klimastrategia_cimlap.jpg

Elkészült a helyi klímastratégia egyeztetési változata, amelyet Biatorbágy Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében 9,61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósít meg. A dokumentum szakértői változatához várjuk a lakosság, a civil szervezetek és minden érdeklődő véleményét 2020. szeptember 18-ig.

pest-megyei-bekelteto-testulet.png

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei és Érd megyei jogú városi kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testület elérhetősége az alábbiakra változott: cím: 1055 Budapest Balassi Bálint utca 25. IV/2. / levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest Pf: 81. / honlap: www.panaszrendezes.hu / e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu / telefon: 06-1-792-7881

Biatorbágy logo

Megkezdődött a városi felmérés a Forrás sportközpontról. Fontos a véleménye! Biatorbágy Város Önkormányzata kérdőívet juttat el minden biatorbágyi háztartás postaládájába. Várjuk válaszát!

img_1236.jpg

Augusztus 5-étől az Ybl Miklós sétány Kinizsi utca és Juhász Gyula utca között szakaszán csapadékvízelvezetési munkákat végez az Útkorona Kft. Az Ybl Miklós sétánytól a Disznólápáig vezető csapadékcsatorna kiépítését a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázat 187,5 millió forintos, valamint további közel 100 millió forintos önkormányzati hozzájárulás teszi lehetővé. A munkálatok előreláthatólag december végéig tartanak.

szunyog.png

Biatorbágy Város Önkormányzatának megrendelésére településünk lakott területén 2020. augusztus 13-án, csütörtökön (rossz idő esetén 14-én, pénteken) este 21.00 és 24.00 között földi úton történő szúnyoggyérítés lesz. A szer a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Bővebb tájékoztató a mellékletben.

kossuthutca.jpg

Két szűk, egykor szekérútnak tervezett, számos közlekedési és csapadékvízelvezetési problémával terhelt régi utca felújítása kezdődött el a torbágyi településrészen. Biatorbágy 2019 őszén harminc millió forintot nyert a Pest megye által kiírt „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak, járdák, hidak” alcímű pályázaton a Kossuth Ferenc – Kossuth Lajos utcák szilárd burkolatú felújítására és csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldására. A képviselő-testület mindezeken felül további közel 48 millió forintot biztosított a megvalósításhoz.

orszagos_mikrohitel_program.jpg

A Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a kormány által támogatott kedvező feltételekkel kínál hitelforrási lehetőséget. A hitel maximális összege akár kétszer 10 millió Ft, melyet mind beruházás, mind pedig forgóeszköz célra, most egyaránt évi fix 3,9 %-os kamattal, egyéb költségek nélkül előfinanszírozott formában vehetnek igénybe az ügyfelek, 0 % önerő mellett. A konstrukció kezdő vállalkozások számára is elérhető. Türelmi idő 6 hónap. További információ a mellékletben.

bfk_foto_nyitrai_david.jpg

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) irányításával felmérés készül a budapesti agglomerációs településeken élők vasúthasználati szokásairól. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, az utazási módok (vonat, busz, autó stb.) közötti váltási hajlandóság felmérése, valamint a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása. A helyszíni, a hévek és vonatok fedélzetén osztott kérdőívek mellett online kérdőív kitöltésére is van lehetőség 2020. augusztus 23-áig. Az online kérdőív itt érhető el: hetfa.hu/ingazas

Bölcsőde

A Gólyafészek Bölcsőde két csoportszobával történő bővítésére 159 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól. Az erről szóló sajtóközlemény a mellékletben olvasható.

nif_logo.jpg

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elkészítette és lakossági véleményezésre bocsátotta a Páty települést és az M1 autópálya csomópontjával összekötő út környezeti hatástanulmányát és építési terveit. A hír teljes terjedelmében az érintett dokumentumokkal együtt ide kattintva Páty honlapján olvasható.

barackviragalsomajor.jpg

A 2020 év elején jóváhagyott hosszútávú településrendezési tervben – egyelőre elképzelésként – szerepel egy a Barackvirág utcát az Alsómajorral összekötő út. A koncepciótervet megismerve az érintett lakosság panasszal fordult Mohácsy Istvánhoz, a terület választott képviselőjéhez, aki 2020. június 3-ára egyeztető találkozót kezdeményezett az ingatlantulajdonosok és az önkormányzat között. Mohácsy István lakossági fórumról szóló beszámolója a mellékletben olvasható.

bialogoszines.jpg

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. július 22-én, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

osszefogas_a_pecatonal.jpg

Az önkormányzat Összefogás Építési Alapjának belterületi költségvetéséből megmaradt keretösszegéből 2020. szeptember 04-én 14.00 óráig igényelhetnek támogatást a lakosság belterületi önszerveződő közösségei, amelyek önkéntes alapon vállalnak a város területén felújító, építő munkákat. A költségvetési forrás 1 millió forint keretösszeg maradványt tartalmaz. A részletes kiírás itt olvasható.

koranvirus_teszt.jpg

A Biatorbágyi Egészségházban ezen a héten is folytatódik a COVID 19 ellenanyag kimutatáson alapuló vizsgálat, amellyel megállapítható, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a vírussal, esetleg átesett-e a fertőzésen. Részletes információk az egészségház honlapján. A szűrésről és a járványveszélyről a Völgyhíd TV készített interjút dr. Cserniczky Tamás alpolgármesterrel és dr. Egervári Ágnessel az egészségház vezetőjével, amely ide kattintva nézhető meg.

Biatorbágy logo

Ismét lehetőség nyílik a már meglévő helyi építési szabályozás átalakítására az országosan hatályos jogszabályok keretein belül, a lakossági többség közakaratának megfelelően. Biatorbágy város főépítésze és polgármestere az itt mellékelt levélben arra kéri a település ingatlantulajdonosait, hogy 2020. augusztus 14-ig tegyenek javaslatot, elsősorban a saját tulajdonukban lévő ingatlanokat érintő érvényes helyi építési szabályok felülvizsgálatára.

bialogoszines.jpg

Az önkormányzat pályázatokat hirdet  35 évnél fiatalabb személyek részére. Az első benyújtási határidő 2020. szeptember 30. 16.00 óra. Elbírálás 2020. október 30. Részletes leírások az alábbiakban : Ifjúsági Közösségformáló Alap; Ifjúsági Tehetséggondozási Alap.

Biatorbágy logo

Biatorbágy új gazdasági programjának tervezése érdekében az önkormányzat kérdőíves felmérést készíttet. A lekérdezés 2020. július 9-től két héten át közterületeken, illetve a lakosság otthonaiban történik. A kérdezőbiztosok minden esetben megbízólevelük felmutatásával igazolják magukat. Kérjük segítsék munkájukat! A kérdőív ide kattintva online formában is kitölthető.

viabuszlogo.jpg

A helyi közösségi közlekedés kisbuszai 2020. július 6-án hétfőtől új, nyári menetrend szerint közlekednek. 11-én szombat hajnaltól újra indul a hétvégi éjszakai járat is. Bővebb információk a mellékelt plakátokon, a ViaBusz honlapján és Facebook oldalán (Nyári menetrend, Éjszakai járat

juli4.jpg

Tarjáni István polgármester javaslatára az önkormányzat komoly anyagi támogatásával Patakparti Játszótér címmel családi programot szervez és hirdet a Juhász Ferenc Művelődési Központ több civil szervezet és vállalkozás bevonásával 2020. július 4-ére a Füzes-patak partjára. A rendezvényen a rövid és hosszútávú helyi klímastratégiai programot előkészítő szakemberek KLÍMA-PONT sátrat állítanak fel az érdeklődőknek, ahol játékos klímavédelmi totót tölthetnek ki a látogatók.

images.jpg

A korábban meghirdetett nyári gyermekfelügyeletre jelentkezők körét az önkormányzat szociális korlátozás nélkül kiterjeszti - a még be nem töltött helyek erejéig - minden alsó tagozatos gyermek számára, akinek nyári felügyelete még nem megoldott.

viabusz.jpg

A helyi közösségi közlekedés működtetői szeretnék ismét felmérni az utasok és leendő utasok utazási igényeit. Kérjük véleményével segítse elő a megfelelő menetrend kialakítását, hogy a helyi busz a lehető legoptimálisabb szolgáltatást nyújthasson. A KÉRDŐÍV ide kattintva érhető el. 

kerekpar.jpg

Várhatóan 2020. július elején megkezdődik a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal Biatorbágy – Etyek közötti szakaszának építése. A kivitelezés a Nagy utca – Rákóczi utca csomópontjától indul. A projekttel kapcsolatos esetleges kérdéseket a melléklet tájékoztatóban megadott elérhetőségekre lehet megküldeni.

