Partnerségi egyeztetés a Helyi Építési Szabályzat módósításáról

kataszter_0.jpg

Tisztelt Városlakók, kedves Biatorbágyiak!

Tájékoztatom Önöket, hogy Biatorbágy Város Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról, és a településrendezési eszközökről, valamint egyes település-rendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) előírásai alapján elkészíttette a Helyi Építési Szabályzat módosításának partnerségi tájékoztatóját.

2021-01-15 10:58
ovilogojo.jpg

Piros karanténcédulát kapott a Benedek Elek óvoda Legóvár konténerének (Szentháromság tér 6.) Sárga csapata. Az Oktatási Hivatal, a koronavírus megjelenése miatt kialakult veszélyhelyzetben a 2021. 01. 18. – 2021. 01. 24. terjedő időszakra rendkívüli szünetet rendelt el számukra. A döntés értelmében a csoport tagjai – ideértve a pedagógusokat is – az elrendelt határidőig nem játszhatnak együtt. A határozat a mellékletben olvasható

vedonoimage.jfif

Településünk lakosságszámának folyamatos növekedése miatt 2021 januárjától az eddigi nyolc helyett, immár kilenc védőnői körzetben látják el feladatukat az anya és csecsemővédelemben szolgáló munkatársak. Az új körzetekért felelős védőnők nevei, elérhetőségei, valamint a hozzájuk tartozó utcanevek a mellékletben olvashatók. A veszélyhelyzet fennállása alatt a Védőnői Szolgálat 2051 Biatorbágy, Vasút utca 12. szám alatti épületében a személyes megjelenéshez előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

logo_deponia.png

Városunk hulladékszállítója a Depónia Kft. jelezte, hogy a jegesedés és hóesés miatt a mai napon 2021. január 14-én, településünk egyes utcáit járművei nem tudják megközelíteni. Ezeken a helyeken a szolgáltatást a jövő héten pótolják, akkor elszállítják a zsákokban kitett háztartási szemetet is. A diszpécserek délutánra ígérték, hogy az érintett utcák nevét közzé teszik. A kellemetlenségért elnézést kérnek. 

tarjani_evindito.jpg

2020. az alkalmazkodás éve volt, 2021. pedig a kitartás éve lesz. Indítsuk az esztendőt szívünkben hittel és szeretettel. Biatorbágy polgármestere Tarjáni István 2021 január első napjaiban tette közzé a közösségi oldalakon a Völgyhíd Tévében elmondott évindító gondolatait. A felvétel ide kattintva tekinthető meg. A beszéd szövege a mellékletben olvasható.

bunmegelozesi_klub.jpg

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága „Az iskola rendőre” programban közreműködő munkatársak közül 2020-ban Pest megyében „Az év iskolarendőre” díjjal ismerte el Pénzes László Biatorbágyon végzett áldozatos szakmai munkáját. A rendőrség a gyermekek védelmét kiemelt feladatként kezeli. Pénzes László címzetes rendőr főtörzszászlóst, a Budaörsi Rendőrkapitányság biatorbágyi körzeti megbízottját a településünkön ellátott egyéb feladatai melletti ifjúságvédelmi tevékenységéért tüntették ki az elismeréssel, amelynek pénzjutalmát „Laci” a bűnmegelőzési klubnak ajánlotta fel.

ifjusagi_kt_zarva.jpg

A fertőzésveszély megnövekedése, valamint a működtetés szükségszerű átszervezése miatt az Ifjúsági Közösségi Tér (Szabadság út 8.) foglalkozásai átmenetileg szünetelnek. Kérjük az érintettek megértését!
Szociális ügyekben keressék a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot az alábbi elérhetőségeken:
2051 Biatorbágy, Mester u. 2.
Ügyfélfogadás                     Telefon:

ELMŰ

Az ELMŰ Budai régióközpontjának tájékoztatása szerint 2021 februárjában az elektromoshálózati oszlopkapcsolók és transzformátorok karbantartása miatt Biatorbágy nagy területét érintő, délelőtt 9 órától délután 3-ig tartó áramkimaradások várhatók. Az áramszünet a melléklet térképeken látható, különböző színekkel, vastagítottan jelzett részhálózati egységeket érinti. Február 3-án szinte a fél település érintett lesz, ideértve a Kutya- és Öreghegy külterületi ingatlanjait is.

buzas_balint.jpg

Hosszantartó betegség után 2020. december 28-án, életének 52. esztendejében elhunyt Buzás Bálint zenész, karnagy, zenetanár. Elkötelezett támogatója és művelője volt a magyarországi fúvószenének, szenvedélyesen adta át és kamatoztatta zenei tudását. Tevékenységének köszönhetően több generáció gyarapodhatott a fúvószene és a magyarországi német nemzetiségi hagyományok megismerésével.

vaganyzari_inform.jpg

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. január 5-től 2021. január 17-ig Budapest-Kelenföld – Biatorbágy, illetve Tata – Almásfüzitő felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint, valamint több esetben a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest korábban közlekednek.  

etb_0.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága grafikai pályázatot hirdet Biatorbágy helyi értékeinek megjelölésére. Pályázni az itt található kiírás alapján 2021. március 31-éig lehet. a pályázati eljárás nyílt, azon bárki részt vehet egyénileg vagy csoportosan. Csoportos pályázat esetén az alkotócsoport egy tagjával, mint kijelölt, felhatalmazott képviselővel tartja a kiíró a kapcsolatot.

bot.png

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás a tagönkormányzatok felkérésére felmérést készít a Zsámbéki-medencében kialakítandó, illetve fejlesztendő kerékpárforgalmi utak hálózati tervéhez.
Ezúton kéri az érintett lakosságot, hogy az ITT ELÉRHETŐ kérdőív kitöltésével, az igények, problémák, ötletek és vélemények felvetésével segítse elő felmérést készítők munkáját. A kitöltés anonim, csak 5-10 percet vesz igénybe.
 

karacsonyikep.jpg

Az önkormányzat idén is üdvözlőlappal, valamint ötezer forint támogatással kívánt békés karácsonyt és boldog új esztendőt a 85 év feletti biatorbágyi lakosoknak. Támogatásban részesült minden olyan személy, aki 2020. november 1-jéig betöltötte a 85 évet és városunkban érvényes, bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik. Karácsony alkalmából tízezer forint önkormányzati kiegészítést kaptak továbbá a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű gyermekek. 

stip_a_popup_small_2.jpg

A Nemzeti Tehetség Központ továbbra is támogatja a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázatra a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várják. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre.

biatorbagyi_korkep_2020_december_2021_januar-1.jpg

Elektronikusan már megjelent és ide kattintva olvasható a Biatorbágyi Körkép december-januári száma. Adventben élünk! Adventben vagyunk. Ahogy Tankó Zoltánné Mónika református lelkipásztor írja, jó lenne egy kicsit elcsendesednünk, a nagy sietségben megállnunk, megvárni míg elhagyott lelkünk utolér bennünket. Alkalom lehet erre a családi együttlét.

adomany.jpg

A városban működő segítő szervezetek az alábbi helyszíneken és időpontokban fogadnak tartós élelmiszer felajánlásokat.

 

Biatorbágy Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata:

december 1-11. között

Hétfőn: 10.00 és 16.00

Kedden és szerdán: 8.00-16.00

Pénteken: 8.00-14.00 között

a Mester utca 2. alatti ügyfélszolgálati irodájukban.

