Havi archívum

Kép
alma.jpg
Oct 30

Almával Zsombiért

November 14-én, szombaton 10.00 órától jótékonysági nap lesz a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban, amely az Alma zenekar koncertjével kezdődik. A rendezvény célja egy beteg gyermek – Burinda Zsombor – gyógyulásához szükséges gyógyszer árának összegyűjtése. Plakát a mellékletben.

Kép
bialogoszines.jpg
Oct 26

Felhívás!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. október 28-án, szerdán a jegyzői ügyfélfogadás elmarad. Megértésüket köszönjük!

Oct 22

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2020.10.27.

  MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2020. október 27. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Oct 22

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020.10.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2020. október 26. napján, hétfőn, 1600órai kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Oct 22

Képviselő-testületi ülés 2020.10.29.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. október 29. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Napirend:

Kép
yblvizelvezeto1.jpg
Oct 20

Csapadékvíz-elvezetés a lakóparkban

Július végén a munkaterület átadással kezdődött meg az Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó építése a nyugati lakóterületen. Amint arról korábban már hírt adtunk a beruházásással, amelyet a Pest megye Területfejlesztési Programjának pályázata tett lehetővé, az ott élők egy régi problémája oldódik meg. A projekt sajtóközleménye a mellékletben olvasható.

Kép
biatorbagyi_korkep_2020._oktober_cimlap.jpg
Oct 13

Városunk hírei

Ami történt és történni fog, amiről a biatorbágyiak beszélnek, amit nem árt minden itt élőnek tudni, ezt újságolja a Biatorbágyi Körkép, amelynek októberi száma IDE KATTINTVA már elérhető.

Kép
via2.png
Oct 10

ViaBusz kérdőív

Biatorbágy város helyi autóbuszos szolgáltatásának beindítása óta folyamatosan érkeznek lakossági igénybejelentések a külterületi városrészek ViaBuszos kiszolgálására, valamint az ellenirányban közlekedő járatok beindítására. Az önkormányzat által felkért szakértők az igények pontosabb megismerése érdekében egy kérdőívet állítottak össze a külterületek bekapcsolásáról és a kétirányúsításról, amelyen keresztül várják a lakosság véleményét.
Kérik, hogy gyermekeiket és idősebb rokonaikat, ismerőseiket is segítsék a kérdőív kitöltésében, hogy minél több ember utazási igényeit megismerhessék. Kattintsanak ide a kitöltéshez, amely nagyjából 5 percet vesz igénybe! Fáradozásukat köszönjük. 

Kép
callmeyer.jpg
Oct 8

Búcsú az építésztől

Kilencvenkét éves korában elhunyt Dr. Callmeyer Ferenc kétszeres Ybl Miklós- és Príma díjas építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének alapító tagja, a Magyar Építész Kamara első elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) levelező tagja. Az építészmérnök 2019-ben elsőként vehette át a település képviselő-testülete által alapított Biatorbágy Városépítészetéért díjat.

Kép
kerekpar.jpg
Oct 7

Fórumon a Budapest – Balaton kerékpárút

Biatorbágy Város Önkormányzata 2020. október 22-én, csütörtökön 18:00 órai kezdettel a Budapest – Balaton kerékpárút biatorbágyi szakaszával kapcsolatos lakossági fórumot tart a Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermében. Részletes meghívó a mellékletben.

Kép
iskolaorvos.png
Oct 6

Iskolaorvos kerestetik

Biatorbágy Város Önkormányzata állást hirdet iskolaorvosi feladatok ellátására a város közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményekben. A pályázati feltételekről, a juttatásokról itt található bővebb leírás. A munkáltatóval kapcsolatos további információk Lengyel Anita egészségügyi referenstől kérhetők a +36 23 210 174 telefonszám 244-es mellékén a hivatal nyitvatartási idejében. Jelentkezési határidő 2020. november 1.

Kép
aradiak.jpg
Oct 6

Emlékezzünk

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után 1849. október 6-án lőpor és golyó-, valamint kötél általi halállal végeztek ki tizenhárom magyar honvédtisztet Aradon. Ugyanezen a napon hajtották végre az ítéletet Gróf Batthyány Lajoson, az első felelős magyar miniszterelnökön Pesten. Emlékük örökké él nemzetünk szívében.   

Kép
bursa-hungarica-1.jpg
Oct 5

Bursa Hungarica 2021

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2021. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

Kép
Eb
Oct 5

Ismét ebösszeírás Biatorbágyon

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Biatorbágyon legutóbb 2017. év tavaszán került sor ebösszeírásra, ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Biatorbágy közigazgatási területén tartott ebekkel kapcsolatban 2020. október 1. és december 15. között ismét ebösszeírás lesz. Az ebek bejelentése történhet online, vagy a szükséges adatlap benyújtásával, mely átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Igazgatási Osztályon, illetve letölthető a hivatal honlapjáról.