26239749_120691232072180_7170389885295625199_n.jpg

Június 22-én hétfőtől nyári nyitvatartás szerint és a járványügyi készültségben szükséges védelmi szabályokkal megnyit a Szabadság utca 8 szám alatti Ifjúsági Közösségi Tér. A használati rendről a mellékelt tájékoztatóban olvasható bővebb információ.

patkatabla.jpg

Felhívjuk a tisztelt gépjárművezetők figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek az úttest melletti, nem szilárd burkolatú (murvás) útpadkák használatára. Az elmúlt napokban lezúdult rendkívül nagymennyiségű csapadék a település számos részén fellazította a talajt, így a szilád burkolat nélküli útszélekre ráhajtás, az azokon való parkolás fokozottan balesetveszélyes lehet a csúszás és a besüllyedés miatt.

konyvtarlogo.jpg

A Kormány 279/2020. (VI. 13) rendelete alapján a Karikó János Könyvtár 2020. június 15-től korlátozott szolgáltatási renddel várja olvasóit. A nyitvatartási időről és a használati módról a mellékletekben olvashatnak. 

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház a járványügyi intézkedésekkel összhangban a biztonságos ellátás érdekében továbbra is arra kéri a járóbeteg ellátást igénylő pácienseit, hogy telefonon jelentkezzenek időpontért a recepciós kollégáknál. Az Egészségház nyitvatartása és aktuális heti szakrendelései a mellékletben.

teqball.jpg

A sportszereket gyártó és forgalmazó Teqball cég operátori álláslehetőséget kínál biatorbágyi telephelyén. Feladat: fizikai munka, csomagolás, összeszerelés. Elvárás: erős fizikum, legalább 8 osztályos általános iskolai végzettség. Középfokú vagy műszaki végzettség előnyt jelent.

biatorbagyi_korkep_2020_junius_julius_cimlap.jpg

Itt már olvasható a Körkép legfrissebb nyári száma. Március 16-a óta másról sem szólt az élet Magyarországon, mint korlátok felállításáról, a veszélyhelyzet kihirdetéséről, az oktatási rendszer átformálásáról, a „maradj otthon!” felszólítás érthető sulykolásáról. Biatorbágyon sem volt ez másként. A vírust legyőzve lassan „visszaköltözhetünk” a városba, tervezhetjük a jövőt, más mellett azért, hogy Biatorbágy ismét a régi arcát mutassa, és újfent erősítse a hitet: jó itt élni, jó itt lenni!

kataszter_0.jpg

A kulturális örökségvédelemről, valamint a helyi jelentőségű építészeti és természeti értékek védelméről szóló jogszabályokkal összhangban Biatorbágy Város Önkormányzata támogatni kívánja a település területén egyedi védelem alatt álló területek, építészeti vagy természeti értékek megőrzését.

nagydobrony_cimer.jpg

A trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójának alkalmából testvértelepülésünk Nagydobrony elektromos levélbe csomagolt videóüzeneteket küldött Biatorbágynak, amelyet itt teszünk közzé:

zebrafeny.jpg

Újabb gyalogosátkelőhely lett biztonságosabb településünk egyik legforgalmasabb főútvonalán. A Meggyfa utcaihoz hasonlóan a Szabadság út Vasút utcai zebrája is aszfaltba süllyesztett jelzőfényeket kapott. A ledek csak akkor kezdenek villogni, ha érzékelik az átkelni szándékozót. Remélhetőleg ezek az okos zebrák az eddigieknél jobban felkeltik a gépjárművezetők figyelmét és fokozottabb óvatosságra késztetnek.

oriasplakattrianon.jpg

 

Emlékezzünk közösen a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára 2020. június 4-én a 16 óra 30 perckor a Dózsa György úti Trianon emlékműnél kezdődő városi rendezvényen. Biatorbágy önkormányzata a helyi megemlékezéssel csatlakozik a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint a Külföldi Cserkészszövetségek által indított kezdeményezésekhez. Részletes program a mellékletben.

kesz.jpg

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöksége felekezettől függetlenül felkér minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy 2020. június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor 100 másodpercig szólaltassa meg harangját, mementóként a Trianon százéves évfordulójára. Felhívás a mellékletben.

palko_judit.jpg

A koronavírus terjedésének országos felmérését Biatorbágyon is vizsgáló orvosi egyetem rektora dr. Merkely Béla Pro Universitate érdemrendet adományozott dr. Palkó Judit családorvosnak, az új típusú koronavírus fertőzés felismerésében nyújtott hatékony munkájáért. A járvány kezdetekor a Semmelweis Egyetem külföldi hallgatóit ellátó háziorvos ismerte fel az egyik első, hazánkban koronavírussal fertőzött beteget, az egyetem egyik iráni hallgatóját. A hír teljes terjedelmében itt olvasható.

permetezogep.jpg

A Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet 2020. május 24 és 2020 június 6 között növényvédelmi kezelést végez a Szily Kálmán utca, Juhász Gyula és az Ohmüllner Márton sétánnyal határos szántóföldi területen. 2020. május 27 és 2020 június 6 között pedig a Barackvirág utca melletti szántón végzik ugyanezen tevékenységet.

bolcsi.png

A kormány 2015/2020.(V.20) rendelete alapján május 25-én hétfőtől kinyithatnak a fővároson kívüli bölcsődék. A Biatorbágyi Gólyafészek bölcsőde fertőtlenítése és egészségügyi ellenőrzése során kiderült, hogy a vezetékes víz tisztasága nem felel meg a szigorú követelményeknek. A probléma kivizsgálása, feltárása megtörtént. A melegvízrendszer karbantartás utáni víztisztaság ellenőrzése folyamatban van. A bölcsi várhatóan 2020. június 2-ától kaphat engedélyt a működésre. Az érintett szülőket Regős Zoltánné intézményvezető közvetlenül tájékoztatja az új, biztonságos használati rendről.

viragos_magyarorszaglogo.jpg

Ez évben nem az önkormányzatok, hanem a lakosság részére hirdet versenyt a Virágos Magyarország, Virágos balkonok, virágos kertek címmel. Pályázni fotókkal lehet 2020. május 15. és 2020. július 1. között. A verseny részleteiről a mellékletben olvashatnak.

Biatorbágy logo

2020. május 18-tól Biatorbágyra is érvényes a kormány rendelete, amely a vírusveszély miatti kijárási tilalmat vidéken két hete részben már feloldotta. Ezen felül további engedmények is vonatkoznak településünkre. A városunkra érvényes korábbi rendeletről már hírt adtunk: itt érhető el. Az új szabályok itt olvashatók.

3_infoblokk_2020_ka_3c.jpg

Megkezdődött Biatorbágy helyi klímastratégiájának kidolgozása. Az éghajlatváltozás által okozott negatív hatások kockázatának enyhítése városunkban is szemléletváltást követel. A Völgyhíd televízió a program egyik szakmai vezetőjével, dr. Forgó Gáborral készített telefonos interjút, többek között arról érdeklődve, hogyan lehet beavatkozni, egy település klímahelyzetébe, illetve, hogy számítanak- Biatorbágy lakóinak véleményére.

semmelweis_egyetem.jpg

Május 14, 15 és 16-án is nyitva tart reggel 7.00 és este 19.00 óra között három budapesti szűrőhelyszín, ahová azokat az állampolgárokat várják, akik korábban már telefonon vagy levélben meghívót kaptak a koronavírus elterjedtségét felmérő országos vizsgálatsorozatra. A szűrőállomások címei:

semmelweis_egyetem.jpg

Az orvosképző egyetemek a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve egy a koronavírus elterjedtségét felmérő kutatást indítottak, amelynek célja a járvány megelőzése és terápiás lehetőségeinek felfedezése. A felmérésben való önkéntes részvételre több biatorbágyi lakos is felkérést kapott.

logofej.png

2020. május 11 és 24 között geodéziai munkákat végeznek a Biatorbágy 0220 helyrajzi számú ingatlanon (Békás-patak), a meder tisztításának előkészítése érdekében. Az önkormányzat a postaládás értesítésen túl, ezúton is felkéri az érintett ingatlannal határos tulajdonosokat, hogy a felméréshez biztosítsák a parti sáv 3–3 méteres, jogszabályban előírt akadálymentes használatát a munkavégzőknek.

korkep_2020_majus_cimlap.jpg

A Körkép 2020 májusi, elektronikus lapszáma itt már elérhető. A türelem, a tapintat, az összefogás, az egymásra figyelés, az egymás segítése, egyszóval a szeretet minden eddiginél fontosabb szempont lett az életünkben.

semmelweis_egyetem.jpg

Ma volt Biatorbágyon az országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat első napja. A vizsgálatra csak azok jelentkezhetnek, akiket statisztikai szempontok alapján kiválasztottak. A felkérő levelek kiküldése országos szinten lezárult, összesen 17 778 fő kapott meghívást az országos, reprezentatív szűrővizsgálatra.