(A régi orvosi ügyelet helyén, bejárat az Egészségház nagy parkolója felől.) Információs telefonszám: +36 30 337 4778

 

mitteheteken.jpg

Mit tehetsz a klímaváltozás mérsékléséért, a negatív hatások megfékezésére? Erre a kérdésre válaszolhatsz egy fotóval, vagy egy rövid videóval. Ha általános iskolás vagy és szeretnél az önkormányzati pályázaton részt venni, küldd el pályaművedet 2021. január 31-éig a mellékletekben található leírások szerint. 

ujszelektivsziget.jpg

2020. november 30-án hétfőn nyit az új szelektív háztartási hulladékgyűjtő pont a Sóskúti útról megközelíthető szennyvíztelep mellett. A lakossági igényekre tekintettel az új telephely hétköznaponként 10 és 18 óra között, szombaton 8 és 13 óra között tart nyitva. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a háztartásukban feleslegessé vált papír, műanyag, háztartási üveg és elektronikai hulladék térítésmentes leadásához minden esetben szükséges a batorbágyi lakcímkártya felmutatása.

bialogoszines.jpg

Kérünk minden Biatorbágyon élő személyt, hogy a tél közeledtével és a téli időszakban különösen figyeljenek egymásra. Fokozottan figyeljünk azokra az embertársainkra, akik egyedül élnek, idős, vagy beteg személyek, vagy valamilyen függőségben szenvednek. Ha a szomszédban vagy a lakókörnyezetben élő személy megszokott mozgásában változást tapasztalnak, vagy nem füstöl már a kémény, nem találkoztak a személlyel, akkor hívják az alábbi telefonszámokat, vagy személyesen keressék a szervezeteket!
 

bethlenlogo.png

Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott nemzetiségi köznevelési intézmények 2020. évi fejlesztési támogatására vonatkozó döntése alapján 25.000.000 Ft támogatást nyújtott a „Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítási, bővítési munkálatainak és az oktatási-nevelési feladatok ellátását segítő tárgyi eszközök beszerzésének támogatása” c. projekt megvalósításához.

Pest Megyei Kormányhivatal

A COVID-19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. november 11. napjától valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton csak elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt időpontban van lehetőség személyes ügyintézésre.

Biatorbágy logo

A COVID vírus elleni védekezésben újabb országos szabályokat hirdetett a kormány. A betegség nem kíméli az egészségügyi intézményeket sem, amelyekre sokkal szigorúbb eljárásrendek vonatkoznak, mint bármely másra. Tarjáni István polgármester és Dr. Egervári Ágnes a Biatorbágyi Egészségház igazgatója a rendkívüli helyzetről a Völgyhíd televízió kamerája előtt nyilatkozott. A felvétel IDE KATTINTVA nézhető meg.   

bursa-hungarica-1.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2021. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

Biatorbágy logo

Még lehet pályázni az önkormányzat által kiírt ifjúsági támogatásokra. Az Ifjúsági Tehetséggondozási Alapra és az Ifjúsági Közösségformáló Alapra szeptember 30-ig, míg a Felsőfokú tudományos dolgozatok támogatására október 31-ig jelentkezhetnek a biatorbágyi fiatalok. Egyéb nem iskolai végzettségek megszerzésére is igényelhető hozzájárulás, például jogosítvány, nyelvvizsga vagy OKJ tanfolyam elvégzésére. Ez utóbbi támogatásnak nincs beadási határideje, a jelentkezéseket a rendelkezésre álló keret erejéig fogadja és bírálja el az önkormányzat.

covidteszt.jpg

Az önkormányzat a biatorbágyi lakosság védelme, valamint a tanítási és nevelési év zavartalan megkezdése érdekében a nyár folyamán térítésmentesen biztosította az egészségügyi-, a szociális- és a közigazgatási intézmények dolgozóinak, valamint a bölcsőde, az óvoda, a Juhász Ferenc Művelődési Központ és a Karikó János Könyvtár munkatársainak vírusszűrését. A képviselő-testület nagy hangsúlyt fektet az egészségügyi biztonság megőrzésére, ezért úgy döntött, hogy a vizsgálatok önköltségi árát az Egészséges Biatorbágyért Program költségvetési keretéből fizeti ki.

