Szociális Munka Napja a Faluházban

Pénteken (november 12.) a Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget rendeztek a Faluház nagytermében a város ezen területén dolgozók tiszteletére.

A ma már egész országra kiterjedő esemény alapötlete 1997-ben a Nógrád megyei közgyűlésen született meg, a szociális és gyermekvédelmi ellátás területén dolgozó szakemberek munkájának méltó elismerése céljából. Később a kezdeményezéshez egyre több település és város csatlakozott, végül az egész országot érintő megmozdulássá vált.


Városunkban immáron több éve megrendezésre kerül a Szociális Munka napja, amelyet az önkormányzat részéről Palovics Lajos polgármester és Wagenszommer István alpolgármester képviselt. Az ünnepséget a polgármester nyitotta meg köszöntőjével, ezután a tordasi Szivárvány Együttes játszott Fonográf és Illés dalokat. Az ünnepi beszédet Soltész Miklós országgyűlési képviselő, KDNP frakcióvezető helyettese mondta, amelyben a szociális munka területén dolgozókat az „életet adó forráshoz” hasonlította és Böjte Csaba segítőkész, odaadó munkásságát követendő példának tekinti. Az ünnepi műsort állófogadás zárta.

<<Galéria képek>>