biatorbagyi_korkep_2020._oktober_cimlap.jpg

Ami történt és történni fog, amiről a biatorbágyiak beszélnek, amit nem árt minden itt élőnek tudni, ezt újságolja a Biatorbágyi Körkép, amelynek októberi száma IDE KATTINTVA már elérhető.

kerekpar.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata 2020. október 22-én, csütörtökön 18:00 órai kezdettel a Budapest – Balaton kerékpárút biatorbágyi szakaszával kapcsolatos lakossági fórumot tart a Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermében. Részletes meghívó a mellékletben.

aradiak.jpg

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után 1849. október 6-án lőpor és golyó-, valamint kötél általi halállal végeztek ki tizenhárom magyar honvédtisztet Aradon. Ugyanezen a napon hajtották végre az ítéletet Gróf Batthyány Lajoson, az első felelős magyar miniszterelnökön Pesten. Emlékük örökké él nemzetünk szívében.   

Eb

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Biatorbágyon legutóbb 2017. év tavaszán került sor ebösszeírásra, ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Biatorbágy közigazgatási területén tartott ebekkel kapcsolatban 2020. október 1. és december 15. között ismét ebösszeírás lesz. Az ebek bejelentése történhet online, vagy a szükséges adatlap benyújtásával, mely átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Igazgatási Osztályon, illetve letölthető a hivatal honlapjáról. 

ELMŰ

2020. szeptember 29-étől a Szabadság út, Május 1 utca és Bajcsy-Zsilinszky utcák közötti szakaszán várhatóan három héten át tartó elektromos közűkiváltási munkákat végeztet az Elektromos Művek. A 20 kV-os villamoslégvezetékeket helyezik a föld alá. A kivitelezés során ezen a szakaszon számítani kell a gyalogosforgalom ideiglenes elterelésére.

klimastrategia_cimlap.jpg

A helyi klímastratégiai dokumentum szeptember 18-ig beérkezett, lakossági észrevételekkel és javaslatokkal módosított változatát mutatták be a szakértők 2020. szeptember 21-én, a Juhász Ferenc Művelődési Központban megtartott szakmai konferencián. A rendezvényt a Völgyhíd Televízió rögzítette. Az esemény résztvevői a stratégia általános ismertetését követően tettek javaslatokat a dokumentumba kerülő módosításokra. A konferencia sajtóanyaga a mellékletben olvasható.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Viadukt alatt található, a Füzes-patakon átvezető faszerkezetű gyalogos és kerékpáros kishíd felújítása megkezdődött. Az átjáró előreláthatólag 2020. szeptember 21-től 2020. október 5-ig lesz lezárva. Az említett időszakban a hídon tilos az átjárás, kerülni a Boldog Gizella utca, illetve a Szabadság út felől lehetséges.

A szeptemberi Körkép beszámol Biatorbágy 2020. évi kitüntetettjeiről, a Szent István-napi ünnepségen történtekről. A Budapest-Balaton kerékpárút nyomvonalával kapcsolatos lakossági egyeztetésekről, az ezzel kapcsolatos téves „vonalvezetésről”, és a népszavazási kezdeményezés Helyi Választási Bizottság általi hitelesítés megtagadásáról ugyancsak olvashatunk az újságban. Az is kiderül, hogy a Forrás Sportközpontot a biatorbágyiak többsége támogatja. A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület cikkéből kiderül, hogy a magyar- és az olasz trikolort miként lehet az égboltra festeni, s ezt hogyan örökítette meg egy kiváló alkotó. Hamarosan Alzheimer-séta lesz a városban; vendégként Monspart Saroltát, a Nemzet Sportolóját köszönthetjük. Dolce vita, édes élet a lap ideiglenes rovatában, ezúttal Andrészékkel.

Olvassa a lapot, itt elektronikusan, hamarosan pedig nyomtatott formában.   

bialogoszines.jpg

Biatorbágy Város Helyi Választási Bizottsága 2020. szeptember 8. napján 10 órakor tartott ülésén döntött a Barabás József, Bodorkos Ádám, Csepregi Miklós Károly, Horváth András, Lóth Gyula önkormányzati képviselők (a továbbiakban: Kezdeményezők) által kezdeményezett helyi népszavazási kérdés hitelesítéséről. A határozat itt olvasható.

ovoda2.png

Megkezdődött az oktatási – nevelési év. A Sándor – Metternich-kastély környezetében épült új gépjárműparkolók jelentősen megkönnyítik az itteni intézmények megközelítését, ám még mindig lehetnek fennakadások. Az önkormányzat felkérésére Vígh Csaba közlekedésmérnök javaslatot tett a bölcsőde, az óvoda és az iskolák megközelítésére. Ajánljuk ezt a szülők figyelmébe.

img_1525.jpg

A mai naptól használatba vehetők a Sándor – Metternich-kastély környezetében épült új gépjárműparkolók. A műszaki szemlét követően még végez munkákat a kivitelező (tereprendezés, füvesítés, világítótestek elhelyezése), de ez már nem jár együtt nagyobb forgalomkorlátozással.