Biatorbágy logo

A Szövetség Biatorbágyért Egyesület önkormányzati képviselői helyi népszavazást kezdeményeztek a Budapest – Balaton kerékpárút Szabadság út – Nagy utca nyomvonalával kapcsolatos kérdés tárgyában. A Helyi Választási Iroda hivatalos közleménye a mellékletben olvasható.

img_1236.jpg

Augusztus 5-étől az Ybl Miklós sétány Kinizsi utca és Juhász Gyula utca között szakaszán csapadékvízelvezetési munkákat végez az Útkorona Kft. Az Ybl Miklós sétánytól a Disznólápáig vezető csapadékcsatorna kiépítését a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázat 187,5 millió forintos, valamint további közel 100 millió forintos önkormányzati hozzájárulás teszi lehetővé. A munkálatok előreláthatólag december végéig tartanak.

orszagos_mikrohitel_program.jpg

A Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a kormány által támogatott kedvező feltételekkel kínál hitelforrási lehetőséget. A hitel maximális összege akár kétszer 10 millió Ft, melyet mind beruházás, mind pedig forgóeszköz célra, most egyaránt évi fix 3,9 %-os kamattal, egyéb költségek nélkül előfinanszírozott formában vehetnek igénybe az ügyfelek, 0 % önerő mellett. A konstrukció kezdő vállalkozások számára is elérhető. Türelmi idő 6 hónap. További információ a mellékletben.

barackviragalsomajor.jpg

A 2020 év elején jóváhagyott hosszútávú településrendezési tervben – egyelőre elképzelésként – szerepel egy a Barackvirág utcát az Alsómajorral összekötő út. A koncepciótervet megismerve az érintett lakosság panasszal fordult Mohácsy Istvánhoz, a terület választott képviselőjéhez, aki 2020. június 3-ára egyeztető találkozót kezdeményezett az ingatlantulajdonosok és az önkormányzat között. Mohácsy István lakossági fórumról szóló beszámolója a mellékletben olvasható.

kerekparut.jpg

Megkezdődött a 2014-óta tervezett és az érintett településekkel többször egyeztetett Budapest – Balaton kerékpárút kivitelezése. Nemrég adtunk hírt arról, hogy július elejétől várható a Biatorbágyról Etyek felé vezető pálya építése. Most arról kaptunk tájékoztatást, hogy a Törökbálint – Biatorbágy szakasz területelőkészítő munkálatai is megkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Lakossági tájékoztatója a mellékletben olvasható.

volgytv_logo_vegleges_szines-1.png

Megújult, és új elérhetőségen található a Biatorbágyi Közösségi Média Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapja. A Völgyhíd Televízió adásai, egyes műsorszámai 2020. április 1-jétől az új honlapon keresztül nézhetők vissza. Biatorbágy Város Önkormányzatának közérdekű hírei, a képviselő-testület üléseinek közvetítései és összefoglalói továbbra is megtalálhatók lesznek az Önkormányzati Televízió internetes oldalán is.

kemenysepro2.jpg

2016 második féléve óta a lakosság részére a kémények ellenőrzési és tisztítási tevékenysége térítésmentes. Biatorbágyra az ingyenes ellenőrzés időpontfoglalással igényelhető a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatának internetes oldalán közzé tett módokon. Nem tartozik az ingyenes tevékenységi körbe a közületek, jogi személyek tulajdonában álló, illetve gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanokon végzett munka.

deponia_logo.jpg

Városunk hulladékszállítója a Depónia Kft. jelezte, hogy a jegesedés és hóesés miatt a 2021. január 14-én az alább felsorolt utcákban elmaradt hulladékelszállítási szolgáltatást 2021. január 21-én pótolják. Ezeken a helyeken a jövő csütörtökön elszállítják a zsákokba kitett háztartási szemetet is.

Korcsolyázási lehetőség a Szelíd-tavon

Felhívjuk a Biai tavakon korcsolyázni vágyók figyelmét, hogy saját testi épségük és a szabálykövető sportolni vágyók érdekében tartsák be a jégre lépési szabályokat. Az önkormányzat, a tógazda és a Biai Jegespengék hokijátékosa Chemez Bálint folyamatosan figyelik a jégréteg vastagságát. Amennyiben az megfelelő lesz a korcsolyázásra, akkor megnyitják a 2-es és 3-as tó közötti töltés kapuját és kijelölik az egyéni sportolásra alkalmas területet. Ezen a helyen hétvégenként délelőtt 10.00 órától a délutáni sötétedésig lehetőség lesz a csúszkálásra. Természetesen akkor is csak megfelelő körültekintéssel, a környezet tisztaságára ügyelve, saját felelősségére. Addig belépni és jégre lépni tilos!

