Havi archívum

Kép
rendorseg.jpg
Mar 31

Vigyázat: csalók húznak hasznot az új koronavírus-helyzetből

A rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává. A csalók az utóbbi napokban személyesen is igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet. Hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Kép
turanyi_gabor.jpg
Mar 31

Elhunyt Turányi Gábor

Sajnálattal tudatjuk, hogy néhány nappal 72. születésnapja előtt, váratlan hirtelenséggel elhunyt Turányi Gábor a Biatorbágyi Építészeti-műszaki Tervtanács tagja.

Kép
nagydobrony_cimer.jpg
Mar 30

Összefogás és segítség Kárpátaljáért

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke dr. Brenzovics László, felhívással fordult a magyarországi települések polgármestereihez. Gyűjtési akcióba kezdtek az orvosi eszközök beszerzésére a koronavírus elleni harcban. A felhívás a mellékletben olvasható. Kárpátaljai testvértelepülésünk, Nagydoborony polgármesterével Popka Jánossal a Völgyhíd Televízió beszélgetett, amelyet itt nézhetnek meg.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Mar 30

Járvány miatti vasúti menetrend változások

2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a belföldi és nemzetközi vonatok közlekedésében vasútvonalanként az alábbi melléklet szerinti változások léptek érvénybe a vasúti közlekedésben.

Kép
Depónia
Mar 30

Felfüggesztett lomtalanítás

A helyi hulladékkezelő, Depónia Nonprofit Kft. a járványügyi helyzet miatt 2020. április 9-től felfüggeszti a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatását. Azon ügyfeleik részére, akik a fenti időpontig már visszajelzést kaptak, a lomtalanítást elvégzik.

Kép
volgytv_logo_vegleges_szines-1.png
Mar 30

Megújult hírközlés – hangoljanak rá!

Megújult, és új elérhetőségen található a Biatorbágyi Közösségi Média Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapja. A Völgyhíd Televízió adásai, egyes műsorszámai 2020. április 1-jétől az új honlapon keresztül nézhetők vissza. Biatorbágy Város Önkormányzatának közérdekű hírei, a képviselő-testület üléseinek közvetítései és összefoglalói továbbra is megtalálhatók lesznek az Önkormányzati Televízió internetes oldalán is.

Kép
istentisztelet.jpg
Mar 28

Istennel az éteren át

Örömmel tudatjuk a hívekkel, hogy a templomok látogatási korlátozása ellenére Bohn István esperes, Molnár Sándor lelkész, Bolyki András presbiter, Tankóné Bíró Mónika lelkipásztor a biatorbágyi egyházközségek híveinek vasárnapi Szentmisét, Istentiszteletet tart az interneten keresztül. A közvetítéseinek elérhetőségei:

Kép
szajmaszk.jpg
Mar 26

Tarjáni István a szájmaszkról

Az egyszer használatos sebészeti maszk – teljesen szakszerű használat esetén is – legfeljebb egy napig használható. Ez Biatorbágy esetében azt jelenti, hogy naponta kb. 10.000 maszkra lenne szükség, egy hónap alatt pedig 300.000 darabra. A jelenlegi tudásunk szerint a koronavírus járvány Magyarországon legalább három hónapig fog tartani.

Kép
segitunk_egymasnak.jpg
Mar 25

Segítsünk egymásnak!

Magyarország Kormánya létrehozott egy akciócsoportot, amelynek feladata, hogy segítse az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, felkarolja az országszerte elindított civil mozgalmakat. Az oldalon található űrlap kitöltésével eljuttathatja felajánlását az akciócsoporthoz. A felajánlások elosztásában és felhasználásában a hazai segélyszervezetek fognak segíteni. Jelentkezni itt lehet.

Mar 25

ELMÚLT 70 ÉVES, VAGY KRÍZISHELYZETBEN VAN?

Tisztelt Biatorbágyi Polgárok!

Biatorbágy Város Önkormányzata a koronavírus-járvány idején krízishelyzetbe került állampolgárai számára a Családsegítő szolgálatán keresztül és koordinálásával nyújt segítséget.

Támaszt nyújtunk a hatósági házi karanténba kényszerülőknek és az otthon tartózkodást önként vállaló 70 év felettieknek.

 

Kép
magyar_kozut.png
Mar 23

Megszűnik a korlátozás az M1 autópályán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a zavartalan áruszállítás biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig. A kiépített terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg. Azt követően az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.

Kép
molnar_sandor_reformatus_lelkesz.jpg
Mar 23

Heti útravaló

A Völgyhíd Televízió a Biai Református Egyházközség lelkészének, Molnár Sándornak gondolataival nyitotta meg új sorozatát, a Heti útravalót. A műsor heti rendszerességgel kíván lehetőséget biztosítani a biatorbágyi egyházközségeknek, hogy e veszélyes időszakban eljuttathassák Isten igéjét a hívekhez. Az első rész itt tekinthető meg.

Kép
vtvlogo.jpeg
Mar 21

Biatorbágy veszélyhelyzetben

Biatorbágy közösségi televíziójának a Völgyhíd Tévének munkatársai az elmúlt napokban felkeresték a város intézményeinek vezetőit, arról érdeklődve, mit tehetünk a megelőzés érdekében, valamint, hogy miként érintette és érinti őket a jelenlegi „vírushelyzet” A válaszok az alábbi linkeken láthatók:

Kép
rendorseg-logo.jpg
Mar 20

Ne váljon csalók áldozatává!

A koronavírus terjedéséről szóló hírek mellett szaporodnak a témával kapcsolatban elkövetett csalások, csalás kísérletek. A nap 24 órájában ingyenesen hívható segélykérő telefonszámok: 107 vagy 112. Kérjük, figyelmesen olvassa el mellékelt felhívásunkat!