Igazgatási szünet előrejelzés

zarva.jpg

A Polgármesteri Hivatal 2022. december 22. napjától 2023. január 06. napjáig zárva tart. Biatorbágy Város Képviselő-testülete a Kormány 460/2022. (XI. 10.) rendelete alapján rendelt el igazgatási szünetet a Polgármesteri Hivatalban. Az igazgatási szünet ideje alatt ügyfélfogadás nincs, kizárólag anyakönyvi ügyintézési ügyelet lesz elérhető. A döntést előkészítő dokumentum itt, döntésről szóló határozat itt olvasható el.

2022-11-29 21:30
utlezaras-1.jpg

Újabb ütemhez érkezett a Kálvin tér forgalmának megújítása. A kivitelező jelezte, hogy december 12-én hétfőtől várhatóan 16-áig a Nagy utca Benedek Elek óvoda előtti szakaszát bontják fel közműfektetési munkák miatt, így az intézmény parkolójába nem lehet majd behajtani. A buszok megállóját visszahelyezik a Kálvin térhez. Megértésüket, türelmüket köszönjük.

kemenysepro.jpg

A településünkön kéményseprő-ipari tevékenységet ellátó szervezet értesítése alapján a biatorbágyi társasházak kéményseprési sormunkáit 2023. január 01 – 2023. február 28. között végzik el. Mellékletben a sormunka táblázat. További információk itt: https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

img_3714.jpg

Kárpátaljai testvértelepülésünkön Nagydobronyban a háborús helyzet miatt az áramszolgáltatás bizonytalan, a lakossági és intézményi elektromos ellátás folyamatos akadozik, illetve szünetel. A hiányt Biatorbágy két nagyteljesítményű generátorral próbálja enyhíteni, amelyeket városgondnokságunk munkatársai szállítanak a határ melletti segélyátvételi pontra.

img_3703.jpg

Elkészült a Hunyadi utca felújítása, megtörtént a műszaki átadás-átvétele is. Az útalap megerősítése, a járófelület aszfaltozása, a járdaépítés, az ingatlanbejárók bontása és helyreállítása valamint a csapadékvíz kezelés valamivel több mint bruttó 136 millió forintba került.

utlezaras-1.jpg

A Kálvin tér átépítését végző vállalkozó jelzése szerint előre láthatóan 2022. december 12–16-ig zárják le a Nagy utcai Benedek Elek óvoda parkolóját a korábban tervezett időintervallum helyett. A pontos dátumról később adunk tájékoztatást. Megértésüket köszönjük.

utepites.jfif

A Kálvin tér felújítása miatt tervezetten 2022. december 5., hétfőtől, december 9., pénteki napig a Nagy utcai Benedek Elek Óvoda parkolójába nem lehet behajtani és azt használni. A korábban a Nagy utcába áthelyezett – a Református templom és a Nagy u. 29. szám közötti – ideiglenes buszmegálló ezen várhatóan 5 napra átmenetileg visszakerül eredeti helyére a Kálvin térre. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

bialogoszines.jpg

Nánási-Kézdy Tamás 2022. november 17-én képviselőcsoportja nevében változtatási tilalom elrendelését kérő beadvánnyal fordult Tarjáni István polgármesterhez, többek között arra hivatkozva, hogy a gyors lakosságszámnövekedés következményei egyre nehezebben kezelhető feszültségeket okoznak a településen. A tilalom elrendelésének lehetőségeiről, részleteiről Rumi Imre főépítész készített tájékoztatót a képviselő-testület részére. A beadvány és a döntéselőkészítő háttéranyag itt olvasható. A bejelentésről szóló televíziós tudósítás itt tekinthető meg.

korkep_cimlap2022november.jpg

Hírek, információk, beszámolók, programajánlók a hamarosan kézzelfogható Biatorbágyi Körképben. A novemberi lap elektronikusan itt már elérhető, benne számos közérdekű tudósítással, például a kerékpáros fejlesztésekről:

lezaras.jpg

A hétvégi Angyalfia vásár miatt a mai (2022.12.09) pénteki naptól vasárnap este 21:00 óráig a Fő tér környezetében lezárták a Baross Gábor utca Vasút és Petőfi utcák közötti szakaszát, így itt gépjárművel közlekedni, parkolni nem lehetséges. Térkép mellékelve. A vásár programja itt olvadható.

katasztrofavedelem.jpg

2022. december 16-án 17:00 - 19:00 között a Biatorbágyi Faluházban (Biatorbágy, Baross Gábor utca 1.) az Érd Hivatásos Tűzoltóság felvételi tájékoztatót tart a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltóképzésről. Ha szeretnél betekinteni a tűzoltóság munkájába, érdeklődsz a tűzoltó szakma iránt gyere el és tudj meg minél többet az Érdi Tűzoltóságról!

popkajanos.jpg

Részvéttel fogadtuk, és tesszük közzé a hírt, mely szerint Popka János kárpátaljai testvértelepülésünk egykori polgármestere életének 66. évében 2022. december 6-án elhunyt. Végtisztességtétele alkalmából a temetési istentiszteletet december 7-én, délután 14:30 órai kezdettel tartották a Nagydobronyi kistemetőben.

faultetes.jpg

Az önkormányzat idén szeptemberben döntött arról, hogy a Zöld Biatorbágy program keretében mely közterületeken ültet fákat, fásszárú növényeket még az idén. A főkertész által kiválasztott növények megérkeztek, telepítésük az alábbi helyszíneken megkezdődött:

bursa-hungarica-1.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022.01.24. napján elfogadott bírálati szempontrendszere alapján elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagok. A Bizottság 218/2022. (XI.21.) számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről. Az ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

kereszt.jpg

A Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázati forrást nyert a Szabadság út, Vasút utca kereszteződésénél eligazodási, tájékozódási pontként is ismert Schulz-kereszt felújítására. A műtárgyat Osgyányi Vilmos kőrestaurátor bontotta- és szállította el november 18-án. A kereszt várhatóan még karácsony előtt visszakerül a kereszteződés közelébe, az eredeti helyétől kicsit távolabb. Völgyhíd TV tudósítása.

csaladsegito_logo.png

Megváltozott a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Nagy utca 58. szám alatti adománypontjának nyitvatartása. Ezentúl kedden és csütörtökön 14 és 17 óra között segít az adományok közvetítésében.

deponia_logo.jpg

Elérhető a Deponia Nonprofit Kft. 2022. Biatorbágyi hulladéknaptára. A naptár a következő linkkel beággyazható google naptárba, vagy elérhető nyilvános böngészőben megnyitható verzióban is.