Depónia

A járványügyi helyzet miatt felfüggesztett lomtalanítást a városunk hulladékkezelésével megbízott szolgáltatója 2020. május 18-tól folytatja. Ügyfeleiknek ismét lehetőségük van igénybe venni a házhoz menő szolgáltatást a korábban közzé tett és ismerhető módokon, amelyek részleteiről itt találnak információkat.

vaganyzari_inform.jpg

A MÁV-START Zrt. pályakarbantartási munkálatokat végez 2020. május 17-től 2020. május 27-ig Ács-Nagyszentjános állomások között ebből adódóan a Budapest-Hegyeshalom között közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 

aktualis_adatok_28.png

A koronavírus hivatalos kormányzati oldalán olvasható: Mától megkezdődik a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe.

mk.jfif

Megjelent a Magyar Közlöny a veszélyhelyzet új szakaszának szabályaival. A kormány Budapest főváros Pest megye területén a már korábban is érvényes kijárási korlátozásokat fenntartja. Biatorbágyon tehát továbbra is a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet és a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet marad hatályban.

Tűzgyújtási tilalom!

Újabb levélben köszönte meg az érdi katasztrófavédelem a Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részvételét a hivatásosok tűzoltói munkájában. A Csiki-hegyen történt bevetést követően ezúttal bátor és tettre kész fiaink a helyi lakosok segítségével az Ürge-hegyen voltak résen, oltottak és ezzel megakadályozták a Biatorbágy környéki erdőket fenyegető tűzvészt.  

orban_viktor.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy fokozatosan és szigorú menetrend szerint közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon. Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd. A szabályozás részleteit, így az is, hogy Biatorbágyon milyen változásokra lehet számítani, a későbbiekben fogja ismertetni a kormány.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

A város honlapján közzé tett hivatalos híreken túl naponta friss információk, közérdekű tartalmak olvashatók településünkről a Biatorbágyi Média Kft. honlapján (mediakft.hu) valamint Facebook oldalán (Média kft. – Völgyhíd TV – Körkép), illetve az önkormányzat Otthonunk Biatorbágy közösségi oldalán.

orzott-terulet.png

Ne mászkálj a vetésbe, nem játszótér a kaszáló, nem állatsimogató a háztáji gazdaság! Tartsd tiszteletben más portáját! Különben magadra vess. Veszélyhelyzet idején se feledkezz meg a Mózes óta érvényes bibliai szabályról, hogy: Ne kívánd felebarátod feleségét, ne kívánd felebarátod házát, se mezejét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, ami a felebarátodé!

Egészségház

Dr. Cserniczky Tamás, egészségügyért felelős alpolgármester a mellékelt írásában foglalta össze mit tanácsos figyelembe vennünk a biatorbágyi egészségügyi alapellátás szolgáltatásainak igénybevételénél.

Depónia

A helyi hulladékkezelést végző Depónia Kft. a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a Biatorbágyon 2020. április 25-re tervezett lakossági veszélyeshulladék-gyűjtést a kormány ajánlásaira figyelemmel lemondta. A pótlásról a későbbiekben kezdeményeznek egyeztetést. Kérik az önkormányzat és a lakosság szíves megértését.

pestmegyelogo.png

Új kiadvány jelent meg Pest megye értékeiről a megyei önkormányzat szerkesztésében. A Pest Megyei Értékeink - Barangolások a Börzsönytől a Tápió mentéig című kiadvány képzeletbeli utazásra hívja az olvasót Pest megyébe azzal a céllal, hogy kedvet csináljon a megyei értékeink felkereséséhez, megismeréséhez. Biatorbágyról a viaduktot válogatták az értékek sorába. A könyv innen tölthető le.

kevin.jpg

Az iskola kapui hetekkel ezelőtt bezártak, a gyermekek egy része egyedül marad otthon, úgy folytatja a tanulást tanárai segítségével. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, mire érdemes odafigyelnie egy kiskorúnak ilyen esetben, mit kell tennie, ha bármi rendkívüli történik.

magyar_kozut.png

Mint bizonyára többen is észrevették már, az M1 autópálya biatorbágyi felhajtóját lezárták. A Magyar Közút tájékoztatása szerint ez a pálya 18–28 km közötti jobb pályájának felújítása miatt történt, amely április elején kezdődött és előreláthatólag 2020. július közepéig tart.

Egészségház

Az Egészségház nyitvatartása 2020. 04. 20 – 04. 24-ig: Hétfő: 6 h – 11 h /14 h – 18 h, Kedd: 6 h – 14 h, Szerda: 6 h – 17 h, Csütörtök: 6 h – 11 h /14 h – 19 h (csütörtökön 15 órától 19 óráig véradás) Péntek: 6 h – 11 h. Bővebb információk a rendelésekről a mellékletekben, illetve az Egészségház honlapján.

bohn_istvan.jpg

A Völgyhíd Televízió erre a hétre útravalóul a Torbágyi Szűz Mária neve Plébánia templomában készített beszélgetést Bohn István atyával, amely itt tekinthető meg.

Biatorbágy logo

Tarjáni István a Völgyhíd tévének adott interjújában nyilatkozott arról, hogy Biatorbágyon nincs szükség az országosan elrendelt és meghosszabbított kijárási korlátozás húsvéti szigorítására.

egeszseghaz.png

Az Egészségház nyitvatartása 2020.04.13 – 04.17-ig. Mellékletben az elérhető rendelések.

karanten.jpg

Meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma. Magyarország minden területén van karantén, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón. A teljes cikk itt olvasható.

tanko_monika.jpg

A Torbágyi Református Egyházközség lelkésznője ajánlja Isten igéjét ezen a héten lelki útravalóként a híveknek. „Jó lenne szemüveget váltanunk, és meglátnunk, ami ajándék ebben a mostani járványos időszakban is az életünkben.” A Völgyíd Televízió stábjának, Talabér Ágnesnek és Marlok Barbarának tudósítása itt tekinthető meg.

szajmaszkok.jpg

Aggódva gondolunk testvértelepüléseinkre. Az elmúlt héten telefonos interjút készített a Völgyhíd televízió stábja Popka Jánossal a kárpátaljai Nagydobrony-, Horváth Tamással a csallóközi Alistál-, Laczkó-Albert Elemérrel az erdélyi Gyergyóremete polgármesterével. A ciprusi Kitiről Kosztasz Kanakisz Lefter tudósított.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.jpg

Maradj otthon, de tudj mindenről! Ez lehetne a Biatorbágyi Völgyhíd Televízió veszélyhelyzeti új mottója. A koronavírus egyik leginkább életbe markoló következménye az egészségi kockázatotokon túl, hogy megfékezése, terjedésének lelassítása okán elszakítja az embereket egymástól. Erre próbál gyógyírt adni minden telekommunikációs csatorna, így a helyi közösségi médium is. Biatorbágy veszélyhelyzetben című hírünkben egy héttel ezelőtt már beszámoltunk a város közösségi tévéjének munkatársai által készítetett közérdekű információkról. Most az azóta született interjúkra, beszámolókra hívjuk fel a figyelmet. Fogjunk össze, vigyázzunk egymásra az éteren keresztül is, hogy a vírust legyőzhessük.

rendorseg.jpg

A rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává. A csalók az utóbbi napokban személyesen is igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet. Hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

ovilogojo.jpg

Az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre tekintettel egyedi eljárási szabályokat határozott meg a 2020 / 2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában. Részletes tájékoztató a Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda honlapján található.

Biatorbágy logo

2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a belföldi és nemzetközi vonatok közlekedésében vasútvonalanként az alábbi melléklet szerinti változások léptek érvénybe a vasúti közlekedésben.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

Megújult, és új elérhetőségen található a Biatorbágyi Közösségi Média Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapja. A Völgyhíd Televízió adásai, egyes műsorszámai 2020. április 1-jétől az új honlapon keresztül nézhetők vissza. Biatorbágy Város Önkormányzatának közérdekű hírei, a képviselő-testület üléseinek közvetítései és összefoglalói továbbra is megtalálhatók lesznek az Önkormányzati Televízió internetes oldalán is.

istentisztelet.jpg

Örömmel tudatjuk a hívekkel, hogy a templomok látogatási korlátozása ellenére Bohn István esperes, Molnár Sándor lelkész, Bolyki András presbiter, Tankóné Bíró Mónika lelkipásztor a biatorbágyi egyházközségek híveinek vasárnapi Szentmisét, Istentiszteletet tart az interneten keresztül. A közvetítéseinek elérhetőségei:

baracska.jpg

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehatási Intézet határozatlan idejű hivatásos szolgálati viszony létesítésére folyamatosan keres biztonsági felügyelő beosztásba, folyamatos, váltásos munkarendbe jelentkezőket. Álláslehetőség a gyere a hűvösre oldalon.

molnar_sandor_reformatus_lelkesz.jpg

A Völgyhíd Televízió a Biai Református Egyházközség lelkészének, Molnár Sándornak gondolataival nyitotta meg új sorozatát, a Heti útravalót. A műsor heti rendszerességgel kíván lehetőséget biztosítani a biatorbágyi egyházközségeknek, hogy e veszélyes időszakban eljuttathassák Isten igéjét a hívekhez. Az első rész itt tekinthető meg.

