Havi archívum

Kép
sportlakat.jpg
Nov 25

Lakat alatt az Ohmüllner sportpálya

A veszélyhelyzet miatt alkalmazandó országos rendelet alapján, a versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény kivételével, tilos a közterületen, nyilvános helyen, valamint sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása. Ezért a rendelet visszavonásáig lakat került az Ohmüllner sétány mellett lévő nyilvános sportpálya kerítésére. 

Kép
ujszelektivsziget.jpg
Nov 25

Új szelektív gyűjtőpont, új nyitvatartás

2020. november 30-án hétfőn nyit az új szelektív háztartási hulladékgyűjtő pont a Sóskúti útról megközelíthető szennyvíztelep mellett. A lakossági igényekre tekintettel az új telephely hétköznaponként 10 és 18 óra között, szombaton 8 és 13 óra között tart nyitva. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a háztartásukban feleslegessé vált papír, műanyag, háztartási üveg és elektronikai hulladék térítésmentes leadásához minden esetben szükséges a batorbágyi lakcímkártya felmutatása.

Kép
krizisben.jpg
Nov 24

Segítsünk egymáson!

A Covid vírus elleni hatásos védekezés egyik alapfeltétele, hogy betartsuk az országosan és helyben érvényes szabályokat. Biatorbágy Város Önkormányzata a koronavírus-járvány idején krízishelyzetbe került állampolgárai számára a családsegítő szolgálatán keresztül és szervezésével nyújt segítséget. Kérjük a hozzátartozókat, szomszédokat, ismerősöket, hogy fokozottan figyeljenek a vírusveszély miatt krízishelyzetbe került, saját ellátásukat megoldani nem képes embertársainkra! Kérjük a mellékelt kiadványon található elérhetőségeken jelezzék, ha segítség lenne szükség!

Kép
szelektivlogo.jpg
Nov 24

Decembertől új helyen a szelektív, háztartási hulladékgyűjtő

Településünkön házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés működik. E mellett van egy szelektív gyűjtőpont is, amely 2020. december 1-jétől az Agrár- Gazda Szövetkezet telephelyéről új helyszínre Biatorbágy belterületén kívülre költözik. A szelektív hulladékátadó pont a Sóskút felé vezető 8104-es fő közlekedési úton a szennyvíztelep bejárata előtt található meg.

Kép
ELMŰ
Nov 19

Áramszünettől felvillanyozva?

Tisztelt Lakosok! Többen jelezték az önkormányzat felé némiképpen „felvillanyozva”, hogy kommunikációs csatornáin adjon hírt a települést érintő áramkimaradásokról. Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy Biatorbágyon az áramszolgáltatást nem az önkormányzat, nem a hivatal, hanem az ELMŰ végzi. A szolgáltató feladata értesíteni az érintett lakosságot az általa ütemezett munkák miatti tervezett áramszünetekről, amely kötelezettségének eleget is tesz.

Kép
ELMŰ
Nov 19

Áramszünettől felvillanyozva?

Tisztelt Lakosok! Többen jelezték az önkormányzat felé némiképpen „felvillanyozva”, hogy kommunikációs csatornáin adjon hírt a települést érintő áramkimaradásokról. Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy Biatorbágyon az áramszolgáltatást nem az önkormányzat, nem a hivatal, hanem az ELMŰ végzi. A szolgáltató feladata értesíteni az érintett lakosságot az általa ütemezett munkák miatti tervezett áramszünetekről, amely kötelezettségének eleget is tesz.

Kép
bialogoszines.jpg
Nov 18

Figyeljünk egymásra

Kérünk minden Biatorbágyon élő személyt, hogy a tél közeledtével és a téli időszakban különösen figyeljenek egymásra. Fokozottan figyeljünk azokra az embertársainkra, akik egyedül élnek, idős, vagy beteg személyek, vagy valamilyen függőségben szenvednek. Ha a szomszédban vagy a lakókörnyezetben élő személy megszokott mozgásában változást tapasztalnak, vagy nem füstöl már a kémény, nem találkoztak a személlyel, akkor hívják az alábbi telefonszámokat, vagy személyesen keressék a szervezeteket!
 

Kép
csaladsegito_logo.png
Nov 18

Segítség krízishelyzetben

A koronavírus-járvány idején krízishelyzetbe került lakosok a Családsegítő Szolgálattól kaphatnak segítséget. Támaszt nyújtanak a hatósági házi karanténba kényszerülőknek és az otthon tartózkodást önként vállaló 70 év felettieknek. A szolgáltatásokról bővebben itt olvashatnak.

Kép
bethlenlogo.png
Nov 18

Német Nemzetiségi Önkormányzat Biatorbágy közleménye

Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott nemzetiségi köznevelési intézmények 2020. évi fejlesztési támogatására vonatkozó döntése alapján 25.000.000 Ft támogatást nyújtott a „Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítási, bővítési munkálatainak és az oktatási-nevelési feladatok ellátását segítő tárgyi eszközök beszerzésének támogatása” c. projekt megvalósításához.