Biatorbágy logo

A mai napon a polgármesteri hivatal munkatársai kiszállították a Forrás sportközpont fejlesztésével kapcsolatos konzultációs kérdőívet mindazoknak, akik korábban nem kapták meg és jelezték, hogy szeretnék kitölteni. Kérjük ellenőrizzék postaládájukat!

bialogoszines.jpg

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Biatorbágy Város Képviselő-testülete 4/2020 (I.30.) önkormányzati határozattal hozott döntése alapján 2020. augusztus 29. napjára, szombatra áthelyezett munkanapon a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Megértésüket köszönjük

Biatorbágy logo

Biatorbágy Város Önkormányzata minden bejelentett biatorbágyi háztartásba egy darab címezetlen, a Forrás sportközpont fejlesztésével kapcsolatos konzultációs kérdőívet juttatott el a Magyar Postával. A közösségi médián keresztül többen jelezték, hogy háztartásuk postaládájába nem került ilyen küldemény. Az önkormányzat kéri azokat a családokat, akikhez nem jutott el a kérdőív, ám szeretnék kitölteni, hogy augusztus 26-ig írják meg lakcímüket a konzultacio@biatorbagy.hu emailre. Számukra a polgármesteri hivatal munkatársai fogják kézbesíteni a konzultációs lapokat egy részletes kísérő levéllel.

kormanyablak.png

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt módosul a Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalának ügyfélfogadási rendje.

klimastrategia_cimlap.jpg

Elkészült a helyi klímastratégia egyeztetési változata, amelyet Biatorbágy Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében 9,61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósít meg. A dokumentum szakértői változatához várjuk a lakosság, a civil szervezetek és minden érdeklődő véleményét 2020. szeptember 18-ig.

pest-megyei-bekelteto-testulet.png

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei és Érd megyei jogú városi kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testület elérhetősége az alábbiakra változott: cím: 1055 Budapest Balassi Bálint utca 25. IV/2. / levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest Pf: 81. / honlap: www.panaszrendezes.hu / e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu / telefon: 06-1-792-7881

Balassa János Fotó: Pataki Béla

Szomorúan tudatjuk, hogy életének 64. évében elhunyt Biatorbágy Város Értéktár Bizottságának tagja Balassa János építész. Balassa Jánost közéleti tevékenysége elismerése és megbecsülése jeléül biatorbágy önkormányzata, a családja hozzájárulásával saját halottjának tekinti. Biatorbágyi Búcsúztató meghívó és végső búcsú Gyászjelentés a mellékletben.

fogfajas.png

2020. július 15-étől a Biatorbágyi Fogorvosi Ügyelet átmenetileg, bizonytalan ideig szünetel. Településünk lakóinak ügyeleti ellátását szombat, vasárnap, munkaszüneti- és ünnepnapokon 8.00 –13.00 és 14.00 –19.00 óra között a 1088 Budapest, Szentkirályi utca 40. szám alatt biztosítják. Telefonszám +36 1 317 6600 (60719 mellék)

kossuthutca.jpg

Két szűk, egykor szekérútnak tervezett, számos közlekedési és csapadékvízelvezetési problémával terhelt régi utca felújítása kezdődött el a torbágyi településrészen. Biatorbágy 2019 őszén harminc millió forintot nyert a Pest megye által kiírt „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak, járdák, hidak” alcímű pályázaton a Kossuth Ferenc – Kossuth Lajos utcák szilárd burkolatú felújítására és csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldására. A képviselő-testület mindezeken felül további közel 48 millió forintot biztosított a megvalósításhoz.

aldikorforgalom.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata ismételten kérte a Magyar Közút társaságot, hogy a város felhajtóját csak akkor zárják le, ha ez az aktuális munkálatok, illetve terelések miatt feltétlenül szükséges. Biatorbágy érintett az M1-es autópálya Budapest és Tatabánya közötti szakaszán 2019-ben megkezdett pályafelújítási munkák miatt bevezetett forgalomkorlátozásokban. Az M1 autópálya biatorbágyi felhajtójának többszöri, lezárására forgalombiztonsági okokból van szükség, ugyanis itt csak gyorsító sáv nélkül, „STOP” táblás forgalomirányítással lehetne biztosítani a felhajtást, ami a csatlakozás hegyes szögét, és az M1 autópálya szélső (külső) sávjában haladó tranzit kamionforgalmat figyelembe véve kiemelt baleseti kockázatot jelent.

komposzt.jpg

A Biatorbágy Komposztál program keretén belül idén július 15-éig 150 darab 650 literes lapra szerelt, műanyag komposztáló edényt adott át térítésmentesen az önkormányzat a biatorbágyi lakosoknak. A zöld javak helyben történő hasznosítását célzó program, szerves része a város klímastratégiai intézkedéseinek. A helyi klímastratégiáról itt tudhatnak meg többet. A Völgyhíd Televízió Komposzt poszt című híradása a 2019-ben indított kezdeményezésről ide kattintva érhető el.

Bölcsőde

A Gólyafészek Bölcsőde két csoportszobával történő bővítésére 159 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól. Az erről szóló sajtóközlemény a mellékletben olvasható.

nif_logo.jpg

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elkészítette és lakossági véleményezésre bocsátotta a Páty települést és az M1 autópálya csomópontjával összekötő út környezeti hatástanulmányát és építési terveit. A hír teljes terjedelmében az érintett dokumentumokkal együtt ide kattintva Páty honlapján olvasható.

barackviragalsomajor.jpg

A 2020 év elején jóváhagyott hosszútávú településrendezési tervben – egyelőre elképzelésként – szerepel egy a Barackvirág utcát az Alsómajorral összekötő út. A koncepciótervet megismerve az érintett lakosság panasszal fordult Mohácsy Istvánhoz, a terület választott képviselőjéhez, aki 2020. június 3-ára egyeztető találkozót kezdeményezett az ingatlantulajdonosok és az önkormányzat között. Mohácsy István lakossági fórumról szóló beszámolója a mellékletben olvasható.

koranvirus_teszt.jpg

A Biatorbágyi Egészségházban ezen a héten is folytatódik a COVID 19 ellenanyag kimutatáson alapuló vizsgálat, amellyel megállapítható, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a vírussal, esetleg átesett-e a fertőzésen. Részletes információk az egészségház honlapján. A szűrésről és a járványveszélyről a Völgyhíd TV készített interjút dr. Cserniczky Tamás alpolgármesterrel és dr. Egervári Ágnessel az egészségház vezetőjével, amely ide kattintva nézhető meg.

szunyog.jpg

A kiterjedt szúnyoginvázió miatt a következő napokban teljes kapacitással zajlik az országos szúnyoggyérítési program. A kifejlett szúnyogokat hatvan speciális gépjárműről folyamatosan gyérítik, több mint százezer hektárt kezelnek, ami csaknem négyszázhatvan településen javíthatja a helyzetet. Számos térségben légi és földi lárvagyérítést is végeznek. Az országos katasztrófavédelmi hatóság híre itt található meg.

