Havi archívum

Kép
bpe.jpg
Dec 22

A pecataviakat is meglepték ünnepi tűzoltóautójukkal a helyi önkéntesek

A biatorbágyi lánglovagok karácsonyi díszbe öltöztetett oldtimer tűzoltóautója a város kedvelt üdülőterületére, a Pecatóra is ellátogatott péntek délután, hogy mosolyt csaljon az ott élők arcára. A kedves gesztust a Pecatóért Egyesület egy nagy csomag szaloncukorral viszonozta, így kívánva boldog, és – remélhetőleg – eseménymentes karácsonyt az önkéntes tűzoltóknak.Az ünnepi felvonulást követően a tűzoltóautó elhaladt a néhány nappal ezelőtti halálos háztűz helyszíne előtt. Az egy perces néma megemlékezés idejére a karácsonyi díszbe öltöztetett autó fényeit lekapcsolták.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Dec 22

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. január 5-től 2021. január 17-ig Budapest-Kelenföld – Biatorbágy, illetve Tata – Almásfüzitő felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint, valamint több esetben a Közforgalmú menetrendben meghirdetett időadatokhoz képest korábban közlekednek.  

Kép
rendorseg-logo.jpg
Dec 21

Adventi üzenetek a rend őreitől

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság „Adventi üzenete”, illetve a szépkorúakat célzó „Bontsa a vonalat” figyelemfelkeltő plakátja a mellékletből nyitható meg. Olvassák el a jókívánságokat és tegyünk közösen egymás védelméért!

Kép
bia-korzo.jpg
Dec 21

Bia Korzó

A West Hungária Bau Group (WHB Group) a Facebookon adott hírt arról, hogy munkatársaik átvették Biatorbágyon a majdani Bia Korzó területét, ahol a helyi építési szabályozásnak megfelelő kétszintes bevásárlóközpont teljes generálkivitelezési munkáit fogják elvégezni. A Biatorbágy Szarvasugrás településrészen tervezett magánberuházás építésihatósági eljárásában az önkormányzat kizárólag településképi véleményezéssel vesz részt. 

Kép
bot.png
Dec 18

Kerékpáros tervek

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás a tagönkormányzatok felkérésére felmérést készít a Zsámbéki-medencében kialakítandó, illetve fejlesztendő kerékpárforgalmi utak hálózati tervéhez.
Ezúton kéri az érintett lakosságot, hogy az ITT ELÉRHETŐ kérdőív kitöltésével, az igények, problémák, ötletek és vélemények felvetésével segítse elő felmérést készítők munkáját. A kitöltés anonim, csak 5-10 percet vesz igénybe.
 

Kép
Depónia
Dec 18

Hulladéknaptár 2021.

Településünk hulladékkezelője elkészítette a 2021. évi szállítási naptárát. A kommunális hulladék összegyűjtése az ünnepnapokon is zavartalanul működik. 2021-ben az első szállítási nap január 7-én, csütörtökön lesz. A lelombozódott fenyőket külön gyűjtőnapokon viszik el, január 15-én és 29-én pénteki napokon. Az éves naptár a mellékletből tölthető le. 

Kép
mezesverseny_0.jpg
Dec 11

Mézeshét

Az önkormányzat otthoni mézeskalácssütő versenyre hív minden biatorbágyi lakost. A legszebb, leg képzelet gazdagabb, legötletesebb mézeskalács alkotásokról készült fotókat a mezeskalacs@biatorbagy.hu e-mail-címre várja csapatnévvel, 2020. december 14. és 21. között. Az alkotásokkal kapcsolatban megkötés nincs, bármilyen témájú vagy formájú mézeskalácsról készített fotó beküldhető. Az esemény lényege, hogy kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek „együtt süssenek ki” olyan finomságokat, amelyek karácsonyi illattal lengik be az otthonukat.

Kép
bialogoszines.jpg
Dec 9

Igazgatási szünet

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Biatorbágy Város Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a 4/2020. (I.30.) önkormányzati határozattal hozott döntése értelmében  a Polgármesteri Hivatalban 2020. december 23. napjától 2020. december 31. napjáig igazgatási szünetet rendelt el. Az igazgatási szünet alatt a polgármesteri hivatal zárva tart. Kizárólag halálesetek, illetve születés anyakönyvezése ügyében az anyakönyvvezető ügyelet tart:december 28-án, hétfőn, 8.00 – 12 óráig személyesen, illetve a 06 70 797 9145-ös és a 06 30 697 40 95-ös telefonszámon. 

Kép
bialogoszines.jpg
Dec 9

Szombaton zárva a hivatal

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Biatorbágy Város Képviselő-testülete 4/2020. (I.30.) önkormányzati határozattal hozott döntése alapján a 2020. december 12. napjára, szombatra áthelyezett munkanapon a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Megértésüket köszönjük!
 

Kép
karacsonyikep.jpg
Dec 9

Karácsonyi figyelmesség

Az önkormányzat idén is üdvözlőlappal, valamint ötezer forint támogatással kívánt békés karácsonyt és boldog új esztendőt a 85 év feletti biatorbágyi lakosoknak. Támogatásban részesült minden olyan személy, aki 2020. november 1-jéig betöltötte a 85 évet és városunkban érvényes, bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik. Karácsony alkalmából tízezer forint önkormányzati kiegészítést kaptak továbbá a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű gyermekek. 

