Biatorbágyiak és Biatorbágy a tudományban

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2009.évi Budaörsi Kistérségi Fesztivál „BIATORBÁGYIAK ÉS BIATORBÁGY A TUDOMÁNYBAN” című előadássorozat első rendezvényére és Ács Ferenc: Biatorbágy 2008 című, Biatorbágynak ajándékozott faragott táblaképe átadóünnepségére, leleplezésére 2009. szeptember 26-án 9.15-re a Városháza földszinti dísztermébe (házasságkötő termébe – bejárat a Mester utca felől is)

 

 

 

Biatorbágyiak és Biatorbágy a tudományban

9:15-9:25 gyülekezés, regisztráció
9:25 Dr. Palovics Lajos polgármester köszöntője
9:30 Dr. Kelemen Gáspár: Számítógépes hálózatok tegnap, ma, holnap
10:10 Dr. Márkus Béla: Térinformatikáról egyszerűen
10:50 Dr. Palovics Lajos: Adalékok Biatorbágy és környéke népzenéjéhez
11:20 Ács Ferenc: Biatorbágy 2008 című táblaképének leleplezése
11:40 Bugár-Mészáros Károly: A Szily-kastély rekonstrukciójáról
12:30 Miklósity Szőke Mihály: Ásatások Biatorbágy környékén 2008-2009-ben, a TóPark építkezésének területén
13:10 Gazda István: Szily Kálmán életéről

Több biatorbágyi lokálpatrióta régi elképzelése, a szervezetek között a Hagyományőrző Egyesület, a kereszténydemokraták és a Szövetség Biatorbágyért Egyesület ülésein merült fel, hogy mutassuk be a biatorbágyi tudósokat, művészeket, vállalkozókat régi és új lakosainknak. Nehezen találtunk erre megfelelő időpontot és alkalmat.
A Budaörsi Kistérségi Fesztivál újjászervezésével a kistérségi Polgármesterek Tanácsa Salamon-Suba Lászlót, a Budaörsi Játékszín új igazgatóját bízta meg. Vele beszélgetve ő felkarolta ezt az elképzelést, és bejelentette, hogy szeptember 26-án kerülhet sor ennek a várhatóan hosszú sorozatnak első alkalmára. Elsőként valamely tudomány helyi művelői, illetve tudományos szempontból Biatorbággyal foglalkozó kutatók előadásai hallgathatók meg Biatorbágyiak és Biatorbágy a tudományban – Mini Mindentudás Egyeteme címmel. Három helyi kutató előadása mellett három Biatorbággyal foglalkozó előadás lesz. A folytatásra november folyamán szeretnénk sort keríteni. Már most bejelenthetem, hogy az esetleges lemondásokat, elutasításokat is számításba véve két-három esztendőre való téma, illetve személyes bemutatkozás lehetősége van tervezés, szervezés alatt.


Dr. Palovics Lajos
polgármester