Havi archívum

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
Aug 31

Veszélyeshulladék-gyűjtés

Biatorbágy Város Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan veszélyeshulladék-gyűjtést szervez, amelyet a helyben közszolgáltatást folytató Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Kft. végez el. A gyűjtésben kizárólag a Depónia Nonprofit Kft.-vel szerződött lakosok, ingatlantulajdonosok vehetnek részt, ezért a hulladékszállítási díj befizetését igazoló csekket és a lakcímkártyát átvételkor a helyszínen be kell mutatni. A veszélyeshulladék-gyűjtés időpontja: 2020. szeptember 5., szombat, 9-től 12 óráig; helyszíne: Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet, Szent István u. 42.

Kép
covidteszt.jpg
Aug 31

Vírusszűrt intézményi dolgozók

Az önkormányzat a biatorbágyi lakosság védelme, valamint a tanítási és nevelési év zavartalan megkezdése érdekében a nyár folyamán térítésmentesen biztosította az egészségügyi-, a szociális- és a közigazgatási intézmények dolgozóinak, valamint a bölcsőde, az óvoda, a Juhász Ferenc Művelődési Központ és a Karikó János Könyvtár munkatársainak vírusszűrését. A képviselő-testület nagy hangsúlyt fektet az egészségügyi biztonság megőrzésére, ezért úgy döntött, hogy a vizsgálatok önköltségi árát az Egészséges Biatorbágyért Program költségvetési keretéből fizeti ki.

Kép
img_1525.jpg
Aug 31

Új parkolók

A mai naptól használatba vehetők a Sándor – Metternich-kastély környezetében épült új gépjárműparkolók. A műszaki szemlét követően még végez munkákat a kivitelező (tereprendezés, füvesítés, világítótestek elhelyezése), de ez már nem jár együtt nagyobb forgalomkorlátozással. A beruházás során a Petőfi közben 9, a Rákóczi utcában 46 új parkolót adtak át. A bölcsőde előtti és melletti összesen 25 gépjárműhellyel együtt, így a mai naptól 80 darab parkoló áll az itt leállni szándékozók rendelkezésére.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 27

Konzultációs kérés teljesítve

A mai napon a polgármesteri hivatal munkatársai kiszállították a Forrás sportközpont fejlesztésével kapcsolatos konzultációs kérdőívet mindazoknak, akik korábban nem kapták meg és jelezték, hogy szeretnék kitölteni. Kérjük ellenőrizzék postaládájukat!

Aug 27

Képviselő-testületi ülés 2020.08.31.

                        MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. augusztus 31. napján (hétfőn), 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Aug 27

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.08.31.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. augusztus 31. napján (hétfőn), 15 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
magyar_kozut.png
Aug 26

Platánfasor kímélő tereprendezés

A Budapest – Balaton kerékpárút Biatorbágy – Etyek szakaszára cserjeirtási és fakivágási hozzájárulást adott a közútkezelő, amelyről értesítette Biatorbágy Város Önkormányzatát. A Biatorbágyi Tájvédő Kör kezdeményezésére ültetett és a településünk lakosai, családjai által gondozott platán családfasor megtartása az országos közút üzemeltetője szempontjából is kívánatos. A tereprendezési hozzájárulásban ezért szerepel, hogy a helyi védettségű platánfasor esetében a fakivágást el kell kerülni.

Kép
telekom.png
Aug 25

Bont a Telekom!

A Magyar Telekom jelezte az önkormányzat felé, hogy közmű üzemzavar (csőhiba) miatt a cég megbízásából felbontják a Biatorbágy Szily Kálmán utca 10/b, 10/c, 10/d előtti, mintegy tíz méternyi járdaszakaszt. A hibaelhárítás 2020. augusztus 25-től augusztus 29-ig tart. Kérik az érintett lakosok megértését!

Kép
bialogoszines.jpg
Aug 25

Felhívás!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Biatorbágy Város Képviselő-testülete 4/2020 (I.30.) önkormányzati határozattal hozott döntése alapján 2020. augusztus 29. napjára, szombatra áthelyezett munkanapon a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Megértésüket köszönjük

Kép
erdotelepites.png
Aug 25

Kétszer 14 ezer fa

28 ezer éger és tölgy elegyes magas kőrises fát, valamint 2,2 ezer – kányabangita, veresgyűrűsom, varjútövisbenge – cserjéből álló szegélyt telepít idén ősszel Biatorbágyon a Fistók-Legitim Kft. az Erdőmester Szövetkezet segítségével. Olyan ritka, őshonos elegyfajokat is ültetnek, mint a vadalma, madárcseresznye, kislevelű hárs. Az erdősítés Budapest – Balaton kerékpárút mellett, az etyeki út és a halastavak között található mintegy 3,2 hektáros területen történik, amelynek nagy része jelenleg kiszáradt nádas és rét.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 25

konzultacio@biatorbagy.hu

Biatorbágy Város Önkormányzata minden bejelentett biatorbágyi háztartásba egy darab címezetlen, a Forrás sportközpont fejlesztésével kapcsolatos konzultációs kérdőívet juttatott el a Magyar Postával. A közösségi médián keresztül többen jelezték, hogy háztartásuk postaládájába nem került ilyen küldemény. Az önkormányzat kéri azokat a családokat, akikhez nem jutott el a kérdőív, ám szeretnék kitölteni, hogy augusztus 26-ig írják meg lakcímüket a konzultacio@biatorbagy.hu emailre. Számukra a polgármesteri hivatal munkatársai fogják kézbesíteni a konzultációs lapokat egy részletes kísérő levéllel.