rendorseg-logo.jpg

A koronavírus terjedéséről szóló hírek mellett szaporodnak a témával kapcsolatban elkövetett csalások, csalás kísérletek. A nap 24 órájában ingyenesen hívható segélykérő telefonszámok: 107 vagy 112. Kérjük, figyelmesen olvassa el mellékelt felhívásunkat!

kerekparut.jpg

Megkezdődött a Budapest-Balaton kerékpárút építése. Biatorbágyon első ütemben egy nem építési engedélyhez kötött szakaszon, a Szent László utcának a Vasút és a Viadukt utcák közötti részén végeznek útjavítást, burkolatfelújítást.

viabuszlogo.jpg

A helyi közösségi közlekedést biztosító ViaBuszra a járványügyi helyzetre tekintettel, a buszvezetők védelme érdekében ezentúl határozatlan ideig csak a hátsó ajtón lehet fel- és leszállni. Az autóbuszok folyamatos fertőtlenítéséről a szolgáltató gondoskodik. Biatorbágy Önkormányzata 2020. március 21-től határozatlan időre felfüggeszti a hétvégi éjszakai járat közlekedését. Megértésüket köszönjük. Vigyázzunk egymásra!

kezek.jpg

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, és a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége közleményben fordult híveihez a koronavírus járvány Magyarországi megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben.

jatszoter.jpg

A 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelettel összhangban Biatorbágy Város közigazgatási területén a játszóterek, sportparkok, szabadtéri sportpályák, sportlétesítmények használata 2020. március 17. napjától visszavonásig TILOS!
Kérjük fentiek tudomásul vételét! A rendelkezés betartását hatóságilag ellenőrizzük.

Biatorbágy, 2017. március 17.

Tarjáni István polgármester sk.

rontgenwebew.jpg

Újabb mérföldköz érkezett településünk egészségügyi ellátása. 2020. március 16-tól a Biatorbágyi Egészségház járóbetegei igénybe vehetik a röntgen szolgáltatást, egyelőre hétfőn 9 –12, kedden 15 –19, szerdán 14 –17 óra között.

koronavirus.jpg

A koronavírusokat az 1960-as évektől ismerjük - nevüket az elektronmikroszkóppal látható, koronára emlékeztető, felszíni kitüremkedéseik alapján kapták. A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre. A fertőződés kockázata csökkenthető kellő körültekintéssel, néhány egyszerű higiéniai szabály pontos betartásával. Bővebben a mellékletekben. Röviden a koronavírusrólKérdések és válaszok az új koronavírusrólKözfürdők és a koronavírusÉlelmiszerek érintettsége a koronavírussal kapcsolatosanHazaérkezőkkel kapcsolatos tájékoztatásTerjedhet-e a vírus ivóvízzel vagy szennyvízzel.

 
biatorbagyi_korkep_cimlap_2020_marcius.jpg

A Biatorbágyi Körkép tízedik évfolyamának márciusi elektronikus száma itt már olvasható. A papíralapú nyomtatott változat hamarosan landol a postaládákban. A lap ezúttal is Biatorbágy legfontosabb közérdeklődésre számot tartó eseményeinek tükrében készült.

ovilogo.png

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a óvodakötelessé váló gyermekek beíratására a Biatorbágyi Benedek Elek Óvodába 2020. április 20-án és 21-én 8.00 – 17.00 óra között kerül sor. További információ.

korkep_2020_februar_cimlap.jpg

Egészséges tervek: a lakosság még jobb egészségügyi ellátása érdekében bűvülnek az Egészségház szakrendelései. Küldetése a népzene: Köllő Attila kapta idén a Karikó Jánosról elnevezett művészeti díjat. Magyar kultúra napja: Bolyki András brácsaművész, zeneszerző gondolatai a kultúráról. 

kitelepitesi_emlekmu_edited.jpg

Több száz németajkú családot telepítettek ki településünkről a második világháború után 1946. február 25 és 27-én. Erre az embertelenül szomorú eseményre emlékezünk 2020. február 23-án vasárnap 14.00 órától főhajtással a Füzes-patak partján felállított kitelepítési szobornál, 15.00 órától Juhász Ferenc Művelődési Központban emlékműsorral és koszorúzással.

ksh.jpg

Országos felmérést végez a lakosság utazási szokásairól és munkaerőpiaci helyzetéről a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A népszámlálási adatállományból véletlenszerűen kiválasztott biatorbágyi háztartásokat fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok keresik fel. Az adatszolgáltatás önkéntes. Az eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezéséhez.

illusztráció hódfa

2020. február 1-jén szombaton, és 2-án vasárnap a hódok által kirágott és az elöregedett fák gallyazásását és kivágását végezteti a Peca-tó Sporthorgász Egyesület a Pecató helyi természetvédelmi területen. A beavatkozás az önkormányzat határozatba foglalt engedélye alapján, a Duna Ipoly Nemzeti Park illetékes munkatársának előzetes iránymutatása szerint történik.

Bia látképe a középen a Szabadság utcával

2020-ban is lehet pályázni szociális lakásépítési, lakásbővítési, lakásvásárlási támogatásra. Pályázhatnak mindazon helyi polgárok, akik megfelelnek a 26/2012.(X.26) számú önkormányzati rendeletben meghatározott feltételeknek.

Biatorbágy logo

 

Felpezsdülni látszik a civil élet? Vagy inkább megújításra szorul a regisztrációs rendszer? 2019. decemberében négy, már korábban is működő egyesület jelezte a kommunikációs tanácsadó email címére, (sajto@biatorbagy.hu) hogy regisztrálni kívánta magát Biatorbágy hivatalos honlapjának Civil szervezetek adatbázisában, de a felület nem működik. A hiba elhárítása folyamatban van. Addig is szívesen tettünk eleget kérésüknek és jelentettük meg elektronikus levélben elküldött adataikat, célkitűzéseiket, elérhetőségeiket.

cimlap2019dec.jpg

A Mikulás meghozta Körkép legfrissebb számát, amely itt már olvasható. Ha már erre járt benézett a Faluházba, hogy üdvözölje a nagycsaládosok adventi készülődését, és a Temesvári családdal összekacsintva letett egy új játszóteret a Viadukt közelében lévő műszaki vizsgaállomás mellé.

Volánbusz Zrt.

A Volánbusz Zrt. 2019. december 15-étől új autóbuszjáratokat állít be Budapest, Kelenföld vasútállomás (Őrmező) és Biatorbágy Tópark között. A járatok munkanapokon 6 és 22 óra között, jellemzően óránként indulnak, útközben csak a Sasadi útnál állnak meg.

megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap.jpg
nka_csak_logo.png

2016-ban útjára indított Magyarnak lenni szülőföldemen testvértelepülési pedagógiai konferenciasorozat ez évi állomásának házigazdája Biatorbágy volt szeptember utolsó napjaiban. Gyergyóremetéről, Nagydobronyból és Alistálról harmincnyolc kolléga érkezett hozzánk, akikhez biatorbágyi gyermekintézményeinkből közel nyolcvan pedagógus csatlakozott a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Nemzeti Kulturális Alap 1 150 000 forintos pályázati támogatásával megvalósuló rendezvény programjai során. Az első nap délelőttjén a vendéglátás iskoláink, óvodánk, bölcsődénk feladata volt.

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online! Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

biatorbagyi_korkep_2019_november_cimlap.jpg

A Biatorbágyi Körkép novemberi száma elektronikusan itt már olvasható. Az újság címlapján az új iskola alapkövébe rejtett időkapszula elhelyezésének pillanata látható. A grandiózus épület kivitelezését – amint ezt dr Czepek Gábor az állami vagyongazdálkodásért felelős miniszteri biztos beszédében említette – több évig tartó tervezési és egyeztetési folyamat előzte meg, amely az ilyen és ehhez hasonló nagyszabású beruházásoknál természetesnek mondható.

viabuszlogo.jpg

Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy a ViaBusz ingyenes tesztidőszaka lezárul, az online jegyvásárlás október 25-én 18.00 órától kezdődően már elérhető. November 4. hétfőtől a szolgáltatást jegy és bérlet vásárlása ellenében lehet igénybe venni.

Biatorbágy logo

Mint arról korábban márt hírt adtunk; az önkormányzat képviselő testülete egyhangúlag támogatta, hogy még az idén kezdődjék meg a Sándor Metternich kastély hátsó udvarában egy 20x40 méteres műfüves burkolatú sportpálya építése.

korkep_2019_szeptember_cimlap.jpg

Szeptember a kezdetek hónapja. Becsengettek az idei iskolai évre, felújított utakon indult el a helyi buszjárat, megkezdődött egy óvoda építése, kívül-belül megszépült a biai református gyülekezet temploma, műfű borítást kapott a Szily-kastély hátsó játszóudvara és nyitásra kész az Ohmüllner sétány mellett épülő sport-és szabadidőpark is.

nevtelen.jpg

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak. Bővebb információ a mellékletben. Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait.

