhány postaládában landolt is a Biatorbágyi körkép 2022 június-júliusi lapszáma. Az elektronikus változat itt olvasható: Biatorbágyi Körkép 2022. június-július.

bialogoszines.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata nyári gyermekfelügyeletet biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a felügyeletüket. 7.30- 17.00 óráig, a Szily-Fáy kastély (Kálvin tér 4) épületében, az alábbi turnusokban:

 

2022 július 04- 08-ig
2022. július 11-15-ig
2022. július 18-22-ig
2022. július 25-29-ig Tudnivalók:

osvenykep.jpg

Az Ürgehegy településrészen elkészült a Szüretelők útjától a Pecató buszmegállóig vezető erdei gyalogösvény. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kivitelezett 300 méter hosszú, 120 cm széles járófelület hengerelt dolomit kőzúzalék burkolatot kapott. A közel négymillió forintos városi beruházás elsősorban az ürgehegyieknek hasznos, akik eddig a forgalmas fő úton, illetve annak padkáján voltak kénytelenek közlekedni, de jól szolgálja a turisták biztonságát is.

kerekezz_biatorbagy.jpg

A Budapest–Balaton-kerékpárút belterületi részének kivitelezését a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalon az illetékes hatóságok felfüggesztették a népszavazási kezdeményezés miatt. Előírták ugyanakkor, hogy a Biatorbágyra érkező kerékpárosoknak jelezni kell merre haladhatnak tovább. A városi lakossági konzultáció eredményeként megszületett Patak utcai ideiglenes nyomvonalat az illetékes minisztérium kerékpáros főosztálya nem találta megfelelőnek, ezért elrendelete e mellé a Petőfi utcán keresztül haladó nyomvonal kitáblázását is. Az önkormányzat ezért kihelyeztette a kerékpárosokat irányító táblákat a mellékelt térkép szerinti útvonalakon. Részletesebb információ itt érhető el.

pmk.png
A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya lakossági felmérést végez, településünkön, a környezetvédelmi program elkészítéséhez, illetve a jövőbeni levegőminőség fejlesztési céljaikhoz. Kérjük a lakosságot, hogy a linken található kérdőív kitöltésével segítsék munkájukat. 
biatorbagyi_korkep_2022_majus_cimlap.jpg

Elektronikusan már itt olvasható a Biatorbágyi Körkép XII. évfolyam 4. száma. Újra szolgál a hivatal, visszaállt az ügyfélfogadási rend. Baba-mama csomag indul városunkban. Zebraprogramról döntött a testület. BuBa népszavazás június 26-án. A lap a Híd rovat cikkein kívül számos olyan információval szolgál, amely segít eligazodni a város közéletében, kapcsolódni az intézményi és civil élethez, vagy tájékozódni például a kulturális rendezvényekről. Az újság QR kódjain keresztül elérhetők azok az audiovizuális tartalmak is, amelyeket a Völgyhíd Tévé tett közzé. 

Idegenrendészet

Kérjük azokat a családokat, szállásadókat, akik menekülteket fogadnak be, jelezzék ezt a családsegítő központ elérhetőségein: e-mail csaladsegito@biatorbagy.hu, telefon 06 30 337 4778. A központ munkatársai segítségükre lehetnek a hivatalos ügyek, papírok intézésében. Az idegenrendészeti igazgatóság tájékoztatót adott ki az Ukrajnából menekülők részére, amely itt olvasható.