3_infoblokk_2020_ka_3c.jpg

Városunk készülő klímastratégiájának kérdéseiről beszélgethettek az érdeklődők 2020. július 4-én a Patakparti Játszótér programon. A Klíma -Pont sátrat a Völgyhíd Televízió is meglátogatta, és ha már pont ott volt rákérdezett, mit tehetünk mi biatorbágyiak környezetünk védelmében. Az interjú itt nézhető meg.

koranvirus_teszt.jpg

Július 6-án hétfőtől – korlátozott számban, ötezer forint ellenében – a Biatorbágyi Egészségházban is lehetőség van koronavírus ellenanyag vizsgálatra, amellyel vénás vérből vett mintával megállapítható, hogy kapcsolatba került-e valaki a vírussal, esetleg tünetmentesen átesett-e a fertőzésen. (Bővebb információ itt.) Mindössze három főnek lett pozitív a PCR-tesztje a mintegy 10 500-ból a 2020. május 1-16. között végzett, a Semmelweis Egyetem vezetésével megvalósult országos, reprezentatív koronavírus szűrővizsgálat keretében, amelynek biatorbágyi személyek is alanyai voltak. (Az egyetem híre itt olvasható.)

efkzlogo.jpg

Az Erkel Ferenc Kamarazenekar – Biatorbágy hangja– európai barokk körutazásra hívja a zenekedvelőket 2020. július 4-én este nyolc órás indulással a Faluház kertjéből. Az utasok élménygazdag ellátásáról a zenekar mellett Cser Krisztián basszus énekes gondoskodik. A koncertre térítésmentes útlevelet váltani előzetes regisztrációval lehet a Juhász Ferenc Művelődési Központ internetes felületén. Vendéglátó Biatorbágy Város Önkormányzata és a Köszönjük Magyarország program.  A zenekar biatorbágyi kötődéséről itt tudhatsz meg többet a Völgyhíd Televízió interjúfilmjéből.

images.jpg

A korábban meghirdetett nyári gyermekfelügyeletre jelentkezők körét az önkormányzat szociális korlátozás nélkül kiterjeszti - a még be nem töltött helyek erejéig - minden alsó tagozatos gyermek számára, akinek nyári felügyelete még nem megoldott.

viabusz.jpg

A helyi közösségi közlekedés működtetői szeretnék ismét felmérni az utasok és leendő utasok utazási igényeit. Kérjük véleményével segítse elő a megfelelő menetrend kialakítását, hogy a helyi busz a lehető legoptimálisabb szolgáltatást nyújthasson. A KÉRDŐÍV ide kattintva érhető el. 

kerekpar.jpg

Várhatóan 2020. július elején megkezdődik a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal Biatorbágy – Etyek közötti szakaszának építése. A kivitelezés a Nagy utca – Rákóczi utca csomópontjától indul. A projekttel kapcsolatos esetleges kérdéseket a melléklet tájékoztatóban megadott elérhetőségekre lehet megküldeni.

26239749_120691232072180_7170389885295625199_n.jpg

Június 22-én hétfőtől nyári nyitvatartás szerint és a járványügyi készültségben szükséges védelmi szabályokkal megnyit a Szabadság utca 8 szám alatti Ifjúsági Közösségi Tér. A használati rendről a mellékelt tájékoztatóban olvasható bővebb információ.

parkolo.jpg

Megkezdődött a Sándor–Metternich-kastély területére tervezett sportcsarnok körüli parkolók építése. A kivitelezés időtartama alatt a Petőfi közben és Rákóczi utca – Petőfi köz és Gárdonyi köz közötti szakaszán forgalomkorlátozás, valamint parkolási tilalom várható.

kormanyablak.png

A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatala tájékoztatja az ügyfeleket, hogy az éves informatikai karbantartás miatt a Budaörsi Kormányablak (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) 2020. június 18-án (csütörtökön) 12:00 – 16:00-ig lesz nyitva. Közlemény a mellékletben.

szelektivlogo.jpg

Településünkön – a Depónia Kft. éves hulladéknaptárában jelzett időpontokban, a hulladékkezelési tájékoztatóban leírt tárgykörű – házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés működik. E mellett van egy szelektív gyűjtőpont is, amely 2020. június 15-étől új helyszínen a Biatorbágyi Agrár- Gazda Szövetkezet Szent István utca 42 szám alatti telephelyén érhető el hétköznaponként 7 és 15 óra között. A gyűjtőponton a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezőknek van lehetőségük a papír-, a műanyag, a fém, a háztartási üveg és az elektronikai hulladék térítésmentes leadására.

komposzt.jpg

Az önkormányzat az idei évben is folytatja a Biatorbágy Komposztál Programot. A program célja a biatorbágyi lakosok életminőségének javítása, az avar égetésének megszüntetése, a háztartásban keletkező kerti és konyhai zöldjavak helyben hasznosítása, ezáltal a szállítás okozta környezetterhelés csökkentése.

legszebb-konyhakertek.jpg

Idén is folytatódik „A legszebb konyhakertek” verseny, amelyhez nyolc évvel ezelőtt csatlakozott Biatorbágy. A programhoz június 15-éig csatlakozhatnak mindazok, akik konyhakerti növényeket, gyümölcsöket termesztenek saját vagy bérelt földterületen, akár erkélyen, balkonon, udvaron, telken, kis vagy nagykerben. Részletes információk a művelődési ház honlapján olvashatók.

kettoskereszt.jpg

Az idei trianoni megemlékezésre megújult az iharosi kettőskereszt és környezete. Az éppen tíz éve állított emlékmű központi keresztjét kezdetektől fogva az alsó képen látható „keresztapák” – Uzonyi Ödön, Kovács Róbert és Bíró József – gondozzák, míg a környezetének kialakítását és rendben tartását az önkormányzat városgondnoksága vállalta magára. 