Kép
aug20_oriasplakat_kicsi.jpg
Aug 21

Kattints rá: Így ünnepelt Biatorbágy

Augusztus 20-án, Szent István-napján a vírusveszély miatt a Faluház udvarán felállított sátorban ünnepeltük hazánk születésnapját. A Völgyhíd Televízió munkatársai által rögzített esemény ide kattintva tekinthető meg: KATT. Idén ez alkalom teremtett lehetőséget a városi díjak, kitüntetések átadására. A példaértékű személyek méltatásai az alábbiakban olvashatók.

Kép
patakutcakishid.jpg
Aug 17

Kishíd felújítás

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Határkereszt sétány, Patak utca találkozásánál található, a Füzes-patakon átvezető faszerkezetű gyalogos és kerékpáros kishíd felújítása megkezdődött. Az átjáró előreláthatólag 2020. augusztus 18-tól 2020. szeptember 13-ig lesz lezárva. Áthidaló megoldásként javasolt a Forrás utca felől kerülni.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 17

Hivatali munkarend

Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2020. augusztus 19-én, szerdán az ügyfélszolgálat 12.00 óráig tart nyitva, így iratbeadásra is eddig van lehetőség. A főépítész 9.00 – 12.00 óráig tartja fogadóóráit. Megértésüket köszönjük!  

Kép
klimastrategia_cimlap.jpg
Aug 13

Klímadokumentum társadalmasítása

Elkészült a helyi klímastratégia egyeztetési változata, amelyet Biatorbágy Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében 9,61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósít meg. A dokumentum szakértői változatához várjuk a lakosság, a civil szervezetek és minden érdeklődő véleményét 2020. szeptember 18-ig.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 13

KÖZLEMÉNY népszavazási kezdeményezésről

A Szövetség Biatorbágyért Egyesület önkormányzati képviselői helyi népszavazást kezdeményeztek a Budapest – Balaton kerékpárút Szabadság út – Nagy utca nyomvonalával kapcsolatos kérdés tárgyában. A Helyi Választási Iroda hivatalos közleménye a mellékletben olvasható.

Kép
pest-megyei-bekelteto-testulet.png
Aug 13

Kereskedelmi vitarendezés bíróság nélkül

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei és Érd megyei jogú városi kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testület elérhetősége az alábbiakra változott: cím: 1055 Budapest Balassi Bálint utca 25. IV/2. / levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest Pf: 81. / honlap: www.panaszrendezes.hu / e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu / telefon: 06-1-792-7881

Kép
bialogoszines.jpg
Aug 13

Elmarad a jegyzői ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 19-én, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Aug 12

Városi konzultáció a Forrás sportközpontról

Megkezdődött a városi felmérés a Forrás sportközpontról. Fontos a véleménye! Biatorbágy Város Önkormányzata kérdőívet juttat el minden biatorbágyi háztartás postaládájába. Várjuk válaszát!

Kép
Balassa János Fotó: Pataki Béla
Aug 12

Búcsú Balassa Jánostól

Szomorúan tudatjuk, hogy életének 64. évében elhunyt Biatorbágy Város Értéktár Bizottságának tagja Balassa János építész. Balassa Jánost közéleti tevékenysége elismerése és megbecsülése jeléül biatorbágy önkormányzata, a családja hozzájárulásával saját halottjának tekinti. Biatorbágyi Búcsúztató meghívó és végső búcsú Gyászjelentés a mellékletben.

Kép
img_1236.jpg
Aug 10

Árvízveszély elhárítás a lakóparkban

Augusztus 5-étől az Ybl Miklós sétány Kinizsi utca és Juhász Gyula utca között szakaszán csapadékvízelvezetési munkákat végez az Útkorona Kft. Az Ybl Miklós sétánytól a Disznólápáig vezető csapadékcsatorna kiépítését a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázat 187,5 millió forintos, valamint további közel 100 millió forintos önkormányzati hozzájárulás teszi lehetővé. A munkálatok előreláthatólag december végéig tartanak.

Kép
fogfajas.png
Aug 10

Fájó fogas kérdés

2020. július 15-étől a Biatorbágyi Fogorvosi Ügyelet átmenetileg, bizonytalan ideig szünetel. Településünk lakóinak ügyeleti ellátását szombat, vasárnap, munkaszüneti- és ünnepnapokon 8.00 –13.00 és 14.00 –19.00 óra között a 1088 Budapest, Szentkirályi utca 40. szám alatt biztosítják. Telefonszám +36 1 317 6600 (60719 mellék)