Havi archívum

Kép
orulunk-1.jpg
May 31

Gyermeknapi gólyahír

Egyre több dolguk van a biatorbágyi gólyáknak. A gyermeknapon Tálas-Tamássy Richárd alpolgármester és Mohácsy István ifjúságért felelős önkormányzati tanácsnok nyilatkozott a város új nemzedékével összefüggő eseményekről, tervekről. A veszélyhelyzet az „Örülünk, hogy megszülettél” szokásos ünnepség menetrendjét is felülírta. A Völgyíd televízió interjúja itt látható.

Kép
kesz.jpg
May 30

Szóljanak a harangok!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöksége felekezettől függetlenül felkér minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy 2020. június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor 100 másodpercig szólaltassa meg harangját, mementóként a Trianon százéves évfordulójára. Felhívás a mellékletben.

Kép
egeszseghaz.png
May 30

Egészségházi tájékoztató

A Biatorbágyi Egészségház a járványügyi intézkedésekkel összhangban, a biztonságos ellátás érdekében továbbra is kéri, hogy telefonon jelentkezzenek be időpontért a recepciós számon: +36 23 534 560. Személyes vizsgálatra a telefonos konzultációt követően, a szakorvos döntése alapján kerülhet sor. Az Egészségházba belépni csak járványügyi kérdőív kitöltése, hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után lehetséges. Szájmaszk használata kötelező. Elérhető szakrendelések a mellékletben.

Kép
palko_judit.jpg
May 28

Semmelweis hírek

A koronavírus terjedésének országos felmérését Biatorbágyon is vizsgáló orvosi egyetem rektora dr. Merkely Béla Pro Universitate érdemrendet adományozott dr. Palkó Judit családorvosnak, az új típusú koronavírus fertőzés felismerésében nyújtott hatékony munkájáért. A járvány kezdetekor a Semmelweis Egyetem külföldi hallgatóit ellátó háziorvos ismerte fel az egyik első, hazánkban koronavírussal fertőzött beteget, az egyetem egyik iráni hallgatóját. A hír teljes terjedelmében itt olvasható.

Kép
volgyhid_tv_logo.png
May 26

A kertekről kertelés nélkül

Hogyan viszonyulunk a közterületekhez? Van közünk hozzá? Biatorbágy közösségi televíziója a Völgyhíd Tv erre keresi a választ új sorozatában, amelynek első, alig több mint két perces epizódja, ide kattintva tekinthető meg. Városunk közterületeinek használati rendjéről A közterületek használatáról és a reklámhordozók elhelyezéséről, valamint A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletek tartalmaznak bővebb információkat, nem csak azokra érvényesen, akik már eddig is ismerték ezeket.

Kép
permetezogep.jpg
May 26

Permetezés a határban

A Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet 2020. május 24 és 2020 június 6 között növényvédelmi kezelést végez a Szily Kálmán utca, Juhász Gyula és az Ohmüllner Márton sétánnyal határos szántóföldi területen. 2020. május 27 és 2020 június 6 között pedig a Barackvirág utca melletti szántón végzik ugyanezen tevékenységet.

Kép
bolcsi.png
May 21

Újra nyithat a bölcsi

A kormány 2015/2020.(V.20) rendelete alapján május 25-én hétfőtől kinyithatnak a fővároson kívüli bölcsődék. A Biatorbágyi Gólyafészek bölcsőde fertőtlenítése és egészségügyi ellenőrzése során kiderült, hogy a vezetékes víz tisztasága nem felel meg a szigorú követelményeknek. A probléma kivizsgálása, feltárása megtörtént. A melegvízrendszer karbantartás utáni víztisztaság ellenőrzése folyamatban van. A bölcsi várhatóan 2020. június 2-ától kaphat engedélyt a működésre. Az érintett szülőket Regős Zoltánné intézményvezető közvetlenül tájékoztatja az új, biztonságos használati rendről.

Kép
ovilogo.jpg
May 21

Megnyit az óvoda

A kormány május 20-án hozott 2015/2020. számú rendelete alapján május 25-én, hétfőtől újra kinyithatnak a főváros területén kívüli óvodák és bölcsődék. A Biatorbágyi Benedek Elek óvoda tagóvodái reggel 6.30 és 17.30 közötti nyitvatartással, és teljeskörű szolgáltatással fogadják az ellátást igénylő gyermekeket. Részletek az intézményvezető mellékelt tájékoztatójában. A bölcsőde működési rendjéről külön adunk tájékoztatást.

Kép
focilabda.jpg
May 15

Új helyre tervezett sportpálya

Biatorbágy népessége az ezredforduló óta közel duplájára nőtt. A folyamatosan növekvő lakossági sportigényeket a korábban megépült pályák nem képesek kielégíteni, azok fejlesztési lehetőségei rendkívül korlátozottak.

Kép
3_infoblokk_2020_ka_3c.jpg
May 15

Környezettudatos tervezés

Megkezdődött Biatorbágy helyi klímastratégiájának kidolgozása. Az éghajlatváltozás által okozott negatív hatások kockázatának enyhítése városunkban is szemléletváltást követel. A Völgyhíd televízió a program egyik szakmai vezetőjével, dr. Forgó Gáborral készített telefonos interjút, többek között arról érdeklődve, hogyan lehet beavatkozni, egy település klímahelyzetébe, illetve, hogy számítanak- Biatorbágy lakóinak véleményére.

Kép
kormanyinfo.jpeg
May 14

Vidékiek lehetünk újra

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a kormány Pest megyét 2020. május 18., hétfőtől a többi megyével egy egységnek tekinti. Így a koronavírus-járvány miatt fennálló korlátozások és enyhítő szabályok innentől a többi (vidéki) településsel azonosan lesznek alkalmazandók Biatorbágyon is.

Kép
semmelweis_egyetem.jpg
May 14

Meghosszabbított vírusfelmérés

Május 14, 15 és 16-án is nyitva tart reggel 7.00 és este 19.00 óra között három budapesti szűrőhelyszín, ahová azokat az állampolgárokat várják, akik korábban már telefonon vagy levélben meghívót kaptak a koronavírus elterjedtségét felmérő országos vizsgálatsorozatra. A szűrőállomások címei:

Kép
rekortan.jpg
May 12

Újra nyitva a Kolozsvári sportpálya

A kormány 2020.04.30-i rendelete alapján újra kinyithatott a Kolozsvári utcai sportpálya. A lakossági és az egyesületi használati rend a mellékletben olvasható, illetve a helyszínen van kifüggesztve. Általános nyitvatartás: 06:30 – 21:00-ig.

Kép
semmelweis_egyetem.jpg
May 11

Koronavírus felmérés folytatása

Az orvosképző egyetemek a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve egy a koronavírus elterjedtségét felmérő kutatást indítottak, amelynek célja a járvány megelőzése és terápiás lehetőségeinek felfedezése. A felmérésben való önkéntes részvételre több biatorbágyi lakos is felkérést kapott.