szijjartopeter.jpg

A mai naptól – 2020. június 5, péntek – ismét veszélyhelyzeti korlátozások nélkül utazhatunk Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Biatorbágy logo

A képviselő testület még januárban írta ki a Biatorbágyon működő civil szervezetek 2020 évi támogatásáról szóló pályázatát. A beadási határidő február 27-volt. A vírusveszély azonban számos olyan rendezvényt, programot, eseményt meghiúsított, amelyre a kérelmezők támogatási igényt nyújtottak be. Ezért az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett a civil szervezetekkel, lehetőséget adva a tervezetek felülvizsgálatára, módosítására, a határidők átütemezésére. Az újra tárgyalt pályázatokról szóló döntés itt olvasható.

orulunk-1.jpg

Egyre több dolguk van a biatorbágyi gólyáknak. A gyermeknapon Tálas-Tamássy Richárd alpolgármester és Mohácsy István ifjúságért felelős önkormányzati tanácsnok nyilatkozott a város új nemzedékével összefüggő eseményekről, tervekről. A veszélyhelyzet az „Örülünk, hogy megszülettél” szokásos ünnepség menetrendjét is felülírta. A Völgyíd televízió interjúja itt látható.

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház a járványügyi intézkedésekkel összhangban, a biztonságos ellátás érdekében továbbra is kéri, hogy telefonon jelentkezzenek be időpontért a recepciós számon: +36 23 534 560. Személyes vizsgálatra a telefonos konzultációt követően, a szakorvos döntése alapján kerülhet sor. Az Egészségházba belépni csak járványügyi kérdőív kitöltése, hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után lehetséges. Szájmaszk használata kötelező. Elérhető szakrendelések a mellékletben.

volgyhid_tv_logo.png

Hogyan viszonyulunk a közterületekhez? Van közünk hozzá? Biatorbágy közösségi televíziója a Völgyhíd Tv erre keresi a választ új sorozatában, amelynek első, alig több mint két perces epizódja, ide kattintva tekinthető meg. Városunk közterületeinek használati rendjéről A közterületek használatáról és a reklámhordozók elhelyezéséről, valamint A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletek tartalmaznak bővebb információkat, nem csak azokra érvényesen, akik már eddig is ismerték ezeket.

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház aktuális nyitvatartása és szakrendelései a mellékletekben. Az intézmény honlapja itt érhető el.

ovilogo.jpg

A kormány május 20-án hozott 2015/2020. számú rendelete alapján május 25-én, hétfőtől újra kinyithatnak a főváros területén kívüli óvodák és bölcsődék. A Biatorbágyi Benedek Elek óvoda tagóvodái reggel 6.30 és 17.30 közötti nyitvatartással, és teljeskörű szolgáltatással fogadják az ellátást igénylő gyermekeket. Részletek az intézményvezető mellékelt tájékoztatójában. A bölcsőde működési rendjéről külön adunk tájékoztatást.

focilabda.jpg

Biatorbágy népessége az ezredforduló óta közel duplájára nőtt. A folyamatosan növekvő lakossági sportigényeket a korábban megépült pályák nem képesek kielégíteni, azok fejlesztési lehetőségei rendkívül korlátozottak.

semmelweis_egyetem.jpg

Május 14, 15 és 16-án is nyitva tart reggel 7.00 és este 19.00 óra között három budapesti szűrőhelyszín, ahová azokat az állampolgárokat várják, akik korábban már telefonon vagy levélben meghívót kaptak a koronavírus elterjedtségét felmérő országos vizsgálatsorozatra. A szűrőállomások címei:

semmelweis_egyetem.jpg

Az orvosképző egyetemek a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve egy a koronavírus elterjedtségét felmérő kutatást indítottak, amelynek célja a járvány megelőzése és terápiás lehetőségeinek felfedezése. A felmérésben való önkéntes részvételre több biatorbágyi lakos is felkérést kapott.

Depónia

A járványügyi helyzet miatt felfüggesztett lomtalanítást a városunk hulladékkezelésével megbízott szolgáltatója 2020. május 18-tól folytatja. Ügyfeleiknek ismét lehetőségük van igénybe venni a házhoz menő szolgáltatást a korábban közzé tett és ismerhető módokon, amelyek részleteiről itt találnak információkat.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

A Völgyhíd Televízió mostani hétvégi kérdése Tarjáni István polgármesterhez, hogy mire számíthatunk a következő napokban. A város vezetőjének válasza a közösségi oldalakon többek között itt tekinthető meg.

Biatorbágy logo

A Széchenyi 2020 program keretében Biatorbágy Város Önkormányzata 9.605.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2018-00147 azonosítószámú, „Biatorbágy helyi klímastratégiája” című projektjét.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

Megújult, és új elérhetőségen található a Biatorbágyi Közösségi Média Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapja. A Völgyhíd Televízió adásai, egyes műsorszámai 2020. április 1-jétől az új honlapon keresztül nézhetők vissza. Biatorbágy Város Önkormányzatának közérdekű hírei, a képviselő-testület üléseinek közvetítései és összefoglalói továbbra is megtalálhatók lesznek az Önkormányzati Televízió internetes oldalán is.

eugy.png

2020. március 9-től országosan lehetővé vált a helyi önkormányzatokhoz tartozó adók, díjak, illetékek online lekérdezése és befizetése.(részletes tájékoztató a mellékletben)

kemenysepro2.jpg

2016 második féléve óta a lakosság részére a kémények ellenőrzési és tisztítási tevékenysége térítésmentes. Biatorbágyra az ingyenes ellenőrzés időpontfoglalással igényelhető a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatának internetes oldalán közzé tett módokon. Nem tartozik az ingyenes tevékenységi körbe a közületek, jogi személyek tulajdonában álló, illetve gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanokon végzett munka.

