navlogo.jpg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleinek. Akiknek van ügyfélkapus elérhetősége, azok a tárhelyen, akiknek nincs, azok a postaládájukban kereshetik a dokumentumot. Sajtóközlemény a mellékletben.

bialogoszines.jpg

A 2023. szeptember 20-án tartott lakossági fórumról készült felvétel itt tekinthető meg. A tervezői dokumentáció a csatolt mellékletben látható.

aszfaltozas.jpg

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Szily Kálmán utca - Pátyi út kereszteződésben szeptember 15-én aszfaltozási munkákat végeznek, emiatt további fennakadások várhatóak. A kivitelező tájékoztatása alapján a gépjárműforgalom áthaladását biztosítják, forgalomirányítókkal segítik. A jelzőlámpás forgalomkorlátozás várhatóan a jövő hét végére feloldásra kerül. Szives megértésüket és türelmüket köszönjük! 

 

bialogoszines.jpg

Gyermekenként 15 ezer forint iskolakezdési támogatásban részesülhetnek azok a szociálisan rászoruló biatorbágyi lakosok, akiknek gyermekei Biatorbágyon működő általános iskolában kezdik meg az első osztályt, vagy a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság által részükre kijelölt intézményben először kezdik meg az első évfolyamot. A kérelmet július 1. és szeptember 30. között lehet benyújtani Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Igazgatási Osztályához.  Az erről szóló rendelet itt található meg.

elegedettseg.png

Biatorbágy Város Önkormányzatának fontos, hogy a településen élő polgárok megfelelő színvonalú, kulturált, színvonalas ügyintézésben részesüljenek a Polgármesteri Hivatalban tett látogatásaik során. Ehhez kapcsolódóan ügyfél-elégedettségi kérdőív kitöltésére van lehetőség 2023. szeptember 6. napjától az alábbi linken elektronikusan, vagy a honlap jobb oldali blokkjában elhelyezett Ügyfél-elégedettségi kérdőívre kattintva, illetve a Hivatal Ügyfélszolgálatán elhelyezett papíralapú nyomtatványokon. Köszönjük, hogy visszajelzéseikkel segítik munkánkat!

kalvin1.jpg

Mindannyiunk örömére lezárult a Kálvin tér átépítése. A szeptemberi iskolakezdés egyben a kialakított forgalmi rend próbája is lesz. Jelen tájékoztatónkkal az intézmények megközelíthetőségét szeretnénk megismertetni az érintett szülőkkel. Előre is köszönjük, hogy együttműködésükkel, a KRESZ szabályainak betartásával hozzájárulnak a reggeli csúcsforgalom zökkenőmentességéhez!

szennyviztelep_paty.jpg

Páty önkormányzata honlapján tette közzé, hogy a szennyvíztelep üzemeltetőjétől kapott információk szerint június óta a károsanyag kibocsátás nem lépi túl a határértékeket. Ezzel együtt az önkormányzat a közeljövőben újabb akkreditált vizsgálatot végeztet, valamint az agglomerációs átsorolási terv elkészítésével kezdeményezi a telephely bővítését. A pátyi hír itt található.

szarvasugras.jpg

A ViaBusz járataival, menetrendjével kapcsolatban Biatorbágy utazóközönsége gyakran keresi meg az önkormányzatot, javaslatot téve a busz közlekedésének módosítására, kiegészítésére. Az egyik ilyen aktuális javaslat a Szarvasugrás–Iharos településrészekhez reggeli és délutáni betétjáratok indítása. Amelynek kapcsán az önkormányzat megkereste a terület ingatlanfejlesztő tulajdonosát és megkérte engedélyét a területre 2007-ben készített forgalomtechnikai helyszínrajz közzétételéhez, amely a mellékletben tekinthető meg.

kormanyablak_busz2.jpg

Szeptember 28-án 9:00 és 15:00 óra között ismét helybe, a hivatal Mester utca felöli parkolójába hozza az ügyintézés lehetőségét a Kormányablakbusz. Intézhető ügyek a mellékletben. 

vaganyzar_1-es_vonal.png

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítani. A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakaszon az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon. A vonatok és a vonatpótló autóbuszok közlekedésével kapcsolatos részletes információkat az alábbi hivatkozáson elérhető oldalon tekinthetik meg.

vadelejtes_jo.jpg

A Budaörsi Rendőrkapitányság SZ/310-6/2023 hivatkozási számú határozatban foglaltak alapján Biatorbágy ,Szarvashegy terület részen az ismétlődő bejelentések alapján 2023.09.17-től, 09.22-ig minden este 21:00 órától másnap 05:00 óráig belterületi vadkár elhárítást hajt  végre Jung József vadász. 

vaganyzari_inform.jpg
2023. szeptember 15-től október 2-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld, állomások között, valamint a Hegyeshalom állomás területén végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
vadelejtes.jpg

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedély kiadása iránti kérelemmel fordultam a Budaörsi Rendőrkapitánysághoz. A Budaörsi Rendőrkapitányság 2023. szeptember 1. napjától 2023. december 1. napjáig terjedő időszakra engedélyezte Biatorbágy lakott területén kártékony vadak elejtését az alábbiak szerint:

viabusz.jpg

A szeptemberi iskolakezdésre a Volán és a ViaBusz helyi járatait is igazították az oktatási intézmények igényeihez, figyelemmel a városunkban most induló Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium diákjaira. A ViaBusz ezen kívül szeptembertől betétjáratokkal bővül, amelyek a Szarvasugrás lakóterületet szolgálják ki. Az aktuális menetrendek a mellékletekben tanulmányozhatók.

cimlap2023_augusztus.jpg

Tudj meg többet a közéletről, településünk civil, kulturális és sportéletéről, azokról, akikre büszkék lehetünk, mindenről, ami mindenkit érint, ami igazán fontos. A Biatorbágyi Körkép augusztusi száma itt már olvasható. Hamarosan a postaládákban!