ovilogo.jpg

Az Oktatási Hivatal a Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda Pitypang Tagóvodája intézményben (Szent László utca 48.) a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt 2021.01.12.-2021.01.18. terjedő időszakra a Sün csoport vonatkozásában rendkívüli szünetet rendelt el. A határozat a mellékletben olvasható.

doni_kep.jpg

1943. január 12-én a Don folyó 208 km hosszú partszakaszának védelmére kivezényelt 2. magyar hadsereg frontvonalát áttörte a háromszoros túlerővel rendelkező szovjet hadsereg. A következő napokban több tízezer, a kötelező katonai szolgálatát teljesítő honfitársunk vesztette életét vagy került hadifogságba.
Az áldozatokra emlékezve 2021. január 12-én 12.30-kor Biatorbágyon, a Fő téren a II. világháborús emlékműnél az önkormányzat koszorút helyez el.
 

aram.jpg

Az Elektromos Művek Budai régióközpontja 2021. február 3-án és 5-én délelőtt 9.00 órától délután 15.00 óráig a villanyoszlopok kapcsolóinak és a transzformátoroknak cseréjét, karbantartását végzi Biatorbágyon. Melléklejük az ELMŰ levét az áramszolgáltatás biztonságának érdekében halaszthatatlan karbantartás szükségszerűségéről. A szolgáltató minden érintett háztartást értesít. Az önkormányzati tájékoztatás ide kattintva olvasható. 

viabusz.jfif

A helyi ViaBusz járatra papíralapú jegyek kaphatók a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán. Nyitvatartás: Hétfőtől csütörtökig minden nap 8.00-12.00 illetve 13.00-16.00 óra között. Pénteken: 8.00-12.00 óra között. Az utazási feltételekről, jegyárakról tájékozódjon a helyi járat internetes oldalán. 

vaganyzari_inform.jpg

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. január 18-tól 2021. január 24-ig és 2021. január 30-tól 2021. január 31-ig Biatorbágy - Bicske állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 sz. Budapest– Hegyeshalom vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

bpe.jpg

A biatorbágyi lánglovagok karácsonyi díszbe öltöztetett oldtimer tűzoltóautója a város kedvelt üdülőterületére, a Pecatóra is ellátogatott péntek délután, hogy mosolyt csaljon az ott élők arcára. A kedves gesztust a Pecatóért Egyesület egy nagy csomag szaloncukorral viszonozta, így kívánva boldog, és – remélhetőleg – eseménymentes karácsonyt az önkéntes tűzoltóknak.Az ünnepi felvonulást követően a tűzoltóautó elhaladt a néhány nappal ezelőtti halálos háztűz helyszíne előtt. Az egy perces néma megemlékezés idejére a karácsonyi díszbe öltöztetett autó fényeit lekapcsolták.

rendorseg-logo.jpg

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság „Adventi üzenete”, illetve a szépkorúakat célzó „Bontsa a vonalat” figyelemfelkeltő plakátja a mellékletből nyitható meg. Olvassák el a jókívánságokat és tegyünk közösen egymás védelméért!

bia-korzo.jpg

A West Hungária Bau Group (WHB Group) a Facebookon adott hírt arról, hogy munkatársaik átvették Biatorbágyon a majdani Bia Korzó területét, ahol a helyi építési szabályozásnak megfelelő kétszintes bevásárlóközpont teljes generálkivitelezési munkáit fogják elvégezni. A Biatorbágy Szarvasugrás településrészen tervezett magánberuházás építésihatósági eljárásában az önkormányzat kizárólag településképi véleményezéssel vesz részt. 