callmeyer.jpg

Kilencvenkét éves korában elhunyt Dr. Callmeyer Ferenc kétszeres Ybl Miklós- és Príma díjas építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének alapító tagja, a Magyar Építész Kamara első elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) levelező tagja. Az építészmérnök 2019-ben elsőként vehette át a település képviselő-testülete által alapított Biatorbágy Városépítészetéért díjat.

iskolaorvos.png

Biatorbágy Város Önkormányzata állást hirdet iskolaorvosi feladatok ellátására a város közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményekben. A pályázati feltételekről, a juttatásokról itt található bővebb leírás. A munkáltatóval kapcsolatos további információk Lengyel Anita egészségügyi referenstől kérhetők a +36 23 210 174 telefonszám 244-es mellékén a hivatal nyitvatartási idejében. Jelentkezési határidő 2020. november 1.

bursa-hungarica-1.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2021. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

lae.jpg

A tegnapi napon 2020. szeptember 27-én tartották a helyhatósági választásokat Romániában. A szavazást követő előzetes eredmények szerint erdélyi testvértelepülésünknek Gyergyóremetének ismét Laczkó-Albert Elemér, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje marad az első embere. Tarjáni István polgármester ebből az alkalomból telefonon köszöntötte Laczkó-Albert Elemért, aki megerősítette a jóhírt.    

Szombaton folytatódik az agrárcenzus szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat. Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

forrassportpark.jpg

Az Önkormányzat sikeresen pályázott a tervezett sportközpont első ütemében szereplő nagyméretű műfüves pálya kialakítására a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítés Programján keresztül. A Magyar Labdarugó Szövetség közbeszerzés eljárás során kiválasztotta a minőstett ajánlattevők közül a kivitelezőt. A háromoldalú kivitelezői szerződés aláírását követően a mai napon elkezdődött a kivitelezés. Első ütemben a kivitelező a szükséges földmunkákat végzi, ezt követően kerül majd sor a pálya kialakítására. A tisztelt lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk majd az építkezés előrehaladásáról.

bialogoszines.jpg

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Oktatási Hivatal TKHF/2549-2/2020. számú határozatában, a Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda Csicsergő Tagóvodájának egyik csoportjában, a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt 2020. szeptember 18- tól 2020. szeptember 25. napjáig rendkívüli szünetet rendelt el. Ezzel párhuzamosan a járványügyi hatóság a közvetlen kontakt személyekkel (a csoportba járó gyermekek- gondviselőivel és az ott dolgozó felnőttekkel)felvette a kapcsolatot az fentiekkel azonos időtartamú járványügyi megfigyelés elrendelése végett.
A közvetlen kontaktussal nem érintett, az óvoda más csoportjaiba járó gyermekeknek zavartalanul folytatódik a nevelési év, szeretettel várjuk az egészséges gyermekeket az óvodában.
Köszönjük az érintett családok türelmét és együttműködését!    

20200908_171626.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, ezáltal kikerültek a Babazászlók a városháza épületére. A Babazászlókkal is szeretnénk köszönteni minden biatorbágyi újszülöttet, az idén született 61 kislányt és 72 kisfiút, illetve szüleiket, hiszen a család az alapja nemzetünk gyarapodásának.

Biatorbágy logo

Még lehet pályázni az önkormányzat által kiírt ifjúsági támogatásokra. Az Ifjúsági Tehetséggondozási Alapra és az Ifjúsági Közösségformáló Alapra szeptember 30-ig, míg a Felsőfokú tudományos dolgozatok támogatására október 31-ig jelentkezhetnek a biatorbágyi fiatalok. Egyéb nem iskolai végzettségek megszerzésére is igényelhető hozzájárulás, például jogosítvány, nyelvvizsga vagy OKJ tanfolyam elvégzésére. Ez utóbbi támogatásnak nincs beadási határideje, a jelentkezéseket a rendelkezésre álló keret erejéig fogadja és bírálja el az önkormányzat.

covidteszt.jpg

Az önkormányzat a biatorbágyi lakosság védelme, valamint a tanítási és nevelési év zavartalan megkezdése érdekében a nyár folyamán térítésmentesen biztosította az egészségügyi-, a szociális- és a közigazgatási intézmények dolgozóinak, valamint a bölcsőde, az óvoda, a Juhász Ferenc Művelődési Központ és a Karikó János Könyvtár munkatársainak vírusszűrését. A képviselő-testület nagy hangsúlyt fektet az egészségügyi biztonság megőrzésére, ezért úgy döntött, hogy a vizsgálatok önköltségi árát az Egészséges Biatorbágyért Program költségvetési keretéből fizeti ki.

klimastrategia_cimlap.jpg

Elkészült Biatorbágy helyi klímastratégiájának társadalmi egyeztetésre szánt szakértői változata, amely városunk honlapján olvasható. Ehhez várjuk a lakosság, a civil szervezetek és minden érdeklődő véleményét 2020. szeptember 18-ig. Videós felhívás itt.

magyar_kozut.png

A Budapest – Balaton kerékpárút Biatorbágy – Etyek szakaszára cserjeirtási és fakivágási hozzájárulást adott a közútkezelő, amelyről értesítette Biatorbágy Város Önkormányzatát. A Biatorbágyi Tájvédő Kör kezdeményezésére ültetett és a településünk lakosai, családjai által gondozott platán családfasor megtartása az országos közút üzemeltetője szempontjából is kívánatos. A tereprendezési hozzájárulásban ezért szerepel, hogy a helyi védettségű platánfasor esetében a fakivágást el kell kerülni.

