Miért fontos regisztrálni álláskeresés esetén a munkaügyi központban?

A KSH legutóbbi gyorsjelentése szerint 2008 második negyedévéhez képest idén április-júniusban Dél-Dunántúl kivételével minden régióban csökkent a foglalkoztatás; a legerőteljesebben Nyugat-Dunántúlon (1,9 %), illetve Közép-Dunántúlon (1,7%).

Az állásvesztés számos biatorbágyi családot is érint, illetve nyár végén, ősz kezdetén sok pályakezdő is nekiindul az álláskeresésnek.  Minden álláskeresőnek fontos információ, hogy a biatorbágyi lakosok a Pest Megyei Munkaügyi Központ Budaörsi Kirendeltségén jelentkezhetnek álláskeresési szándékkal, ahol regisztrációba veszik a jelentkezőket. A regisztráció a munkakeresési járadékra való jogosultság feltétele.

A Polgármesteri Hivatalban is sokan érdeklődnek az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról, segélyekre való jogosultságról – akár éppen azért, mert elvesztették munkahelyüket. Érdemes tudni, hogy a pénzbeli és természetben nyújtott ellátások mindegyikéhez jövedelemigazolásra van szükség. Munkahely hiányában a munkaképes korúak jövedelemigazolását a Munkaügyi Központban történő regisztráció helyettesíti még akkor is, ha esetleg már letelt a járadékra való jogosultság időszaka.

Minden szociális kérelem elbírálásához tisztázni kell a jövedelemmel nem rendelkező munkaképes korú személy anyagi ellátatlanságának okát: a kérelemhez mellékelni kell a munkaképtelenséget igazoló okiratokat, vagy a munkaügyi központtal történt együttműködést bizonyító igazolásokat. Ezek hiányában a jogszabályok szerint a Polgármesteri Hivatalnak el kell utasítania a kérelmet.

 

Pest megyei Munkaügyi Központ Budaörsi Kirendeltsége
2040 Budaörs, Nefelejcs u. 1-3., Pf.: 111.
Tel.: 23/441-919, 23/441-920 Fax: 23/441-920
E-mail: budaors@bmmk.hu


Ügyfélfogadás:
Hétfő-Szerda 8.30-15.00
Csütörtök 8.30-12.00 Csütörtökön csak az először regisztrálók számára van ügyfélfogadás!
Péntek 8.00-13.00
 

Hasznos információk a munka világáról az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján: klikkeljen ide az oldal letöltéséhez!