Ismét ebösszeírás Biatorbágyon

Eb

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Biatorbágyon legutóbb 2017. év tavaszán került sor ebösszeírásra, ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Biatorbágy közigazgatási területén tartott ebekkel kapcsolatban 2020. október 1. és december 15. között ismét ebösszeírás lesz. Az ebek bejelentése történhet online, vagy a szükséges adatlap benyújtásával, mely átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Igazgatási Osztályon, illetve letölthető a hivatal honlapjáról. 

Biatorbágy közigazgatási határán belül tartott minden eb tulajdonosa, tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. FIGYELEM! A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a 2017. évi ebösszeírás alkalmával már bejelentett ebeket is újból be kell jelenteni!

Lényeges, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, amit a megadott határidőig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba elektronikus úton (ebnyilvantartas@biatorbagy.hu), vagy levélben ragszámos küldeményként a 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A. címre. A nyomtatvány személyesen is leadható ügyfélszolgálati időben az Önkormányzat Ügyfélszolgálatán (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A.). Az eb bejelentése - egy egyszerű regisztrációt követően - online is történhet a http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu elérhetőségen. Amennyiben az ebtulajdonos vagy ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, illetve megtagadja, abban az esetben állatvédelmi bírsággal sújtható.

Kérem, segítsék az önkormányzat munkáját az adatszolgáltatás határidőben történő teljesítésével. További tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályának ügyintézőihez, osztályvezetőjéhez fordulhatnak a 310-174/218, 228 melléken.

Köszönjük az adatszolgáltatás során szíves együttműködésüket.

Biatorbágy, 2020. szeptember 29.

dr. Hajdu Boglárka

jegyző

2020-10-05 09:18
AttachmentSize
PDF icon Ebösszeíró adatlap238.78 KB
PDF icon Adatkezelési tájékoztató160.09 KB