erdotelepites.png

28 ezer éger és tölgy elegyes magas kőrises fát, valamint 2,2 ezer – kányabangita, veresgyűrűsom, varjútövisbenge – cserjéből álló szegélyt telepít idén ősszel Biatorbágyon a Fistók-Legitim Kft. az Erdőmester Szövetkezet segítségével. Olyan ritka, őshonos elegyfajokat is ültetnek, mint a vadalma, madárcseresznye, kislevelű hárs. Az erdősítés Budapest – Balaton kerékpárút mellett, az etyeki út és a halastavak között található mintegy 3,2 hektáros területen történik, amelynek nagy része jelenleg kiszáradt nádas és rét.

aug20_oriasplakat_kicsi.jpg

Augusztus 20-án, Szent István-napján a vírusveszély miatt a Faluház udvarán felállított sátorban ünnepeltük hazánk születésnapját. A Völgyhíd Televízió munkatársai által rögzített esemény ide kattintva tekinthető meg: KATT. Idén ez alkalom teremtett lehetőséget a városi díjak, kitüntetések átadására. A példaértékű személyek méltatásai az alábbiakban olvashatók.

patakutcakishid.jpg

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Határkereszt sétány, Patak utca találkozásánál található, a Füzes-patakon átvezető faszerkezetű gyalogos és kerékpáros kishíd felújítása megkezdődött. Az átjáró előreláthatólag 2020. augusztus 18-tól 2020. szeptember 13-ig lesz lezárva. Áthidaló megoldásként javasolt a Forrás utca felől kerülni.

Biatorbágy logo

A Szövetség Biatorbágyért Egyesület önkormányzati képviselői helyi népszavazást kezdeményeztek a Budapest – Balaton kerékpárút Szabadság út – Nagy utca nyomvonalával kapcsolatos kérdés tárgyában. A Helyi Választási Iroda hivatalos közleménye a mellékletben olvasható.

Biatorbágy logo

Megkezdődött a városi felmérés a Forrás sportközpontról. Fontos a véleménye! Biatorbágy Város Önkormányzata kérdőívet juttat el minden biatorbágyi háztartás postaládájába. Várjuk válaszát!

img_1236.jpg

Augusztus 5-étől az Ybl Miklós sétány Kinizsi utca és Juhász Gyula utca között szakaszán csapadékvízelvezetési munkákat végez az Útkorona Kft. Az Ybl Miklós sétánytól a Disznólápáig vezető csapadékcsatorna kiépítését a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázat 187,5 millió forintos, valamint további közel 100 millió forintos önkormányzati hozzájárulás teszi lehetővé. A munkálatok előreláthatólag december végéig tartanak.

Biatorbágyi Körkép 2020. augusztus címlap

Elektronikusan már elérhető ITT a Biatorbágyi Körkép augusztusi száma. A lap egyebek mellett Irány a magyar tenger címmel összefoglalót közöl a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Budapest – Balaton kerékpárút biatorbágyi szakaszait érintő lakossági tájékoztatóiból, valamint részben reagál az utóbbi napokban megkezdett BUBA ellenes aláírásgyűjtésre.

Elektronikus an már elérhető ITT a Biatorbágyi Körkép augusztusi száma. A lap egyebek mellett Irány a magyar tenger címmel összefoglalót közöl a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Budapest – Balaton kerékpárút biatorbágyi szakaszait érintő lakossági tájékoztatóiból, valamint részben reagál az utóbbi napokban megkezdett BUBA ellenes aláírásgyűjtésre.
orszagos_mikrohitel_program.jpg

A Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a kormány által támogatott kedvező feltételekkel kínál hitelforrási lehetőséget. A hitel maximális összege akár kétszer 10 millió Ft, melyet mind beruházás, mind pedig forgóeszköz célra, most egyaránt évi fix 3,9 %-os kamattal, egyéb költségek nélkül előfinanszírozott formában vehetnek igénybe az ügyfelek, 0 % önerő mellett. A konstrukció kezdő vállalkozások számára is elérhető. Türelmi idő 6 hónap. További információ a mellékletben.

karikologo.jpg

A Karikó János Könyvtár szolgáltatásait a nyári szünet alatt a mellékelt tájékoztatóban leírtak alapján lehet igénybe venni. Az olvasóterem és a folyóirat-olvasó zárva tart.

bolcsode.jpg

Hamarosan megkezdődik a Gólyafészek bölcsőde fejlesztése. Az épület két csoportszobával bővül, ezért az önkormányzat a Napsugár játszóteret a jelenlegi helyéről átköltözteti a Rákóczi utca és Petőfi köz kereszteződésének átellenes oldalán található ingatlanra. Stilizált helyszínrajz a mellékletben.

autopalyafelhajto.jpg

A Magyar Közút mellékelt tájékoztatása szerint az autópálya Biatorbágynál lévő felhajtóját csak ideiglenesen, kilenc napra nyitották meg július 20-án. A csomópontot ezt követően ismételten le fogják zárni, várhatóan november közepéig. Biatorbágy Város Önkormányzata hivatalos levélben fordult a közútkezelő társasághoz, kérve a lezárás – lehetőség szerinti – mielőbbi feloldását, valamint azt, hogy forgalomszabályozási eszközökkel csökkentsék a terelések miatti torlódásokat az 1-es főúton.

autopalyafelhajto.jpg

Megszűnt a terelés az autópálya Biatorbágynál lévő felhajtójánál. A Magyar Közút Zrt, július 17-én arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az M1 autópálya Budapest és Tatabánya közötti szakaszán a felújítási munkák 2020. november hónapban fejeződnek be. A munkaterületen a szerződött kivitelezőik a technológiai idők, száradási, kötési idők betartásával folyamatosan dolgoznak.

bozotirtas.jpg

A Budapest – Balaton kerékpárút jogerős építési engedéllyel rendelkező biatorbágyi szakaszán 2020. július 13-ától területelőkészítő és lőszermentesítési munkákhoz szükséges bozótírtás és fakitermelés kezdődik. A kivágott fák pótlására szolgáló csereerdősítési területet a hatóság kijelölte. A fejlesztést a Pest Megyei Kormányhivatal érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya, valamint a Duna -Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága jóváhagyta.

bialogoszines.jpg

Az önkormányzat pályázatokat hirdet  35 évnél fiatalabb személyek részére. Az első benyújtási határidő 2020. szeptember 30. 16.00 óra. Elbírálás 2020. október 30. Részletes leírások az alábbiakban : Ifjúsági Közösségformáló Alap; Ifjúsági Tehetséggondozási Alap.

