Búcsú Skultétyné Kőnig Máriától

Mély fájdalommal és együttérzéssel tudatjuk, hogy életének 69. évében, 2012. január 2-án Skultétyné Kőnig Mária elhunyt. Temetése 2012. január 6-án (pénteken) 14 órakor lesz a Torbágyi Katolikus Temetőben. Marika Torbágyon született 1942-ben, iskolái elvégzését követően a Technoimpex Külkereskedelmi Vállalatnál dolgozott, ahonnan osztályvezetőként ment nyugdíjba.

Közel 30 éven keresztül volt aktív szereplője Biatorbágy közéletének. A rendszerváltást követően képviselővé választották, több cikluson keresztül vett részt a képviselő-testület és bizottságainak munkájában, ahol pénzügyi ismereteivel segítette a közösséget. Aktív részese volt a Herbrechtingeni   kapcsolat megalapozásának,  szervezőképességével és német nyelvtudásával járult hozzá annak  fejlesztéséhez. 

1995-ben közreműködött a Biatorbágy Nagyközség Közbiztonságáért Alapítvány létrehozásában. Kezdetben titkára, majd elnöke volt az Alapítvány Kuratóriumának. Kezdeményezője volt a Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület létrehozásának, valamint támogatója volt a Biatorbágyi Ifjúsági Bűnmegelőzési Klub létrehozásának.

A sors keserű fintoraként ez az életvidám, örökmozgó asszony egy elhúzódó betegség következtében kerekesszékbe kényszerült, de ez sem vette el az életkedvét, továbbra is napi szinten foglalkozott közbiztonságunk javításával.
A településünkön dolgozó valamennyi rendőrnek, polgárőrnek pótmamája volt, bátran fordulhattak hozzá segítségért, tanácsért.

Munkájának is köszönhető, hogy Biatorbágy közbiztonsága megszilárdult.
Eltávozása pótolhatatlan űrt hagyott maga után.