Havi archívum

Kép
Depónia
Jan 30

Elmaradt szemétszállítási nap

A Biatorbágyon hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző Depónia Kft. tájékoztatása szerint a mai (2020. január 30-i) napon a jeges útviszonyok miatt járműveivel nem tudta megközelíteni a Pecató néhány meredekebb utcáját. Az elmaradt begyűjtést egy hét múlva, a következő hulladékszállítási napon pótolják.

Kép
viabusz.jpg
Jan 30

Nem vicc a blicc

A ViaBusz kalauzainak tapasztalata, hogy egyre több a bliccelő gyerek. A 14 éven aluliak mindeddig csak figyelmeztető cédulát kaptak, ha érvényes jegy, vagy bérlet nélkül utaztak a helyi buszon. Az ellenőrök jelentései alapján a jegyrendszert működtetők úgy döntöttek, hogy nem viccelnek tovább, 2020. március 2-án hétfőtől – ahogy az más közlekedési eszközökön szokás – büntetést szabnak ki a 14 év alatti bliccelőkre is.

Kép
illusztráció hódfa
Jan 30

Fa hódolók figyelmébe

2020. február 1-jén szombaton, és 2-án vasárnap a hódok által kirágott és az elöregedett fák gallyazásását és kivágását végezteti a Peca-tó Sporthorgász Egyesület a Pecató helyi természetvédelmi területen. A beavatkozás az önkormányzat határozatba foglalt engedélye alapján, a Duna Ipoly Nemzeti Park illetékes munkatársának előzetes iránymutatása szerint történik.

Kép
nav_logo.jpg
Jan 29

Áramszünet a NAV ügyfélszolgálaton

2020. február 4-én áramszünet lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei és Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának 1134 Budapest, Dózsa György út 128-132. szám alatti központi ügyfélszolgálatán. Ezen a napon csak beadványokat és bevallásokat vesznek át, valamint általános kérdésekben adnak tájékoztatást. További részletek a mellékletben.

Kép
ttemplom.jpg
Jan 29

Oltári hír

Biatorbágyon forgatott a Magyar Televízió (M1) Életkor című magazinjának stábja. Megszépült templom címmel adtak hírt a Torbágyi Szűz Mária Szent Neve katolikus templom oltáregyüttesének felújítási munkáiról.

Kép
nav.jpg
Jan 28

Adóhivatali közlemény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mindenkinek elkészíti a személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó.

Jan 24

Képviselő-testületi ülés 2020.01.30.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. január 30-án (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Jan 24

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.01.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. január 28-án, kedden, 1600órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jan 24

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.01.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. január 27-én, hétfőn, 1600órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
tyuk.jfif
Jan 23

Baromfi elzárás elrendelése

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal magas pathogenitású (H5N8 szerotípus) madárinfluenza előfordulását mutatta ki 2020. január 12-én a Komárom-Esztergom megyei Ács település külterületén egy hízópulyka-állományban. Ennek okán az Országos Főállatorvos azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zárva tartását Magyarország egész területén.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 21

Közmeghallgatás plusz

Milyen hatással van és lesz Biatorbágyra az autópálya bővítés? Lesz-e teljes értékű fel- és lehajtó? Megépül-e a régen várt zajvédő fal? Csökkenhet-e az átmenő forgalom? Lehet-e városunknak középiskolája? Szükség van-e az új lakóterületek infrastrukturális fejlesztésére: oktatási- és sport lehetőségek létrehozására? Többek között ezekről a kérdésekről mondhatják el véleményüket a biatorbágyiak 2020. február 6-án a művelődési ház nagytermében 17 órától kezdődő, Közmeghallgatás első napirendi pontja kapcsán.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jan 21

Közmeghallgatás

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. február 6-án, csütörtökön 17. órától KÖZMEGHALLGATÁST tart a Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermében.

Kép
kemenysepro2.jpg
Jan 15

Kéményseprési útmutató

2016 második féléve óta a lakosság részére a kémények ellenőrzési és tisztítási tevékenysége térítésmentes. Biatorbágyra az ingyenes ellenőrzés időpontfoglalással igényelhető a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatának internetes oldalán közzé tett módokon. Nem tartozik az ingyenes tevékenységi körbe a közületek, jogi személyek tulajdonában álló, illetve gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanokon végzett munka.