bursa-hungarica-1.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. 2023. november 3-ig nyújtható be az „A” illetve „B” típusú 2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat. 

bialogoszines.jpg

A 2023. szeptember 20-án tartott lakossági fórumról készült felvétel itt tekinthető meg. A tervezői dokumentáció a csatolt mellékletben látható.

elegedettseg.png

Biatorbágy Város Önkormányzatának fontos, hogy a településen élő polgárok megfelelő színvonalú, kulturált, színvonalas ügyintézésben részesüljenek a Polgármesteri Hivatalban tett látogatásaik során. Ehhez kapcsolódóan ügyfél-elégedettségi kérdőív kitöltésére van lehetőség 2023. szeptember 6. napjától az alábbi linken elektronikusan, vagy a honlap jobb oldali blokkjában elhelyezett Ügyfél-elégedettségi kérdőívre kattintva, illetve a Hivatal Ügyfélszolgálatán elhelyezett papíralapú nyomtatványokon. Köszönjük, hogy visszajelzéseikkel segítik munkánkat!

viabusz.jpg

A szeptemberi iskolakezdésre a Volán és a ViaBusz helyi járatait is igazították az oktatási intézmények igényeihez, figyelemmel a városunkban most induló Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium diákjaira. A ViaBusz ezen kívül szeptembertől betétjáratokkal bővül, amelyek a Szarvasugrás lakóterületet szolgálják ki. Az aktuális menetrendek a mellékletekben tanulmányozhatók.

szarvasugras.jpg

A ViaBusz járataival, menetrendjével kapcsolatban Biatorbágy utazóközönsége gyakran keresi meg az önkormányzatot, javaslatot téve a busz közlekedésének módosítására, kiegészítésére. Az egyik ilyen aktuális javaslat a Szarvasugrás–Iharos településrészekhez reggeli és délutáni betétjáratok indítása. Amelynek kapcsán az önkormányzat megkereste a terület ingatlanfejlesztő tulajdonosát és megkérte engedélyét a területre 2007-ben készített forgalomtechnikai helyszínrajz közzétételéhez, amely a mellékletben tekinthető meg.

navlogo.jpg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleinek. Akiknek van ügyfélkapus elérhetősége, azok a tárhelyen, akiknek nincs, azok a postaládájukban kereshetik a dokumentumot. Sajtóközlemény a mellékletben.

vaganyzar_1-es_vonal.png

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítani. A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakaszon az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon. A vonatok és a vonatpótló autóbuszok közlekedésével kapcsolatos részletes információkat az alábbi hivatkozáson elérhető oldalon tekinthetik meg.

vadelejtes.jpg

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedély kiadása iránti kérelemmel fordultam a Budaörsi Rendőrkapitánysághoz. A Budaörsi Rendőrkapitányság 2023. szeptember 1. napjától 2023. december 1. napjáig terjedő időszakra engedélyezte Biatorbágy lakott területén kártékony vadak elejtését az alábbiak szerint:

cimlap2023_augusztus.jpg

Tudj meg többet a közéletről, településünk civil, kulturális és sportéletéről, azokról, akikre büszkék lehetünk, mindenről, ami mindenkit érint, ami igazán fontos. A Biatorbágyi Körkép augusztusi száma itt már olvasható. Hamarosan a postaládákban!