Biatorbágy logo

A Szövetség Biatorbágyért Egyesület önkormányzati képviselői helyi népszavazást kezdeményeztek a Budapest – Balaton kerékpárút Szabadság út – Nagy utca nyomvonalával kapcsolatos kérdés tárgyában. A Helyi Választási Iroda hivatalos közleménye a mellékletben olvasható.

bialogoszines.jpg

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 19-én, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Balassa János Fotó: Pataki Béla

Szomorúan tudatjuk, hogy életének 64. évében elhunyt Biatorbágy Város Értéktár Bizottságának tagja Balassa János építész. Balassa Jánost közéleti tevékenysége elismerése és megbecsülése jeléül biatorbágy önkormányzata, a családja hozzájárulásával saját halottjának tekinti. Biatorbágyi Búcsúztató meghívó és végső búcsú Gyászjelentés a mellékletben.

fogfajas.png

2020. július 15-étől a Biatorbágyi Fogorvosi Ügyelet átmenetileg, bizonytalan ideig szünetel. Településünk lakóinak ügyeleti ellátását szombat, vasárnap, munkaszüneti- és ünnepnapokon 8.00 –13.00 és 14.00 –19.00 óra között a 1088 Budapest, Szentkirályi utca 40. szám alatt biztosítják. Telefonszám +36 1 317 6600 (60719 mellék)

Biatorbágyi Körkép 2020. augusztus címlap

Elektronikusan már elérhető ITT a Biatorbágyi Körkép augusztusi száma. A lap egyebek mellett Irány a magyar tenger címmel összefoglalót közöl a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Budapest – Balaton kerékpárút biatorbágyi szakaszait érintő lakossági tájékoztatóiból, valamint részben reagál az utóbbi napokban megkezdett BUBA ellenes aláírásgyűjtésre.

aldikorforgalom.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata ismételten kérte a Magyar Közút társaságot, hogy a város felhajtóját csak akkor zárják le, ha ez az aktuális munkálatok, illetve terelések miatt feltétlenül szükséges. Biatorbágy érintett az M1-es autópálya Budapest és Tatabánya közötti szakaszán 2019-ben megkezdett pályafelújítási munkák miatt bevezetett forgalomkorlátozásokban. Az M1 autópálya biatorbágyi felhajtójának többszöri, lezárására forgalombiztonsági okokból van szükség, ugyanis itt csak gyorsító sáv nélkül, „STOP” táblás forgalomirányítással lehetne biztosítani a felhajtást, ami a csatlakozás hegyes szögét, és az M1 autópálya szélső (külső) sávjában haladó tranzit kamionforgalmat figyelembe véve kiemelt baleseti kockázatot jelent.

komposzt.jpg

A Biatorbágy Komposztál program keretén belül idén július 15-éig 150 darab 650 literes lapra szerelt, műanyag komposztáló edényt adott át térítésmentesen az önkormányzat a biatorbágyi lakosoknak. A zöld javak helyben történő hasznosítását célzó program, szerves része a város klímastratégiai intézkedéseinek. A helyi klímastratégiáról itt tudhatnak meg többet. A Völgyhíd Televízió Komposzt poszt című híradása a 2019-ben indított kezdeményezésről ide kattintva érhető el.

karikologo.jpg

A Karikó János Könyvtár szolgáltatásait a nyári szünet alatt a mellékelt tájékoztatóban leírtak alapján lehet igénybe venni. Az olvasóterem és a folyóirat-olvasó zárva tart.

bolcsode.jpg

Hamarosan megkezdődik a Gólyafészek bölcsőde fejlesztése. Az épület két csoportszobával bővül, ezért az önkormányzat a Napsugár játszóteret a jelenlegi helyéről átköltözteti a Rákóczi utca és Petőfi köz kereszteződésének átellenes oldalán található ingatlanra. Stilizált helyszínrajz a mellékletben.

autopalyafelhajto.jpg

A Magyar Közút mellékelt tájékoztatása szerint az autópálya Biatorbágynál lévő felhajtóját csak ideiglenesen, kilenc napra nyitották meg július 20-án. A csomópontot ezt követően ismételten le fogják zárni, várhatóan november közepéig. Biatorbágy Város Önkormányzata hivatalos levélben fordult a közútkezelő társasághoz, kérve a lezárás – lehetőség szerinti – mielőbbi feloldását, valamint azt, hogy forgalomszabályozási eszközökkel csökkentsék a terelések miatti torlódásokat az 1-es főúton.

autopalyafelhajto.jpg

Megszűnt a terelés az autópálya Biatorbágynál lévő felhajtójánál. A Magyar Közút Zrt, július 17-én arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az M1 autópálya Budapest és Tatabánya közötti szakaszán a felújítási munkák 2020. november hónapban fejeződnek be. A munkaterületen a szerződött kivitelezőik a technológiai idők, száradási, kötési idők betartásával folyamatosan dolgoznak.

vaganyzari_inform.jpg

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. július 24-től 2020. szeptember 4-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest –Hegyeshalom vasútvonalon a railjet xpress vonatok szeptember 4-én 18 óráig rövidített útvonalon, Budapest-Keleti helyett Budapest-Kelenföld kiindulási, illetve célállomással, egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes nemzetközi vonatok a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest lényegesen korábban vagy később indulnak.

vaganyzari_inform.jpg

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2020. július 18-től 2020. július 23-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest –Hegyeshalom vasútvonalon július 18-án 10 órától a railjet xpress, július 19-én 21 órától a Budapest – Győr [–Szombathely/Sopron] viszonylatú IC és G10 jelzésű vonatok, július 20-tól az EN462 sz. vonat rövidített útvonalon, Budapest-Keleti helyett Budapest-Kelenföld kiindulási, illetve célállomással, egyes vonatok pedig módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes nemzetközi vonatok a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest lényegesen korábban vagy később indulnak.

bozotirtas.jpg

A Budapest – Balaton kerékpárút jogerős építési engedéllyel rendelkező biatorbágyi szakaszán 2020. július 13-ától területelőkészítő és lőszermentesítési munkákhoz szükséges bozótírtás és fakitermelés kezdődik. A kivágott fák pótlására szolgáló csereerdősítési területet a hatóság kijelölte. A fejlesztést a Pest Megyei Kormányhivatal érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya, valamint a Duna -Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága jóváhagyta.

szunyog.jpg

A kiterjedt szúnyoginvázió miatt a következő napokban teljes kapacitással zajlik az országos szúnyoggyérítési program. A kifejlett szúnyogokat hatvan speciális gépjárműről folyamatosan gyérítik, több mint százezer hektárt kezelnek, ami csaknem négyszázhatvan településen javíthatja a helyzetet. Számos térségben légi és földi lárvagyérítést is végeznek. Az országos katasztrófavédelmi hatóság híre itt található meg.

3_infoblokk_2020_ka_3c.jpg

Városunk készülő klímastratégiájának kérdéseiről beszélgethettek az érdeklődők 2020. július 4-én a Patakparti Játszótér programon. A Klíma -Pont sátrat a Völgyhíd Televízió is meglátogatta, és ha már pont ott volt rákérdezett, mit tehetünk mi biatorbágyiak környezetünk védelmében. Az interjú itt nézhető meg.

koranvirus_teszt.jpg

Július 6-án hétfőtől – korlátozott számban, ötezer forint ellenében – a Biatorbágyi Egészségházban is lehetőség van koronavírus ellenanyag vizsgálatra, amellyel vénás vérből vett mintával megállapítható, hogy kapcsolatba került-e valaki a vírussal, esetleg tünetmentesen átesett-e a fertőzésen. (Bővebb információ itt.) Mindössze három főnek lett pozitív a PCR-tesztje a mintegy 10 500-ból a 2020. május 1-16. között végzett, a Semmelweis Egyetem vezetésével megvalósult országos, reprezentatív koronavírus szűrővizsgálat keretében, amelynek biatorbágyi személyek is alanyai voltak. (Az egyetem híre itt olvasható.)

efkzlogo.jpg

Az Erkel Ferenc Kamarazenekar – Biatorbágy hangja– európai barokk körutazásra hívja a zenekedvelőket 2020. július 4-én este nyolc órás indulással a Faluház kertjéből. Az utasok élménygazdag ellátásáról a zenekar mellett Cser Krisztián basszus énekes gondoskodik. A koncertre térítésmentes útlevelet váltani előzetes regisztrációval lehet a Juhász Ferenc Művelődési Központ internetes felületén. Vendéglátó Biatorbágy Város Önkormányzata és a Köszönjük Magyarország program.  A zenekar biatorbágyi kötődéséről itt tudhatsz meg többet a Völgyhíd Televízió interjúfilmjéből.

