HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

magyar-sziv.jpg

SEGÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

2022-08-11 11:14

Kormányablak busz

kormanyablak_busz2.jpg

2022. augusztus 11-én reggel 9:00-15:00 óráig városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. További részletek itt.

2022-08-03 08:53
hatarvadaszplakat.jpg

A rendőrség Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alapfokú iskolai végzettségre épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a Rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. A pályázati felhívás, a jelentkezési feltételek és a jelentkezési lap a mellékletekben.

korkepcimlap2022augusztus.jpg

A Biatorbágyi Körkép augusztusi lapszámának elektronikus változata itt olvasható. Figyelmébe ajánljuk: Nyit az új 16 tantermes iskola, 10 éves Biatorbágy első bölcsődéje, szavaztunk a BuBa Szabadság út – Nagy utca nyomvonaláról, átadták a kerékpárút Budapest – Etyek közötti szakaszát, újra együtt a városünnepen, Szent István napjára hívogatnak a Hídőrzők. A lap nyomtatott példányai pénteken érkeznek a településre.

gefcoallas.jpg

A közel 70 éves szállítmányozási szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező Gefco Magyarország Kft. felsőoktatásban tanuló diákot keres logisztikai adminisztrátori feladatok ellátására Biatorbágyon található raktárbázisába. Helyszín: Biatorbágy, Huber utca 5. Munkaidő: 7.00–15.00 vagy 8.00–16.00 óráig, Jelentkezni Király Zsuzsannánál a zsuzsanna.kiraly@gefco.net címen, vagy a + 36 30 239 1387 telefonszámon lehet.

tukor.jpg

Az önkormányzat legújabban közlekedési tükröket helyezett el számos olyan útkereszteződésben, ahol fokozott figyelemre lenne szükség azért, hogy jól beláthassuk egymást. Tükröm, tükröm mond meg nékem, ki jön szembe a vidéken? Mostantól szembesülhetünk magunkkal a Szent László utcán a Boldog Gizella utcánál, Kárpát utcánál, Káposztáskert utcánál, a Szily Kálmán utca 2-4. sz. előtt, Szabadság úton József Attila utca torkolatánál, valamint a Szüretelők útján a Csabagyöngye utca, valamint a Kadarka utca torkolatánál. Nézzünk a tükörbe, a sebességcsillapításra nem lenne szükség, ha mindenütt úgy viselkednénk, mintha az a saját utcánk lenne, ahol szeretteinket visszavárjuk.

elektromosautoakummulator_fejlesztes.jpg

Tarjáni István polgármester is meghívást kapott arra az eseményre, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter, Menczer Tamás külügyi államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője és a befektetők jelenlétében bejelentették, hogy a NIO nevű kínai járműgyártó vállalat Biatorbágy közigazgatási területén egy már magánkézben lévő logisztikai csarnokban 5.5 milliárd forintos beruházással akkumulátor cserélő konténerek gyártását kezdi meg. A modern elektromos autók működését elősegítő innovatív fejlesztés lehetővé teszi, hogy a konténerek segítségével akár 5 perc alatt feltöltött akkumulátorokra cseréljék a lemerülteket. A hírről Szijjártó Péter és Menczer Tamás is beszámolt Facebook oldalán. A kínai cég Európában elsőként térségükben hozza létre üzemét, amellyel több száz új munkahelyet is létesít.

 

energiaarak.jpg

Az energiahordozók világpiaci árának emelkedése a biatorbágyiakat is érinti.
A földgáz és a villamos energia lakossági árának meghatározásáról szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny 2022. évi 121. számában jelent meg, amely ide kattintva olvasható. A díjszabásokkal kapcsolatban a közszolgáltatók nyújtanak tájékoztatást. Biatorbágy Város Önkormányzata a szociálisan rászorultaknak támogatást nyújt. A testület ez év július 1-jétől megemelte a támogatás igényléséhez szükséges jövedelemhatárt, az alábbiak szerint:

kalvintereles.jpg

Hamarosan megkezdődik a Kálvin tér átépítése. Az átalakítás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé. A belügyminisztériumi támogatásból megvalósuló beruházás révén a mellékelt forgalmi rend kialakításán kívül változik a parkolási rend és megújulnak a csatlakozó utcák torkolatai is.

vadelejtes.jpg

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedély kiadása iránti kérelemmel fordultam a Budaörsi Rendőrkapitánysághoz. A Budaörsi Rendőrkapitányság 2022. május 30-tól 2022. augusztus 30-ig terjedő időszakra engedélyezte Biatorbágy lakott területén kártékony vadak elejtését az alábbiak szerint:Az elejtés helye: Biatorbágy lakott területéhez tartozó:

bitut.jpg

Megkezdődött a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium telke körüli út építése. A kivitelezés egy része érinti a nyugati lakóterületen az Ohmüllner sétány, a Juhász Gyula és az Antall József utca közvetlen szomszédságában élőket. A földmunkák során az építők különösen figyelnek arra, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák, de számítanak a lakosok szíves megértésére és türelmére. A mellékelt térkép jelöli a munkaterületet.