Biatorbágy logo

Biatorbágy új gazdasági programjának tervezése érdekében az önkormányzat kérdőíves felmérést készíttet. A lekérdezés 2020. július 9-től két héten át közterületeken, illetve a lakosság otthonaiban történik. A kérdezőbiztosok minden esetben megbízólevelük felmutatásával igazolják magukat. Kérjük segítsék munkájukat! A kérdőív ide kattintva online formában is kitölthető.

viabuszlogo.jpg

A helyi közösségi közlekedés kisbuszai 2020. július 6-án hétfőtől új, nyári menetrend szerint közlekednek. 11-én szombat hajnaltól újra indul a hétvégi éjszakai járat is. Bővebb információk a mellékelt plakátokon, a ViaBusz honlapján és Facebook oldalán (Nyári menetrend, Éjszakai járat

juli4.jpg

Tarjáni István polgármester javaslatára az önkormányzat komoly anyagi támogatásával Patakparti Játszótér címmel családi programot szervez és hirdet a Juhász Ferenc Művelődési Központ több civil szervezet és vállalkozás bevonásával 2020. július 4-ére a Füzes-patak partjára. A rendezvényen a rövid és hosszútávú helyi klímastratégiai programot előkészítő szakemberek KLÍMA-PONT sátrat állítanak fel az érdeklődőknek, ahol játékos klímavédelmi totót tölthetnek ki a látogatók.

kerekparut.jpg

Megkezdődött a 2014-óta tervezett és az érintett településekkel többször egyeztetett Budapest – Balaton kerékpárút kivitelezése. Nemrég adtunk hírt arról, hogy július elejétől várható a Biatorbágyról Etyek felé vezető pálya építése. Most arról kaptunk tájékoztatást, hogy a Törökbálint – Biatorbágy szakasz területelőkészítő munkálatai is megkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Lakossági tájékoztatója a mellékletben olvasható.

vonat.jpg

Júliustól számos környező országgal újraindul a nemzetközi vasúti közlekedés, Ausztria és Németország felé pedig növekszik a jelenleg közlekedő járatok száma. Az MTI közleménye itt olvasható.

vizmuvek.jpg

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint 2020 június 22-től a hétfői és pénteki munkanapokon újra nyit a társaság Biatorbágyi Polgármesteri Hivatalban (Baross G. u. 2/a) lévő ügyfélszolgálati pultja. A biztonságos és gyors online ügyintézés továbbra is működik a vízművek oldalán.

patkatabla.jpg

Felhívjuk a tisztelt gépjárművezetők figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek az úttest melletti, nem szilárd burkolatú (murvás) útpadkák használatára. Az elmúlt napokban lezúdult rendkívül nagymennyiségű csapadék a település számos részén fellazította a talajt, így a szilád burkolat nélküli útszélekre ráhajtás, az azokon való parkolás fokozottan balesetveszélyes lehet a csúszás és a besüllyedés miatt.

konyvtarlogo.jpg

A Kormány 279/2020. (VI. 13) rendelete alapján a Karikó János Könyvtár 2020. június 15-től korlátozott szolgáltatási renddel várja olvasóit. A nyitvatartási időről és a használati módról a mellékletekben olvashatnak. 

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház a járványügyi intézkedésekkel összhangban a biztonságos ellátás érdekében továbbra is arra kéri a járóbeteg ellátást igénylő pácienseit, hogy telefonon jelentkezzenek időpontért a recepciós kollégáknál. Az Egészségház nyitvatartása és aktuális heti szakrendelései a mellékletben.

teqball.jpg

A sportszereket gyártó és forgalmazó Teqball cég operátori álláslehetőséget kínál biatorbágyi telephelyén. Feladat: fizikai munka, csomagolás, összeszerelés. Elvárás: erős fizikum, legalább 8 osztályos általános iskolai végzettség. Középfokú vagy műszaki végzettség előnyt jelent.

biatorbagyi_korkep_2020_junius_julius_cimlap.jpg

Itt már olvasható a Körkép legfrissebb nyári száma. Március 16-a óta másról sem szólt az élet Magyarországon, mint korlátok felállításáról, a veszélyhelyzet kihirdetéséről, az oktatási rendszer átformálásáról, a „maradj otthon!” felszólítás érthető sulykolásáról. Biatorbágyon sem volt ez másként. A vírust legyőzve lassan „visszaköltözhetünk” a városba, tervezhetjük a jövőt, más mellett azért, hogy Biatorbágy ismét a régi arcát mutassa, és újfent erősítse a hitet: jó itt élni, jó itt lenni!

kataszter_0.jpg

A kulturális örökségvédelemről, valamint a helyi jelentőségű építészeti és természeti értékek védelméről szóló jogszabályokkal összhangban Biatorbágy Város Önkormányzata támogatni kívánja a település területén egyedi védelem alatt álló területek, építészeti vagy természeti értékek megőrzését.

nagydobrony_cimer.jpg

A trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójának alkalmából testvértelepülésünk Nagydobrony elektromos levélbe csomagolt videóüzeneteket küldött Biatorbágynak, amelyet itt teszünk közzé:

zebrafeny.jpg

Újabb gyalogosátkelőhely lett biztonságosabb településünk egyik legforgalmasabb főútvonalán. A Meggyfa utcaihoz hasonlóan a Szabadság út Vasút utcai zebrája is aszfaltba süllyesztett jelzőfényeket kapott. A ledek csak akkor kezdenek villogni, ha érzékelik az átkelni szándékozót. Remélhetőleg ezek az okos zebrák az eddigieknél jobban felkeltik a gépjárművezetők figyelmét és fokozottabb óvatosságra késztetnek.