logo.png

A szervezők felkérésére ezúton értesítjük a biatorbágyi zarándokokat, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a Magyar Zarándokút Egyesület megtarthatja jubileumi – tizedik – évnyitó rendezvényét. A Bajáról 2020. július 17-én 9.00 órakor induló és 2020. július 25-én este a Budapest Gellért-hegyi Sziklatemplomban záródó kilenc napos eseményre 2020. július 3-áig várják a részvételi szándékok jelzését. A zarándoklat részleteiről ide kattintva olvashatnak bővebb információkat.

kerekparut.jpg

Megkezdődött a 2014-óta tervezett és az érintett településekkel többször egyeztetett Budapest – Balaton kerékpárút kivitelezése. Nemrég adtunk hírt arról, hogy július elejétől várható a Biatorbágyról Etyek felé vezető pálya építése. Most arról kaptunk tájékoztatást, hogy a Törökbálint – Biatorbágy szakasz területelőkészítő munkálatai is megkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Lakossági tájékoztatója a mellékletben olvasható.

vonat.jpg

Júliustól számos környező országgal újraindul a nemzetközi vasúti közlekedés, Ausztria és Németország felé pedig növekszik a jelenleg közlekedő járatok száma. Az MTI közleménye itt olvasható.

vizmuvek.jpg

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint 2020 június 22-től a hétfői és pénteki munkanapokon újra nyit a társaság Biatorbágyi Polgármesteri Hivatalban (Baross G. u. 2/a) lévő ügyfélszolgálati pultja. A biztonságos és gyors online ügyintézés továbbra is működik a vízművek oldalán.

Magyar címer

Megszüntette a kormány a veszélyhelyzetet, helyébe 2020. december 18-áig egészségügyi válsághelyzetet, járványügyi készültséget rendeltek el. A hat éven felülieknek továbbra is kötelező a maszkhasználat a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és maszkot kell viselniük a vendéglátóhelyen dolgozóknak. Megszűnt a 65 év felettiek 9-12 óráig tartó vásárlási idősávja is. A zárt, vagy nem zárt helyen tartott zenés-táncos rendezvények helyszínén a jelenlévők száma – beleértve az ott dolgozókat is – nem haladhatja meg az 500 főt. Részletes szabályok a Magyar Közlönyben.

parkolo.jpg

Megkezdődött a Sándor–Metternich-kastély területére tervezett sportcsarnok körüli parkolók építése. A kivitelezés időtartama alatt a Petőfi közben és Rákóczi utca – Petőfi köz és Gárdonyi köz közötti szakaszán forgalomkorlátozás, valamint parkolási tilalom várható.

kormanyablak.png

A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatala tájékoztatja az ügyfeleket, hogy az éves informatikai karbantartás miatt a Budaörsi Kormányablak (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) 2020. június 18-án (csütörtökön) 12:00 – 16:00-ig lesz nyitva. Közlemény a mellékletben.

szelektivlogo.jpg

Településünkön – a Depónia Kft. éves hulladéknaptárában jelzett időpontokban, a hulladékkezelési tájékoztatóban leírt tárgykörű – házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés működik. E mellett van egy szelektív gyűjtőpont is, amely 2020. június 15-étől új helyszínen a Biatorbágyi Agrár- Gazda Szövetkezet Szent István utca 42 szám alatti telephelyén érhető el hétköznaponként 7 és 15 óra között. A gyűjtőponton a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezőknek van lehetőségük a papír-, a műanyag, a fém, a háztartási üveg és az elektronikai hulladék térítésmentes leadására.

komposzt.jpg

Az önkormányzat az idei évben is folytatja a Biatorbágy Komposztál Programot. A program célja a biatorbágyi lakosok életminőségének javítása, az avar égetésének megszüntetése, a háztartásban keletkező kerti és konyhai zöldjavak helyben hasznosítása, ezáltal a szállítás okozta környezetterhelés csökkentése.

legszebb-konyhakertek.jpg

Idén is folytatódik „A legszebb konyhakertek” verseny, amelyhez nyolc évvel ezelőtt csatlakozott Biatorbágy. A programhoz június 15-éig csatlakozhatnak mindazok, akik konyhakerti növényeket, gyümölcsöket termesztenek saját vagy bérelt földterületen, akár erkélyen, balkonon, udvaron, telken, kis vagy nagykerben. Részletes információk a művelődési ház honlapján olvashatók.

kettoskereszt.jpg

Az idei trianoni megemlékezésre megújult az iharosi kettőskereszt és környezete. Az éppen tíz éve állított emlékmű központi keresztjét kezdetektől fogva az alsó képen látható „keresztapák” – Uzonyi Ödön, Kovács Róbert és Bíró József – gondozzák, míg a környezetének kialakítását és rendben tartását az önkormányzat városgondnoksága vállalta magára. 

szijjartopeter.jpg

A mai naptól – 2020. június 5, péntek – ismét veszélyhelyzeti korlátozások nélkül utazhatunk Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Biatorbágy logo

A képviselő testület még januárban írta ki a Biatorbágyon működő civil szervezetek 2020 évi támogatásáról szóló pályázatát. A beadási határidő február 27-volt. A vírusveszély azonban számos olyan rendezvényt, programot, eseményt meghiúsított, amelyre a kérelmezők támogatási igényt nyújtottak be. Ezért az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett a civil szervezetekkel, lehetőséget adva a tervezetek felülvizsgálatára, módosítására, a határidők átütemezésére. Az újra tárgyalt pályázatokról szóló döntés itt olvasható.

orulunk-1.jpg

Egyre több dolguk van a biatorbágyi gólyáknak. A gyermeknapon Tálas-Tamássy Richárd alpolgármester és Mohácsy István ifjúságért felelős önkormányzati tanácsnok nyilatkozott a város új nemzedékével összefüggő eseményekről, tervekről. A veszélyhelyzet az „Örülünk, hogy megszülettél” szokásos ünnepség menetrendjét is felülírta. A Völgyíd televízió interjúja itt látható.

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház a járványügyi intézkedésekkel összhangban, a biztonságos ellátás érdekében továbbra is kéri, hogy telefonon jelentkezzenek be időpontért a recepciós számon: +36 23 534 560. Személyes vizsgálatra a telefonos konzultációt követően, a szakorvos döntése alapján kerülhet sor. Az Egészségházba belépni csak járványügyi kérdőív kitöltése, hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után lehetséges. Szájmaszk használata kötelező. Elérhető szakrendelések a mellékletben.

volgyhid_tv_logo.png

Hogyan viszonyulunk a közterületekhez? Van közünk hozzá? Biatorbágy közösségi televíziója a Völgyhíd Tv erre keresi a választ új sorozatában, amelynek első, alig több mint két perces epizódja, ide kattintva tekinthető meg. Városunk közterületeinek használati rendjéről A közterületek használatáról és a reklámhordozók elhelyezéséről, valamint A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletek tartalmaznak bővebb információkat, nem csak azokra érvényesen, akik már eddig is ismerték ezeket.

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház aktuális nyitvatartása és szakrendelései a mellékletekben. Az intézmény honlapja itt érhető el.

ovilogo.jpg

A kormány május 20-án hozott 2015/2020. számú rendelete alapján május 25-én, hétfőtől újra kinyithatnak a főváros területén kívüli óvodák és bölcsődék. A Biatorbágyi Benedek Elek óvoda tagóvodái reggel 6.30 és 17.30 közötti nyitvatartással, és teljeskörű szolgáltatással fogadják az ellátást igénylő gyermekeket. Részletek az intézményvezető mellékelt tájékoztatójában. A bölcsőde működési rendjéről külön adunk tájékoztatást.

focilabda.jpg

Biatorbágy népessége az ezredforduló óta közel duplájára nőtt. A folyamatosan növekvő lakossági sportigényeket a korábban megépült pályák nem képesek kielégíteni, azok fejlesztési lehetőségei rendkívül korlátozottak.

kormanyinfo.jpeg

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a kormány Pest megyét 2020. május 18., hétfőtől a többi megyével egy egységnek tekinti. Így a koronavírus-járvány miatt fennálló korlátozások és enyhítő szabályok innentől a többi (vidéki) településsel azonosan lesznek alkalmazandók Biatorbágyon is.

rekortan.jpg

A kormány 2020.04.30-i rendelete alapján újra kinyithatott a Kolozsvári utcai sportpálya. A lakossági és az egyesületi használati rend a mellékletben olvasható, illetve a helyszínen van kifüggesztve. Általános nyitvatartás: 06:30 – 21:00-ig.

egeszseghaz.png

A Biatorbágyi Egészségház 2020/05/11 – 2020/05/15 időszak alatti nyitvatartása és elérhető szakrendelései a mellékletekben olvashatók.

orbaninterju.jpg

A Kossuth Rádió - Jó reggelt, Magyarország! című műsorában 2020. május 8-án elhangzott miniszterelnöki interjú itt hallgatható meg.