Depónia

Településünk hulladékkezelője elkészítette a 2021. évi szállítási naptárát. A kommunális hulladék összegyűjtése az ünnepnapokon is zavartalanul működik. 2021-ben az első szállítási nap január 7-én, csütörtökön lesz. A lelombozódott fenyőket külön gyűjtőnapokon viszik el, január 15-én és 29-én pénteki napokon. Az éves naptár a mellékletből tölthető le. 

fahaztuz.jpg

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint szerda hajnalra kigyulladt egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület Biatorbágy külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a tető és a falak már több helyen bedőltek, leszakadtak. A tüzet a helyi önkéntes, a törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók oltották el. A faház teljesen megsemmisült. Az átvizsgálás során az egységek a ház romjai között egy embert találtak.

avaregetes2.jpg

A 2020. december elején megjelent kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet megszűnéséig továbbra is a települési önkormányzatok hatáskörében marad az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása. Városunk jelenleg érvényben lévő rendelete értelmében a kerti hulladék nyílt téri égetése 2021. február 1-jéig tilos. 

bursa.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2020.06.25. napján elfogadott bírálati szempontrendszere alapján elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagok és Biatorbágy Város Polgármesterének 277/2020. (11.24.)számú határozatával döntés született a támogatott pályázók személyéről, valamint a részükre nyújtott támogatások összegéről.

baromfikaranten.jpg

Az Országos Főállatorvos a madárinfluenza elleni védekezés érdekében azonnali hatállyal elrendelte a Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan a baromfik zárva tartását. Adott állattartó telepre kizárólag akkora állomány telepíthető be, hogy a tartás során mindvégig valamennyi állat szükség esetén bezárható legyen. A kifutót megfelelő erősségű madárhálóval kell védeni. A madárhálóval lefedett résznek, amelyre a baromfik kiengedhetők, legalább az állattartó épület alapterületével megegyező nagyságúnak kell lenni.

sportlakat.jpg

A veszélyhelyzet miatt alkalmazandó országos rendelet alapján, a versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény kivételével, tilos a közterületen, nyilvános helyen, valamint sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása. Ezért a rendelet visszavonásáig lakat került az Ohmüllner sétány mellett lévő nyilvános sportpálya kerítésére. 

krizisben.jpg

A Covid vírus elleni hatásos védekezés egyik alapfeltétele, hogy betartsuk az országosan és helyben érvényes szabályokat. Biatorbágy Város Önkormányzata a koronavírus-járvány idején krízishelyzetbe került állampolgárai számára a családsegítő szolgálatán keresztül és szervezésével nyújt segítséget. Kérjük a hozzátartozókat, szomszédokat, ismerősöket, hogy fokozottan figyeljenek a vírusveszély miatt krízishelyzetbe került, saját ellátásukat megoldani nem képes embertársainkra! Kérjük a mellékelt kiadványon található elérhetőségeken jelezzék, ha segítség lenne szükség!

csaladsegito_logo.png

A koronavírus-járvány idején krízishelyzetbe került lakosok a Családsegítő Szolgálattól kaphatnak segítséget. Támaszt nyújtanak a hatósági házi karanténba kényszerülőknek és az otthon tartózkodást önként vállaló 70 év felettieknek. A szolgáltatásokról bővebben itt olvashatnak.

vizmuvek.jpg

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. november 16-tól a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal épületében Társaságunk ügyfélszolgálata szünetel. A https://ugyfelszolgalat.vizmuvek.hu/ elérhetőségen továbbra is választható a biztonságos és gyors online ügyintézés. Együttműködését köszönjük!

Biatorbágy logo

Magyarországon, így Biatorbágyon is életbe léptek a legfrissebb járványügyi intézkedések. Kérjük mindenkit törekedjen betartásukra, hiszen ezzel magunkat és másokat is megvédhetünk. A településünkre is vonatkozó legfontosabb szabályok alább olvashatók. A vonatkozó polgármesteri rendelet és a kormány rendelete a mellékletekben olvashatók.