oriasplakattrianon.jpg

 

Emlékezzünk közösen a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára 2020. június 4-én a 16 óra 30 perckor a Dózsa György úti Trianon emlékműnél kezdődő városi rendezvényen. Biatorbágy önkormányzata a helyi megemlékezéssel csatlakozik a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint a Külföldi Cserkészszövetségek által indított kezdeményezésekhez. Részletes program a mellékletben.

kesz.jpg

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöksége felekezettől függetlenül felkér minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy 2020. június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor 100 másodpercig szólaltassa meg harangját, mementóként a Trianon százéves évfordulójára. Felhívás a mellékletben.

palko_judit.jpg

A koronavírus terjedésének országos felmérését Biatorbágyon is vizsgáló orvosi egyetem rektora dr. Merkely Béla Pro Universitate érdemrendet adományozott dr. Palkó Judit családorvosnak, az új típusú koronavírus fertőzés felismerésében nyújtott hatékony munkájáért. A járvány kezdetekor a Semmelweis Egyetem külföldi hallgatóit ellátó háziorvos ismerte fel az egyik első, hazánkban koronavírussal fertőzött beteget, az egyetem egyik iráni hallgatóját. A hír teljes terjedelmében itt olvasható.

permetezogep.jpg

A Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet 2020. május 24 és 2020 június 6 között növényvédelmi kezelést végez a Szily Kálmán utca, Juhász Gyula és az Ohmüllner Márton sétánnyal határos szántóföldi területen. 2020. május 27 és 2020 június 6 között pedig a Barackvirág utca melletti szántón végzik ugyanezen tevékenységet.

bolcsi.png

A kormány 2015/2020.(V.20) rendelete alapján május 25-én hétfőtől kinyithatnak a fővároson kívüli bölcsődék. A Biatorbágyi Gólyafészek bölcsőde fertőtlenítése és egészségügyi ellenőrzése során kiderült, hogy a vezetékes víz tisztasága nem felel meg a szigorú követelményeknek. A probléma kivizsgálása, feltárása megtörtént. A melegvízrendszer karbantartás utáni víztisztaság ellenőrzése folyamatban van. A bölcsi várhatóan 2020. június 2-ától kaphat engedélyt a működésre. Az érintett szülőket Regős Zoltánné intézményvezető közvetlenül tájékoztatja az új, biztonságos használati rendről.

viragos_magyarorszaglogo.jpg

Ez évben nem az önkormányzatok, hanem a lakosság részére hirdet versenyt a Virágos Magyarország, Virágos balkonok, virágos kertek címmel. Pályázni fotókkal lehet 2020. május 15. és 2020. július 1. között. A verseny részleteiről a mellékletben olvashatnak.

Biatorbágy logo

2020. május 18-tól Biatorbágyra is érvényes a kormány rendelete, amely a vírusveszély miatti kijárási tilalmat vidéken két hete részben már feloldotta. Ezen felül további engedmények is vonatkoznak településünkre. A városunkra érvényes korábbi rendeletről már hírt adtunk: itt érhető el. Az új szabályok itt olvashatók.

3_infoblokk_2020_ka_3c.jpg

Megkezdődött Biatorbágy helyi klímastratégiájának kidolgozása. Az éghajlatváltozás által okozott negatív hatások kockázatának enyhítése városunkban is szemléletváltást követel. A Völgyhíd televízió a program egyik szakmai vezetőjével, dr. Forgó Gáborral készített telefonos interjút, többek között arról érdeklődve, hogyan lehet beavatkozni, egy település klímahelyzetébe, illetve, hogy számítanak- Biatorbágy lakóinak véleményére.

rekortan.jpg

A kormány 2020.04.30-i rendelete alapján újra kinyithatott a Kolozsvári utcai sportpálya. A lakossági és az egyesületi használati rend a mellékletben olvasható, illetve a helyszínen van kifüggesztve. Általános nyitvatartás: 06:30 – 21:00-ig.

korkep_2020_majus_cimlap.jpg

A Körkép 2020 májusi, elektronikus lapszáma itt már elérhető. A türelem, a tapintat, az összefogás, az egymásra figyelés, az egymás segítése, egyszóval a szeretet minden eddiginél fontosabb szempont lett az életünkben.

mk.jfif

Megjelent a Magyar Közlöny a veszélyhelyzet új szakaszának szabályaival. A kormány Budapest főváros Pest megye területén a már korábban is érvényes kijárási korlátozásokat fenntartja. Biatorbágyon tehát továbbra is a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet és a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet marad hatályban.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

A város honlapján közzé tett hivatalos híreken túl naponta friss információk, közérdekű tartalmak olvashatók településünkről a Biatorbágyi Média Kft. honlapján (mediakft.hu) valamint Facebook oldalán (Média kft. – Völgyhíd TV – Körkép), illetve az önkormányzat Otthonunk Biatorbágy közösségi oldalán.

orzott-terulet.png

Ne mászkálj a vetésbe, nem játszótér a kaszáló, nem állatsimogató a háztáji gazdaság! Tartsd tiszteletben más portáját! Különben magadra vess. Veszélyhelyzet idején se feledkezz meg a Mózes óta érvényes bibliai szabályról, hogy: Ne kívánd felebarátod feleségét, ne kívánd felebarátod házát, se mezejét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, ami a felebarátodé!

kerekparut.jpg

Megkezdődött a Budapest-Balaton kerékpárút építése. Biatorbágyon első ütemben egy nem építési engedélyhez kötött szakaszon, a Szent László utcának a Vasút és a Viadukt utcák közötti részén végeznek útjavítást, burkolatfelújítást.

nav.jpg

Az idei év már a negyedik, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat tehát automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni a NAV-hoz és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem.

nevtelen.jpg

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak. Bővebb információ a mellékletben. Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait.

Megújul a biatorbagy.hu!