magyar-sziv_2.thumbnail_0.jpg

Biatorbágy szolidaritást vállal az orosz-ukrán háború miatt bajba jutottakkal: Adományszámla: Biatorbágy Város Önkormányzata 10918001-00000005-65370385Adománygyűjtő pont: Családsegítő Szolgálat ügyféliroda Biatorbágy, Mester u. 2. Nyitvatartás: hétfő 8:00 – 18:00, kedd – csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 12.00. E-mail: csaladsegito@biatorbagy.hu, telefon 06 30 337 4778

tigaz.jpg

A földgázszállító vezetékek karbantartása miatt a nagyfogyasztók számára 2022. augusztus 25-én 9.00 – 13.00 óráig Biatorbágyon is szünetel a gázszolgáltatás. A TIGÁZ a lakossági és a 20m3/óra alatti felhasználók ellátását ez idő alatt is biztosítani kívánja. A korlátozás Biatorbágy-Tópark lakópark településrészt 2022. augusztus 30-án 6.00 órától szeptember 1-jén 6.00 óráig érinti.

it.jpg

A Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Jegyzői titkárság-Jegyzői Csoportja tájékoztatása szerint 2022. augusztus 13-án, szombaton az önkormányzat szerverének karbantartása miatt sem Biatorbágy Város Önkormányzatának honlapja, sem a levelezőrendszere nem fog működni. A karbantartás ideje alatt munkavégzés nem lehetséges, a karbantartás minden olyan rendszert érint, amely a város szerveréhez csatlakozik, így többek között a családsegítő, az óvoda, a bölcsőde és a BIASuli honlapját is.

kalvin_ter.jpg

A korábbi híradás és helyi lakossági fórum után 2022. augusztus nyolcadikán, hétfőn megkezdődik a Kálvin tér átépítése. Az előkészítést követően szerdától várhatók az első munkagépek. A belügyminisztérium anyagi támogatásával megvalósuló beruházás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé. A forgalmi rendet érintő munkákról a kivitelező folyamatos tájékoztatást nyújt az érintetteknek.

disznolapa.jpg

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése során szükségessé vált a Disznólápa patak medrének stabilizációja, amely úgynevezett szádfalazással, azaz megtámasztó pallók leverésével történik. A munkálatok augusztus 3-ától, nagyjából két hétig tartanak. Ez idő alatt a környékben lakók (pl. Ohmüllner sétány) a szokásosnál nagyobb hangterhelésre számíthatnak. A kellemetlenségért elnézésüket és türelmüket kérjük.

erdotuz_0.jpg

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az ország egész területén visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Pest megyében az elmúlt napokban több 10 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. A szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák. Kérjük olvassák el a mellékelt tájékoztatókat, amelyek a tűzgyújtással összefüggő tudnivalókat tartalmazzák.

tuzijatek.jpg

Tájékoztatjuk a lakosokat, hogy Biatorbágyon 2022. augusztus 20-án, Szent István-napján az állami ünnepség részeként szokásos tűzijáték elmarad.

bialogoszines.jpg

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének szociális ügyekkel foglalkozó bizottsága a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2012. (X.26.) Ör. sz. rendeletben (továbbiakban: Rendelet) foglaltak szerint minden év júniusában dönt a lakásépítés és vásárlás tárgyában benyújtott kérelmekről és a költségvetésben szereplő összeg erejéig határoz a támogatások odaítéléséről. A Bizottság a tárgyévi költségvetésében e célra elkülönített keretből, a fennmaradó maradványösszeg (1.790.000,- Ft) erejéig 2022. július 1. és augusztus 31. napja közötti időtartamra ismét megnyitja a pályázat lehetőségét

bialogoszines.jpg

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy számlavezető pénzintézet váltás miatt az E-Önkormányzat Portálon található Elektronikus Fizetési szolgáltatás (melynek segítségével adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton bankkártyás fizetéssel teljesítheti) átmenetileg nem elérhető! A szolgáltatás ismételt elérhetőségéről honlapunkon adunk tájékoztatást. Megértését köszönjük!

sutoolaj.jpg

2020 decembere óta Biatorbágy külterületén a Sóskútra vezető úton (Sóskúti út 1.), a szennyvíztelep mellett működik a szelektív hulladékgyűjtő pont. A konténerekbe a papír-, a műanyag mellett a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezőknek lehetőségük van az üveg- és az elektronikai hulladék térítésmentes letételére. Környezetünk védelme érdekében a gyűjtőponton leadható a flakonba visszatöltött használt háztartási sütőolaj is. A szelektív pont hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óra között, szombaton 8.00 –13.00 óráig van nyitva. Átvételi jegyzék a mellékletekben. 

deponia_logo.jpg

Elérhető a Deponia Nonprofit Kft. 2022. Biatorbágyi hulladéknaptára. A naptár a következő linkkel beággyazható google naptárba, vagy elérhető nyilvános böngészőben megnyitható verzióban is.