permetezogep.jpg

Ezúton tesszük közzé a Biatorbágyi Agrár- Gazda Szövetkezet önkormányzatunkhoz érkezett értesítését. A gazdálkodó 2020. május 8 és május 15 között az időjárástól (eső, szél) függően növényvédelmi munkákat végez a kezelésében lévő mezőgazdasági területeken, amely közvetlenül érintheti a Szily Kálmán utca, Juhász Gyula utca, Ohmüllner-Márton sétány szántóföld felöli lakót.

paszti.png

A Pászi Miklós Alapfokú Művészeti Iskola az online térbe költöztette a következő évre szóló felvételi beiratkozást. Jelentkezni 2020. május 22-éig, egy űrlap kitöltésével lehet, amely innen tölthető le.

szures.jpg

Biatorbágy település bekerült az új koronavírus-fertőzés elterjedtségét vizsgáló felmérésbe. A településen élők közül a Semmelweis Egyetem 23 előre kiválasztott személyt kért fel, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton. A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

egyszazalek.jpg

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallások benyújtásának végső, májusi dátuma. Kérjük a Biatorbágyon működő közhasznú civil szervezeteket, amelyek 2020-ban is jogosultak a támogatások elfogadására éljenek az önkormányzat által felajánlott közzétételi lehetőséggel.

egeszseghaz.png

A 2020. május 4. és május 8. közötti időszakban a mellékelt táblázat szerint érhetők el a Biatorbágyi Egészségház rendelései. Továbbra kérjük, amennyiben nincs sürgősségi indokuk, kerüljék a személyes orvos – beteg találkozást, használják a telefonos megbeszélés lehetőségét!

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

A Völgyhíd Televízió mostani hétvégi kérdése Tarjáni István polgármesterhez, hogy mire számíthatunk a következő napokban. A város vezetőjének válasza a közösségi oldalakon többek között itt tekinthető meg.

Tigaz

A Tópark lakópark településrészen 2020.05.20. 8:00-tól 20:00-ig a gázszolgáltatás szünetelni fog a TIGÁZ karbantartási munkálatai miatt. Megértésüket köszönjük! 

navlogo.jpg

2020. április 15-éig kérhették az szja-bevallási tervezetük postázását azok, akiknek nincsen ügyfélkapus regisztrációjuk. A telefonos, a postai, a netes és a személyes igényléssel több mint 300 ezren éltek.

Biatorbágy logo

A Széchenyi 2020 program keretében Biatorbágy Város Önkormányzata 9.605.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2018-00147 azonosítószámú, „Biatorbágy helyi klímastratégiája” című projektjét.

Biatorbágy logo

A Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal határozatlan idejű köztisztviselői jogviszony keretében – 6 hónapos próbaidővel – állást kínál Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben és egyéb jogszabályokban meghatározott jegyzői feladatok és hatáskörök ellátására.

eghazlogo.jpg

A Biatorbágyi Egészségház a háziorvosokkal és az ügyeleti szolgálattal együtt kéri a tisztelt betegeket, mielőtt bármely ok miatt orvoshoz fordulnának, először telefonon jelentkezzenek. Egyeztessenek arról, hogy feltétlenül szükséges-e a személyes találkozás.

orbanviktor.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. április 24-én a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában nyilatkozott arról, hogy május elejétől lezárul a koronavírus elleni védekezés első szakasza, ezért a most hatályban lévők helyett várhatóan új szabályokat fognak létrehozni. Az interjú írásos összefoglalója itt olvasható. A műsor itt hallgatható meg.

katasztrofavedelem.jpg

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a mellékelt felhívással ajánl tűzoltóképzést illetve állást a 18. életévüket betöltött érdeklődők számára. Bővebb tájékoztatást kérni a (+36-1)469-41-05-ös, a +36-23-524-570 telefonszámon vagy a Pest.Human@katved.gov.hu, illetve az erd.human@katved.gov.hu e-mail címen lehet.

bolyki_andras.jpg

Ezúttal a Völgyhíd Televízió munkatársai segítségével a Keresztyén Testvérgyülekezet vezetője hívja fel a figyelmet Isten igéjére a mostani nehéz időszakban: Nektek viszont minden szál hajatok számon van tartva. Ne féljetek tehát. A telefonos interjú itt tekinthető meg.

Biatorbágy logo

2020 április 21-én megkezdődik a Sándor–Metternich-kastély területére tervezett sportcsarnok és kiszolgáló egységeinek kivitelezése. Az építkezés földmunkálatokkal, terület előkészítéssel indul, amelynek részletei a mellékelt lakossági tájékoztatóban olvashatók.

csikituzolto.jpg

Április 10-én a Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület lánglovagjai is részt vettek a Budaörs Csiki-hegyen keletkezett erdőtűz megfékezésében, oltásában. Szakszerű és áldozatos munkájukat a melléklet levéllel köszönte meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelemi Kirendeltsége.

korona.jpg

Vasárnap reggelre meghaladta az 1,7 milliót az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világon. A fertőzés 185 országban van jelen. A Covid-19 nevű betegségben 108 867-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 404 372 volt. A teljes cikk a kormány koronavírus oldalán olvasható.

piac.jpg

A kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) számú kormányrendelet alapján a kijárási korlátozás meghosszabbított időszaka alatt a biatorbágyi termelői piacot 7.00 és 10.00 óra között kizárólag a 65 év alatti személyek, 10.00 és 12.00 óra között kizárólag a 65. év feletti személyek látogathatják. 

posta.jpg

A fertőzésveszély kockázatának csökkentéséért, ügyfelei, valamint munkatársai egészségének védelme érdekében a Magyar Posta a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel 2020 április 6-tól visszavonásig változtatásokat vezetett be egyes szolgáltatásaiban. A Völgyhíd tévé Panulin Ildikóval, a Magyar Posta Zrt. szóvivőjével készített interjút.

biatorbagyi_korkep_cimlap_2020_aprilis.jpg

Megjelent a Biatorbágyi Körkép 2020. áprilisi elektronikus száma. A témák fókuszába a helyi veszélyhelyzeti intézkedések, a vírus elleni védekezés, a digitális oktatás, az óvodai, iskolai beiratkozások kerültek. Mészáros Péter a Biai Katolikus Egyházközség plébánosa a közeledő húsvét jegyében arra mutat rá, hogy bár idén a nyilvános liturgiák minden bizonnyal elmaradnak, az ünneplés a szív csendjében, a személyes Isten-kapcsolatban is lehetséges.

viabuszlogo.jpg

Ismét változik a helyi közösségi közlekedés ViaBusz járatainak menetrendje. 2020. április 6-ától naponta csupán hét járat közlekedik. A korrekciót az utasok számának jelentős visszaesése indokolta.

Maradjanak Otthon felhívás idősekhez

65 év feletti személy élelmiszerüzletbe, drogériába, piacra, patikába csak reggel 9 óra és déli 12 óra között mehet. A többiek csak ezen az idősávon kívül mehetnek. Ennek az a célja, hogy időben is elválasszuk az időseket és a fiatalabbakat egymástól, és az idősek ne legyenek egyszerre zárt térben másokkal, mert egy fiatalabb - akár tünetmentes - ember könnyen megfertőzheti az idősebbet. A kormány video felhívása az idősekhez. maradjanak otthon!

turanyi_gabor.jpg

Sajnálattal tudatjuk, hogy néhány nappal 72. születésnapja előtt, váratlan hirtelenséggel elhunyt Turányi Gábor a Biatorbágyi Építészeti-műszaki Tervtanács tagja.

nagydobrony_cimer.jpg

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke dr. Brenzovics László, felhívással fordult a magyarországi települések polgármestereihez. Gyűjtési akcióba kezdtek az orvosi eszközök beszerzésére a koronavírus elleni harcban. A felhívás a mellékletben olvasható. Kárpátaljai testvértelepülésünk, Nagydoborony polgármesterével Popka Jánossal a Völgyhíd Televízió beszélgetett, amelyet itt nézhetnek meg.