Biatorbágy logo

Július végén a munkaterület átadással kezdődött meg az Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó építése a nyugati lakóterületen. Amint arról korábban már hírt adtunk a beruházásással, amelyet a Pest megye Területfejlesztési Programjának pályázata tett lehetővé, az ott élők egy régi problémája oldódik meg. A projekt sajtóközleménye a mellékletben olvasható.

ELMŰ

2020. szeptember 29-étől a Szabadság út, Május 1 utca és Bajcsy-Zsilinszky utcák közötti szakaszán várhatóan három héten át tartó elektromos közűkiváltási munkákat végeztet az Elektromos Művek. A 20 kV-os villamoslégvezetékeket helyezik a föld alá. A kivitelezés során ezen a szakaszon számítani kell a gyalogosforgalom ideiglenes elterelésére.

ovoda2.png

Megkezdődött az oktatási – nevelési év. A Sándor – Metternich-kastély környezetében épült új gépjárműparkolók jelentősen megkönnyítik az itteni intézmények megközelítését, ám még mindig lehetnek fennakadások. Az önkormányzat felkérésére Vígh Csaba közlekedésmérnök javaslatot tett a bölcsőde, az óvoda és az iskolák megközelítésére. Ajánljuk ezt a szülők figyelmébe.

erdotelepites.png

28 ezer éger és tölgy elegyes magas kőrises fát, valamint 2,2 ezer – kányabangita, veresgyűrűsom, varjútövisbenge – cserjéből álló szegélyt telepít idén ősszel Biatorbágyon a Fistók-Legitim Kft. az Erdőmester Szövetkezet segítségével. Olyan ritka, őshonos elegyfajokat is ültetnek, mint a vadalma, madárcseresznye, kislevelű hárs. Az erdősítés Budapest – Balaton kerékpárút mellett, az etyeki út és a halastavak között található mintegy 3,2 hektáros területen történik, amelynek nagy része jelenleg kiszáradt nádas és rét.

pest-megyei-bekelteto-testulet.png

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei és Érd megyei jogú városi kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testület elérhetősége az alábbiakra változott: cím: 1055 Budapest Balassi Bálint utca 25. IV/2. / levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest Pf: 81. / honlap: www.panaszrendezes.hu / e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu / telefon: 06-1-792-7881

fogfajas.png

2020. július 15-étől a Biatorbágyi Fogorvosi Ügyelet átmenetileg, bizonytalan ideig szünetel. Településünk lakóinak ügyeleti ellátását szombat, vasárnap, munkaszüneti- és ünnepnapokon 8.00 –13.00 és 14.00 –19.00 óra között a 1088 Budapest, Szentkirályi utca 40. szám alatt biztosítják. Telefonszám +36 1 317 6600 (60719 mellék)

Bölcsőde

A Gólyafészek Bölcsőde két csoportszobával történő bővítésére 159 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól. Az erről szóló sajtóközlemény a mellékletben olvasható.

Biatorbágy logo

Biatorbágy új gazdasági programjának tervezése érdekében az önkormányzat kérdőíves felmérést készíttet. A lekérdezés 2020. július 9-től két héten át közterületeken, illetve a lakosság otthonaiban történik. A kérdezőbiztosok minden esetben megbízólevelük felmutatásával igazolják magukat. Kérjük segítsék munkájukat! A kérdőív ide kattintva online formában is kitölthető.

zebrafeny.jpg

Újabb gyalogosátkelőhely lett biztonságosabb településünk egyik legforgalmasabb főútvonalán. A Meggyfa utcaihoz hasonlóan a Szabadság út Vasút utcai zebrája is aszfaltba süllyesztett jelzőfényeket kapott. A ledek csak akkor kezdenek villogni, ha érzékelik az átkelni szándékozót. Remélhetőleg ezek az okos zebrák az eddigieknél jobban felkeltik a gépjárművezetők figyelmét és fokozottabb óvatosságra késztetnek.

eugy.png

2020. március 9-től országosan lehetővé vált a helyi önkormányzatokhoz tartozó adók, díjak, illetékek online lekérdezése és befizetése.(részletes tájékoztató a mellékletben)

nevtelen.jpg

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak. Bővebb információ a mellékletben. Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait.