Igazgatási szünet előrejelzés

zarva.jpg

A Polgármesteri Hivatal 2022. december 22. napjától 2023. január 06. napjáig zárva tart. Biatorbágy Város Képviselő-testülete a Kormány 460/2022. (XI. 10.) rendelete alapján rendelt el igazgatási szünetet a Polgármesteri Hivatalban. Az igazgatási szünet ideje alatt ügyfélfogadás nincs, kizárólag anyakönyvi ügyintézési ügyelet lesz elérhető. A döntést előkészítő dokumentum itt, döntésről szóló határozat itt olvasható el.

2022-11-29 21:30
faultetes.jpg

Az önkormányzat idén szeptemberben döntött arról, hogy a Zöld Biatorbágy program keretében mely közterületeken ültet fákat, fásszárú növényeket még az idén. A főkertész által kiválasztott növények megérkeztek, telepítésük az alábbi helyszíneken megkezdődött:

bursa-hungarica-1.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022.01.24. napján elfogadott bírálati szempontrendszere alapján elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagok. A Bizottság 218/2022. (XI.21.) számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről. Az ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

jovo.png

December 6-án, kedden 16.00 és 19.00 óra között a Juhász Ferenc Művelődési Központban mutatkoznak be standjaikkal a helyi és a Biatorbágyról jól megközelíthető középszintű iskolák, amelyek 17.00 órától 10-10 perces előadásokkal adnak tájékoztatást oktatási intézményeikről. A Biatorbágyi Továbbtanulási Expo a településünkön élő 7., 8. osztályos diákoknak és szüleiknek kíván tájékozódási pontokat nyújtani a továbbképzési lehetőségekről, többek között az alábbi intézményekben:

kereszt.jpg

A Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázati forrást nyert a Szabadság út, Vasút utca kereszteződésénél eligazodási, tájékozódási pontként is ismert Schulz-kereszt felújítására. A műtárgyat Osgyányi Vilmos kőrestaurátor bontotta- és szállította el november 18-án. A kereszt várhatóan még karácsony előtt visszakerül a kereszteződés közelébe, az eredeti helyétől kicsit távolabb. Völgyhíd TV tudósítása.

Zöldhulladék gyűjtési akció

A hulladéknaptárban jelzett időponttól eltérően a díjmentes lomb (zöldhulladék) elszállításának második üteme nem november 19-én, hanem december 3-án lesz. Aki nem tud, vagy akinek nincs szándékában komposztálni, az az összegyűjtött avart 110 literes áttetsző zsákban, a nyesedéket 50x70-es kötegekbe rendezve készítheti elő. Az ettől eltérő módon kihelyezett zöldhulladékot a Depónia Kft. nem szállítja el.

csaladsegito_logo.png

Megváltozott a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Nagy utca 58. szám alatti adománypontjának nyitvatartása. Ezentúl kedden és csütörtökön 14 és 17 óra között segít az adományok közvetítésében.

bamakooklevel.jpg
bamacooklevelorsolya.jpg

Biatorbágy jó hírnevét is vitte a gyergyóremetei Fazakas házaspár, Sándor és Orsolya, akiknek a 2022-es Budapest – Bamako futamon való részvételét testvértelepülésünk önkormányzatán kívül városunk is támogatta. A Székelyföldi Televízió afrikai híradása ide kattintva érhető el a Facebookon. A Fazakasok beszámolója 3:55 perctől látható.

szelektiv.jpg

2022. október 1-jétől változik a Sóskúti útról megközelíthető, szennyvíztelep melletti szelektív hulladékgyűjtő pont nyitvatartása. Az eddigi igénybevételi tapasztalathoz igazítva a telephelyet hétköznapokon 9.00 és 17.00 óra között, szombaton 8.00 és 13.00 óra között vehetik igénybe a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők a háztartásukban feleslegessé vált papír, műanyag, háztartási üveg és elektronikai hulladék térítésmentes leadásához.

deponia_logo.jpg

Elérhető a Deponia Nonprofit Kft. 2022. Biatorbágyi hulladéknaptára. A naptár a következő linkkel beággyazható google naptárba, vagy elérhető nyilvános böngészőben megnyitható verzióban is.

utlezaras-1.jpg

A Kálvin tér átépítését végző vállalkozó jelzése szerint előre láthatóan 2022. december 12–16-ig zárják le a Nagy utcai Benedek Elek óvoda parkolóját a korábban tervezett időintervallum helyett. A pontos dátumról később adunk tájékoztatást. Megértésüket köszönjük.

mikulas.jpg

December 3-án, szombaton hintóval érkezik a Mikulás városunkba. Immár hagyomány, hogy Kolláth Pál, a Gyermekek a természetbe Egyesület vezetője csengettyűkkel felszerelt lovaskocsival szállítja a várva várt vendéget és krampuszait, akik több biatorbágyi „megállóhelyen” ajándékkal kedveskednek a gyerekeknek. Az idei útvonal a tavalyihoz hasonlóan, becsült érkezési idővel:

utepites.jfif

A Kálvin tér felújítása miatt tervezetten 2022. december 5., hétfőtől, december 9., pénteki napig a Nagy utcai Benedek Elek Óvoda parkolójába nem lehet behajtani és azt használni. A korábban a Nagy utcába áthelyezett – a Református templom és a Nagy u. 29. szám közötti – ideiglenes buszmegálló ezen várhatóan 5 napra átmenetileg visszakerül eredeti helyére a Kálvin térre. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

bialogoszines.jpg

Nánási-Kézdy Tamás 2022. november 17-én képviselőcsoportja nevében változtatási tilalom elrendelését kérő beadvánnyal fordult Tarjáni István polgármesterhez, többek között arra hivatkozva, hogy a gyors lakosságszámnövekedés következményei egyre nehezebben kezelhető feszültségeket okoznak a településen. A tilalom elrendelésének lehetőségeiről, részleteiről Rumi Imre főépítész készített tájékoztatót a képviselő-testület részére. A beadvány és a döntéselőkészítő háttéranyag itt olvasható. A bejelentésről szóló televíziós tudósítás itt tekinthető meg.

melanoma.jpg

Az „Egészséges Biatorbágyért” program keretében az önkormányzat téríti meg a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők melanóma (bőrrák) szűrésének költségeit. A vizsgálatra 2022.11. 21 és 2022.12.02-ig lehet jelentkezni az Egészségház weboldalán közzétett feltételek szerint. Plakát a mellékletben.

korkep_cimlap2022november.jpg

Hírek, információk, beszámolók, programajánlók a hamarosan kézzelfogható Biatorbágyi Körképben. A novemberi lap elektronikusan itt már elérhető, benne számos közérdekű tudósítással, például a kerékpáros fejlesztésekről:

kerekszerszam.jpg

Már bárki számára használhatók a városi kerékpáros szervizoszlopok, amelyek a „vandálbiztosan” kihelyezett szerszámokkal lehetőséget kínálnak az útközben meghibásodott bringák gyors sajátkezű javítására. Senkit ne téveszen meg az elnevezés, a szervizoszLOP nem a szerszámok ingyenes beszerzésének pontja! Vigyázzunk rájuk, hogy sokáig szolgálhassák a kerékpárosokat!

magyar-sziv.jpg