Kép
Pest Megyei Kormányhivatal
Nov 12

Kormányhivatali tájékoztató

A COVID-19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. november 11. napjától valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton csak elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt időpontban van lehetőség személyes ügyintézésre.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 12

Veszélyhelyzeti szabályok

Magyarországon, így Biatorbágyon is életbe léptek a legfrissebb járványügyi intézkedések. Kérjük mindenkit törekedjen betartásukra, hiszen ezzel magunkat és másokat is megvédhetünk. A településünkre is vonatkozó legfontosabb szabályok alább olvashatók. A vonatkozó polgármesteri rendelet és a kormány rendelete a mellékletekben olvashatók.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 12

Veszélyhelyzeti szabályok

Magyarországon, így Biatorbágyon is életbe léptek a legfrissebb járványügyi intézkedések. Kérjük mindenkit törekedjen betartásukra, hiszen ezzel magunkat és másokat is megvédhetünk. A településünkre is vonatkozó legfontosabb szabályok alább olvashatók. A kormány vonatkozó rendelete a mellékelt Magyar Közlönyben található.

Kép
img_1778.jpg
Nov 9

Vandalizmus a ravatalozónál

A hétvégén, eddig ismeretlen tettesek a Katalin hegyi felvezető út mellett megrongálták, vandál módon szétzúzták a temető ravatalozója előtti öntöttvasszerkezetű, faülőkés padokat. Az utcabútorok 2016-ban a hívek adományaként kerültek a sírkerthez. Biatorbágy Város Önkormányzat Városgondnoksága a hétvégét követő első munkanapon, nem csak a romokat szállította el, de azonnal gondoskodott a padok pótlásáról is. A rendőrség a térfigyelő kamerarendszer felvételeit felhasználva, már forró nyomon van

Kép
korkep_cimlap_november.jpg
Nov 9

Nem ide BuBa. Ha nem ide, hova?

A Biatorbágyi Körkép novemberi számában írás jelent meg a Budapest – Balaton-kerékpárút Szabadság út – Nagy utcai kiviteli terveinek megvitatására szervezett lakossági fórumról. A cikk kitér arra is, mit eredményezhet a népszavazás. Az újság – amely innen már letölthető – számos elmúlt havi rendezvényről, eseményről számol be, többek között a biatorbágyi családoknak szervezett első tökfaragó versenyről.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 4

Ismét veszélyhelyzet!

A COVID vírus elleni védekezésben újabb országos szabályokat hirdetett a kormány. A betegség nem kíméli az egészségügyi intézményeket sem, amelyekre sokkal szigorúbb eljárásrendek vonatkoznak, mint bármely másra. Tarjáni István polgármester és Dr. Egervári Ágnes a Biatorbágyi Egészségház igazgatója a rendkívüli helyzetről a Völgyhíd televízió kamerája előtt nyilatkozott. A felvétel IDE KATTINTVA nézhető meg.   

Kép
56nov4.jpg
Nov 4

Emlékezzünk 56-ra!

November 4. Az emlékezés napja, az 1956-os forradalom megtorlásának emléknapja. A szovjet csapatok 1956. november 4-én hajnalban hadüzenet nélküli háborút indítottak Magyarország és Nagy Imre kormánya ellen. Erre a napra tekintve gyújtottak mécsest Biatorbágy Város Önkormányzatának képviseletében Tarjáni István polgármester, Cserniczky Tamás alpolgármester, Nánási-Kézdy Tamás és Varga László bizottsági elnökök a Biatorbágy biai településrészén 2012-ben újraépített országzászlónál. Hajtsunk fejet a szabadság áldozataiért!

Kép
121838420_3663222123714264_113123279295608707_n.jpg
Nov 4

OFF-ROAD ETYEK

Két megye, három önkormányzat, két országgyűlési képviselő, több közlekedési szakértő és nem utolsó sorban a Magyar Közút Zrt. példaértékű összefogása révén rajzolódik ki annak az útvonalnak a terve, amely Etyeket Herceghalommal összekötve a Biatorbágyon áthaladó gépjárműforgalmat jelentősen csökkenthetné. Az elképzelés – amelynek ötletét tavaly vetette fel Tarjáni István Biatorbágy polgármestere – egyszerre előnyös az etyekieknek, a biatorbágyiaknak, a herceghalomiaknak, valamint elősegítheti a Budapest – Győr, Budapest – Balaton útvonalak tranzit gépjárműforgalmát is.

Kép
egeszseghaz.png
Nov 3

Korlátozottan működik az Egészségház

Tisztelt Betegek, Ellátottak! Az Egészségházban 2020. november 4-étől várhatóan 10 napig egyes rendelések és laboratóriumi vizsgálatok járványügyi okokból az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokkal működnek.
Az előjegyzett betegekkel telefonon felveszik a kapcsolatot. A változásokról kérjük tájékozódjanak közvetlenül az Egészségház honlapján, illetve telefonon a +36 30 697 4101, +36 70 513 9877 számokon.
Megértésüket, türelmüket köszönjük !

 

Kép
bursa.jpg
Nov 2

Még nem késő. Jelentkezz felsőoktatási ösztöndíjra!

Biatorbágyi vagy? Továbbtanulnál? Szeretnéd csökkenteni szüleid kiadásait? 2020. november 5-éig még eséllyel indulhatsz a szociális alapon igénybe vehető Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton. Bővebb tájékoztatásért katt ide!

Kép
halottaknapja.jpg
Nov 2

Halottak-napi tiszteletadás

Biatorbágy Város Önkormányzata november 2-án, egy-egy mécses meggyújtásával emlékezett meg a halottak napjáról. Tarjáni István polgármester, Dr. Cserniczky Tamás alpolgármester és Nánási-Kézdy Tamás a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke az első és második világháborús emlékműveknél valamint a biai és torbágyi temetőkben tisztelegtek mindazok előtt, akik életüket adták a hazáért, Biatorbágyért, vagy éppen a településünkön zajló harcokban estek el.