Tüdőszűrés

tudoszuro.jpg

A 2022. évi tüdőszűrésre május 11. (szerda) és május 30. (hétfő) között kerül sor Biatorbágyon. A tüdőszűrés helye:a Juhász Ferenc Művelődési Központ kiállítóterme (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 4.) A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig 8:00-17:50 óra között.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700,- Ft, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzuk az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A 14-18 év közötti személyek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes.

Kérjük, a vizsgálatra hozza magával a személyi és lakcímigazolványát, TB-kártyáját, valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

2022-05-10 16:15