Havi archívum

Kép
juli4.jpg
Jun 30

Patakparti játszótér klíma programja

Tarjáni István polgármester javaslatára az önkormányzat komoly anyagi támogatásával Patakparti Játszótér címmel családi programot szervez és hirdet a Juhász Ferenc Művelődési Központ több civil szervezet és vállalkozás bevonásával 2020. július 4-ére a Füzes-patak partjára. A rendezvényen a rövid és hosszútávú helyi klímastratégiai programot előkészítő szakemberek KLÍMA-PONT sátrat állítanak fel az érdeklődőknek, ahol játékos klímavédelmi totót tölthetnek ki a látogatók.

Kép
2020.07.01.jpg
Jun 30

Egészségügyi munkaszünet július 1-jén

Július 1-je, a Semmelweis nap az egészségügyi dolgozók ünnepe. A magyar egészségügyi dolgozók munkáját 2003-óta munkaszüneti nappal ismeri el a törvénykezés. Erre való tekintettel 2020. július 1-jén, szerdán a Biatorbágyi Egészségház járóbeteg szakrendelései nem lesznek elérhetők. Az ügyeleti ellátás azonban folyamatos. A Völgyhíd televízió a helyi egészségügyi dolgozók köszöntéséről készült felvétele ide kattintva nézhető meg.

Kép
logo.png
Jun 30

Zarándoklatra fel!

A szervezők felkérésére ezúton értesítjük a biatorbágyi zarándokokat, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a Magyar Zarándokút Egyesület megtarthatja jubileumi – tizedik – évnyitó rendezvényét. A Bajáról 2020. július 17-én 9.00 órakor induló és 2020. július 25-én este a Budapest Gellért-hegyi Sziklatemplomban záródó kilenc napos eseményre 2020. július 3-áig várják a részvételi szándékok jelzését. A zarándoklat részleteiről ide kattintva olvashatnak bővebb információkat.

Jun 26

Képviselő-testületi ülés 2020.07.02.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. július 2. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Jun 26

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.06.30.

  MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. június 30. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jun 26

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.07.01.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. július 1. napján, szerdán, 1600órai kezdettel munkaterven kívüli, rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
images.jpg
Jun 25

MÓDOSULTAK A NYÁRI GYERMEKFELÜGYELET FELTÉTELEI

A korábban meghirdetett nyári gyermekfelügyeletre jelentkezők körét az önkormányzat szociális korlátozás nélkül kiterjeszti - a még be nem töltött helyek erejéig - minden alsó tagozatos gyermek számára, akinek nyári felügyelete még nem megoldott.

Kép
kerekparut.jpg
Jun 25

Bringaút a Balatonra Biatorbágyon át

Megkezdődött a 2014-óta tervezett és az érintett településekkel többször egyeztetett Budapest – Balaton kerékpárút kivitelezése. Nemrég adtunk hírt arról, hogy július elejétől várható a Biatorbágyról Etyek felé vezető pálya építése. Most arról kaptunk tájékoztatást, hogy a Törökbálint – Biatorbágy szakasz területelőkészítő munkálatai is megkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Lakossági tájékoztatója a mellékletben olvasható.

Kép
viabusz.jpg
Jun 25

ViaBusz kérdőív

A helyi közösségi közlekedés működtetői szeretnék ismét felmérni az utasok és leendő utasok utazási igényeit. Kérjük véleményével segítse elő a megfelelő menetrend kialakítását, hogy a helyi busz a lehető legoptimálisabb szolgáltatást nyújthasson. A KÉRDŐÍV ide kattintva érhető el. 

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Jun 23

Újra ülésezik a testület

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. június 25. napján, csütörtökön, 15.00 órai kezdettel ülést tart a városháza 102-es tanácstermében.

Jun 22

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.06.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. június 25. napján, csütörtökön, 1500órai kezdettel ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Magyar címer
Jun 18

Vége a veszélyhelyzetnek?

Megszüntette a kormány a veszélyhelyzetet, helyébe 2020. december 18-áig egészségügyi válsághelyzetet, járványügyi készültséget rendeltek el. A hat éven felülieknek továbbra is kötelező a maszkhasználat a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és maszkot kell viselniük a vendéglátóhelyen dolgozóknak. Megszűnt a 65 év felettiek 9-12 óráig tartó vásárlási idősávja is. A zárt, vagy nem zárt helyen tartott zenés-táncos rendezvények helyszínén a jelenlévők száma – beleértve az ott dolgozókat is – nem haladhatja meg az 500 főt. Részletes szabályok a Magyar Közlönyben.

Kép
patkatabla.jpg
Jun 17

Veszélyes padkák

Felhívjuk a tisztelt gépjárművezetők figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek az úttest melletti, nem szilárd burkolatú (murvás) útpadkák használatára. Az elmúlt napokban lezúdult rendkívül nagymennyiségű csapadék a település számos részén fellazította a talajt, így a szilád burkolat nélküli útszélekre ráhajtás, az azokon való parkolás fokozottan balesetveszélyes lehet a csúszás és a besüllyedés miatt.

Kép
parkolo.jpg
Jun 17

Parkolók építése a Sándor–Metternich-kastélynál

Megkezdődött a Sándor–Metternich-kastély területére tervezett sportcsarnok körüli parkolók építése. A kivitelezés időtartama alatt a Petőfi közben és Rákóczi utca – Petőfi köz és Gárdonyi köz közötti szakaszán forgalomkorlátozás, valamint parkolási tilalom várható.

Kép
egeszseghaz.png
Jun 15

Egészségházi hírek

A Biatorbágyi Egészségház a járványügyi intézkedésekkel összhangban a biztonságos ellátás érdekében továbbra is arra kéri a járóbeteg ellátást igénylő pácienseit, hogy telefonon jelentkezzenek időpontért a recepciós kollégáknál. Az Egészségház nyitvatartása és aktuális heti szakrendelései a mellékletben.

Kép
szelektivlogo.jpg
Jun 12

Változás a szelektív hulladékgyűjtésben

Településünkön – a Depónia Kft. éves hulladéknaptárában jelzett időpontokban, a hulladékkezelési tájékoztatóban leírt tárgykörű – házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés működik. E mellett van egy szelektív gyűjtőpont is, amely 2020. június 15-étől új helyszínen a Biatorbágyi Agrár- Gazda Szövetkezet Szent István utca 42 szám alatti telephelyén érhető el hétköznaponként 7 és 15 óra között. A gyűjtőponton a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezőknek van lehetőségük a papír-, a műanyag, a fém, a háztartási üveg és az elektronikai hulladék térítésmentes leadására.

Kép
komposzt.jpg
Jun 10

Biatorbágy komposztál – 2020

Az önkormányzat az idei évben is folytatja a Biatorbágy Komposztál Programot. A program célja a biatorbágyi lakosok életminőségének javítása, az avar égetésének megszüntetése, a háztartásban keletkező kerti és konyhai zöldjavak helyben hasznosítása, ezáltal a szállítás okozta környezetterhelés csökkentése.