Kép
fahaztuz.jpg
Dec 9

Áldozatot követelt a tűz

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint szerda hajnalra kigyulladt egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület Biatorbágy külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a tető és a falak már több helyen bedőltek, leszakadtak. A tüzet a helyi önkéntes, a törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók oltották el. A faház teljesen megsemmisült. Az átvizsgálás során az egységek a ház romjai között egy embert találtak.

Kép
stip_a_popup_small_2.jpg
Dec 8

Külföldi felvételi ösztöndíj

A Nemzeti Tehetség Központ továbbra is támogatja a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázatra a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várják. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre.

Kép
biatorbagyi_korkep_2020_december_2021_januar-1.jpg
Dec 8

Süss ide! Körkép

Elektronikusan már megjelent és ide kattintva olvasható a Biatorbágyi Körkép december-januári száma. Adventben élünk! Adventben vagyunk. Ahogy Tankó Zoltánné Mónika református lelkipásztor írja, jó lenne egy kicsit elcsendesednünk, a nagy sietségben megállnunk, megvárni míg elhagyott lelkünk utolér bennünket. Alkalom lehet erre a családi együttlét.

Dec 7

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2020.12.10.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktár Bizottsága 2020. december 10-én (csütörtök) 9 órai kezdettel ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
bursa.jpg
Dec 4

Bursa Hungarica 2021 tájékoztató

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2020.06.25. napján elfogadott bírálati szempontrendszere alapján elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagok és Biatorbágy Város Polgármesterének 277/2020. (11.24.)számú határozatával döntés született a támogatott pályázók személyéről, valamint a részükre nyújtott támogatások összegéről.

Kép
miki.jpg
Dec 3

Tűzoltókkal küld ajándékot a Mikulás a Pecatóra

Habár a Mikulás városi hintója nem látogat el a Pecatóra, az ottani gyerekek sem maradnak ajándék, és „szán” nélkül. A Biatorbágy Pecatóért Egyesület meghívására a Mikulás küldöttei, a Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai piros tűzoltóautójukkal december 5-én, szombaton 13.30 órakor érkeznek a Kertbarátok terére, hogy némi vitamindús ajándékkal lepjék meg a pecatavi gyerekeket, szüleiket, és minden ott élőt. Mivel a veszélyhelyzet miatt kötelező a távolságtartás és tilos a gyülekezés, a tűzoltók nem oszthatják ki az ajándékokat. Helyette egy nagy Mikuláscsomagot helyeznek el a téren, amelyből mindenki vehet, egész délután.

Kép
adomany.jpg
Dec 2

Tartós élelmiszergyűjtés

A városban működő segítő szervezetek az alábbi helyszíneken és időpontokban fogadnak tartós élelmiszer felajánlásokat.

 

Biatorbágy Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata:

december 1-11. között

Hétfőn: 10.00 és 16.00

Kedden és szerdán: 8.00-16.00

Pénteken: 8.00-14.00 között

a Mester utca 2. alatti ügyfélszolgálati irodájukban.

(A régi orvosi ügyelet helyén, bejárat az Egészségház nagy parkolója felől.) Információs telefonszám: +36 30 337 4778

 

Kép
baromfikaranten.jpg
Dec 2

Baromfikarantén

Az Országos Főállatorvos a madárinfluenza elleni védekezés érdekében azonnali hatállyal elrendelte a Magyarország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan a baromfik zárva tartását. Adott állattartó telepre kizárólag akkora állomány telepíthető be, hogy a tartás során mindvégig valamennyi állat szükség esetén bezárható legyen. A kifutót megfelelő erősségű madárhálóval kell védeni. A madárhálóval lefedett résznek, amelyre a baromfik kiengedhetők, legalább az állattartó épület alapterületével megegyező nagyságúnak kell lenni.

Kép
mikijon.jpg
Dec 1

Útközben integet a Mikulás!

Sok kisgyermek örömére városunkba is ellátogat a Mikulás. 2020.december 5-én délelőtt 10 és 12 óra között a Gyermekek a Természetbe Egyesület vezetője, Kolláth Pál, Sári nevű lovával vállalta a Mikulás fuvarozását. A lovashintó a mellékelt térkép szerinti útvonalon járja be a város belterületét. Sajnos a veszélyhelyzet alatt érvényes gyülekezési, maszkviselési és távolságtartási szabályok alól a Mikulás sem kapott felmentést, így közvetlenül nem érintkezhet a gyermekekkel, de integetnie és ajándékot hagynia szabad!

Kép
mitteheteken.jpg
Dec 1

Mit tehetek én? Iskolai fotó és videópályázat

Mit tehetsz a klímaváltozás mérsékléséért, a negatív hatások megfékezésére? Erre a kérdésre válaszolhatsz egy fotóval, vagy egy rövid videóval. Ha általános iskolás vagy és szeretnél az önkormányzati pályázaton részt venni, küldd el pályaművedet 2021. január 31-éig a mellékletekben található leírások szerint.