Építsünk jövőt!

Biatorbágy logo

Ismét lehetőség nyílik a már meglévő helyi építési szabályozás átalakítására az országosan hatályos jogszabályok keretein belül, a lakossági többség közakaratának megfelelően. Biatorbágy város főépítésze és polgármestere az itt mellékelt levélben arra kéri a település ingatlantulajdonosait, hogy 2020. augusztus 14-ig tegyenek javaslatot, elsősorban a saját tulajdonukban lévő ingatlanokat érintő érvényes helyi építési szabályok felülvizsgálatára.

Számos helyi lakossági találkozón merült fel igényként az itt élők részéről, hogy az önkormányzat állítsa le a lakosságszám további növekedését a település nyugalmának, biztonságának, élhetőségének fenntarthatósága érdekében. A korábbról eredeztetett építési jogokat az önkormányzat nem vonhatja vissza, ám minden tulajdonos kezdeményezhet változtatást a saját ingatlanát tekintve. Extrém estben arra is tehetne javaslatot, hogy tulajdonán az önkormányzat korlátozza a lakáscélú beépíthetőségi lehetőségeket, például telkének egy része kapjon szigorúan védett zöldterületi (erdő) besorolást.

A valós igényeket szakértő településrendezési tervezők véleményezik és a beérkezett javaslatok alapján várhatóan 2020 szeptemberére elkészítik a Helyi Építési Szabályzat új változatát, amelyet törvényi előírás szerint a település polgárai elé fognak tárni „partnerségi egyeztetésre”. A partnerségi egyeztetés szakasza nyújt majd arra lehetőséget, hogy a beérkezett egyéni kérelmeket az itt élők véleményezzék, és a helyi változtatási igényeket hozassák a szakértőkkel összhangba az országos szabályozással. Építsük együtt városunk jövőjét!

 

 

2020-07-09 23:38
AttachmentSize
PDF icon heszhiredtmeny1.pdf432.85 KB