Depónia

A helyi hulladékkezelő, Depónia Nonprofit Kft. a járványügyi helyzet miatt 2020. április 9-től felfüggeszti a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatását. Azon ügyfeleik részére, akik a fenti időpontig már visszajelzést kaptak, a lomtalanítást elvégzik.

heti_utravalo_meszaros_peter_atyaval.jpg

Az élet nem omlik össze a megpróbáltatások közepette sem, ha az embernek olyan sziklaszilárd alapja van, amelyre építhet. Az egyház Jézus Krisztushoz akarja elvezetni az embereket, hozzá, aki képes megadni a vigasztalást, a biztos alapot, a reményt a percről, percre változó, folyamatos kihívás elé állító világban. Heti útravaló – Gondolatok Mészáros Péter atyától.

maradj_otthon1.jpg

Megjelent a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet. Március 28. és április 11. között mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet itt érhető el.

magyar_kozut.png

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a zavartalan áruszállítás biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig. A kiépített terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg. Azt követően az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.

viabuszlogo.jpg

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy 2020. március 23. hétfőtől a ViaBusz menetrendje a járványügyi helyzetre tekintettel megváltozik. A járat az alábbiak szerint óránként fog közlekedni, igazodva a reggel még munkába járókhoz.

vaganyzari_inform.jpg

A MÁV START vasúti személyszállító Zrt. pályakarbantartási munkákat végez március 21-től és április 9-ig. A mellékletekben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Biatorbágy logo

Az önkormányzat még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt városi konzultációt kezdeményezett a zöldhulladékok szabadtéri égetéséről. A kérdőívek egy része már eljutott a háztartásokba. A veszélyhelyzetre való tekintettel a konzultációt felfüggesztjük, a rendkívüli állapotok megszűnte után megismételjük. Megértésüket köszönjük!

tarjani_istvan.jpg

A fennálló veszélyhelyzetben a kialakult vírusveszély miatt Biatorbágyon is más időket élünk. A Völgyhíd Televízió Tarjáni István polgármestert a legfontosabb önkormányzati intézkedésekről kérdezte. Ide kattintva nézhető meg.

Egészségház

Naponta szigorodnak a virus elleni védekezés érdekében hozott országos és helyi szabályok! Ennek okán frissült a vészhelyzetről szóló általános tájékoztatóban az Egészségház közleménye és bekerült a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat új működési rendje is. 

vizmuvek.jpg

Tájékoztatjuk, hogy Biatorbágy településen lévő személyes ügyfélszolgálati pultunk 2020. március 17. napjától, további rendelkezésig zárva tart az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az ügyfelek és kollégáink egészségének megóvása érdekében.
Ezen időszak alatt ügyfeleink rendelkezésére áll a folyamatosan üzemelő online ügyfélszolgálatunk, melyet az alábbi linken érhetnek el.
A regisztráció csupán pár percet vesz csak igénybe, és ügyfeleink az online felületünkről minden lényeges információt azonnal le tudnak kérdezni fogyasztásaikkal, számláikkal, szerződéseikkel és vízmérőikkel kapcsolatban. Pár kattintással otthonukban is bármely digitális eszközről kényelmesen és gyorsan intézhetik a vízszolgáltatással kapcsolatos teendőiket, beleértve akár az online fizetést is. Erről bővebben itt olvashatnak.

rendkivuli_jogrend.jpg

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére. Településünket ez a művelődési ház nyilvános rendezvényei tekintetében érinti. A Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermébe szervezett rendezvények a veszélyhelyzet fennállásáig elmaradnak. A kormány további döntései alább olvashatók:

eugy.png

2020. március 9-től országosan lehetővé vált a helyi önkormányzatokhoz tartozó adók, díjak, illetékek online lekérdezése és befizetése.(részletes tájékoztató a mellékletben)

nav.jpg

Az idei év már a negyedik, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat tehát automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni a NAV-hoz és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem.

szines_logo_zold_betu_arnyekkal.jpg

Öt éve 2015. február 25-én készült el a Völgyhíd tévé jogelődjének első szerkesztett műsora. A Schirilla György futása Biatorbágyon a Gyermekekkel a Gyermekekért program  keretében című magazin az Önkormányzati Televízió internetes oldalán jelent meg, és pár napon belül a TOP 10-es országos lista élére került. 

koszoruzas.jpg

A németajkú magyar állampolgárok 1946-os igazságtalan és embertelen kitelepítésére emlékeztünk ma 14.00 órától főhajtással és egy száll virággal a Füzes-patak partján felállított kitelepítési szobornál, 15.00 órától a Juhász Ferenc Művelődési Központban emlékműsorral és koszorúzással. Az eseményt a Völgyhíd televízió munkatársai dokumentálták a szobornál Talabér Imre, a művelődési házban Marlok Barbara, Pataki Béla és Lászlóffy Péter.

mufukolozsvari.jpg

Elbontják a Kolozsvári utcai sportcentrum kis műfüves labdarugó pályáját, helyére parkosított zöldterület kerül. A bontás során a kivitelezők figyelnek arra, hogy ne zavarják meg a szomszédok nyugalmát. Hétköznap 8 és 17 óra között dolgoznak, szombaton és vasárnap a munka szünetel.
A pályaalap kitermelésénél várható kisebb teherforgalom, amely átmeneti fennakadásokat okozhat a gépjárműközlekedésben. Kérjük az érintett lakosság szíves megértését és türelmét!

viabuszlogo.jpg

A képviselő-testület döntése értelmében a ViaBusz éjszakai járata 2020. augusztus 31-éig továbbra is térítésmentesen vehető igénybe. Részletes információk a mellékletben illetve a ViaBusz honlapján.

nav.jpg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mindenkinek elkészíti a személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó.

kemenysepro2.jpg

2016 második féléve óta a lakosság részére a kémények ellenőrzési és tisztítási tevékenysége térítésmentes. Biatorbágyra az ingyenes ellenőrzés időpontfoglalással igényelhető a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatának internetes oldalán közzé tett módokon. Nem tartozik az ingyenes tevékenységi körbe a közületek, jogi személyek tulajdonában álló, illetve gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanokon végzett munka.

efa_kupaatadas.jpg

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület (BFE) újabb trófeát nyert a nagyváradi Euro Foto Art Association (EFA) 2020-as nemzetközi pályázatán. - Versenyezni voltak? - Igen. - És maguk lettek az elsők? - Igen! - Gratulálok! Jó utat!

volan.jpg

A Volánbusz Zrt. tájékoztatta Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalát a 2019. december 15-étől érvényes 2019/2020 évi Biatorbágyot érintő országos menetrendváltozásról.

kvpkep.jpg

Biatorbágy Önkormányzata felülvizsgálta környezetvédelmi programját és megkezdte annak következetes megvalósítását. Ennek néhány eleme: a Fővárosi Vízművekkel együttműködve sikeresen bővítette a szenyvíztelep befogadóképességét. Zárt, kamerákkal megfigyelt hulladékgyűjtőt létesített a Turista úti illegális szemétlerakó megszüntetésére, valamint kamerákkal figyeli az egyéb veszélyeztetett külterületi pontokat. A Budakörnyéki Közterület-felügyelettel együttműködve megszervezte a településen „elhagyott”, használaton kívüli gépjárművek elszállítását, tárolását. Beindította a Biatorbágy komposztál programot.

viabusz.jfif

Biatorbágy Város Önkormányzata több évtizedes lakossági igénynek tett eleget, amikor 2019 augusztusában elindította a helyi közösségi közlekedés ViaBusznak nevezett midibusz járatait. A közlekedésszervezők első lépcsőben azokat a belterületi lakótömböket kapcsolták be a munkanapi közösségi közlekedésbe, amelyeket sem a MÁV, sem a Volán járatok nem szolgálnak ki. Szintén régóta jelent problémát – elsősorban a biatorbágyi fiataloknak és örökifjaknak – hogy szombaton és vasárnap hajnalban a fővárosból csak korlátozottan juthatnak haza a Volán és a MÁV közösségi járműveivel.

eugy.png

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál. Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

alapkobiatorbagy.jpg

Biatorbágy egyik évtizedes adósságán enyhíthet az az iskolaépület, amelynek alapkövét 2019. november 11-én, délelőtt tette le Tarjáni István Biatorbágy polgármestere, dr. Czepek Gábor az állami vagyongazdálkodásért felelős miniszteri biztos, dr. Pafféri Zoltán társasági portfólióért felelős helyettes államtitkár, valamint két alsó tagozatos kisdiák.

latvanyterv_iskola.hirek_kep1.jpg

A „Biatorbágy településen megvalósuló új iskolaépület létrehozása” tárgyú projekt megvalósítására a BMSK – Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., mint megrendelő és a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. vállalkozási szerződést kötött 2019.10.14-én. A szerződés a Biatorbágy Általános Iskola beruházáshoz szükséges forrás biztosításáról szóló 1578/2019. (X. 15.) Korm. határozat alapján 2019.10.24-én lépett hatályba. A 16 tantermes iskola építése 2019 október 29-én, a munkaterület átadásával kezdődik meg.

2019.jpg

A Biatorbágyi Körkép újság a posta segítségével minden háztartásba térítésmentesen eljuttatva 2011 óta szolgálja a településen élőket. Rovataiban beszámol a város közérdeklődésre számot tartható eseményeiről, történésiről.

kantor_zoltan.jpg
dr._egervari_agnes.jpg

Augusztus 20-a, államalapításunk évfordulója alkalmából több állami kitüntetést adtak át az arra érdemes személyeknek munkájuk elismeréséért. Idén a kitüntetettek között szerepelt két biatorbágyi lakos is.

kut.jpg

Módosították a kutak bejelentési kötelezettségére vonatkozó jogszabályt: "Mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki a [jelen törvénymódosítás] hatálybalépését megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2020. december 31-ig kérelmezi."

Megújul a biatorbagy.hu!