Arany Sárkány Harcművészeti Sportegyesület

Cím 2051 Biatorbágy
Szily Kálmán út 2/B
Postacím  
Kapcsolattartó Pásztorné Novák Edina
Telefonszám +36 70 425 3257 
Email cím pasztorneedina@gmail.com
Honlap http://allmax-harcmuveszet.hupont.hu

Sportegyesületünk célnak tekinti az egyén testi és lelki egészségének művelését, fejlesztését és a sportot, mint közösségi tevékenységet, ahol az egyének a fair play szellemének megfelelően versenyeznek és amelyben a részvétel és győzelem, teljesítmény elismerése, az elvégzett munka megbecsülése, az önfegyelem és az egyén közösséggel szembeni felelőssége egyaránt megjelenik. Az egyesület a harcművészetek tanítása és gyakorlása során figyelembe veszi és követi a harcművészeti hagyományokat, harcművészeti mesterek átadását, melyek hosszú múltra tekintenek vissza. Az egyesület céljai közé tartozik a wing chun kung-fu, a tai chi chuan, kempo valamint muay thai terjesztése Magyarországon. A tanulni vágyók összefogása, oktatása. Magasan képzett oktatók kinevelése, oktatók és tanítványok fejlődésének biztosítása. További célja, hogy betekintést adjon tagjainak a buddhista és taoista filozófiába és az ehhez kapcsolódó tevékenységekbe (chi kung, akupresszúra, gyógynövények alapismerete).

Az egyesület harcművészetek és chi-kung, kínai masszázs művelésére és tanítására, és a testi és lelki egészségnek ezek által történő megőrzésére és fejlesztésére létrejött sportegyesület, mely a tömegsportnak és az amatőr sportnak egyaránt helyt ad illetve a tanulásban akadályozott képességű személyek egészségfejlesztését is végzi. Munkájában támogatja és előmozdítja a rendszeres amatőr harcművészeti és sporttevékenységet, melynek keretében feladatai a harcművészetekben:
 az egyesületi tagok harcművészet által történő testi és szellemi nevelése és gondozása
 amatőr sportolók versenyekre való felkészítése, edzése
 a harcművészeti hagyományok ápolása és megőrzése.
A harcművészetekben, amatőr sporttevékenységben és az önvédelmi oktatásában előmozdítja a diák és tömegsport területén a gyermekek, fiatal felnőttek és akadályozott képességű személyek harcművészetek által történő nevelését és gondozását. Hangsúlyozza az egészséges életmód folytatásának fontosságát, szem előtt tartva a nem versenyszerű szabadidősport és harcművészet gyakorlásának fontosságát.

Biatorbágy, 2018-03-21