Képviselő-testületi döntés-támogató rendszer

Döntés-támogató rendszer kiépítéséről döntött a képviselő-testület, az ülések vezetésének megkönnyítése érdekében.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete több éves előkészület után a 184/2009. (12.10.)Öh.sz. határozatában döntött a döntés-támogató rendszer kiépítéséről. A rendszer telepítésének várható ideje január végére tehető, amelyet részben az Államreform Operatív Program által kiírt, a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztésére benyújtott pályázat keretében elnyert több mint 19 millió forintos összegből finanszíroz.

A beérkezett ajánlatokból a Globomax Kft. tette ár/érték arányban a legkedvezőbb ajánlatot, amelyben szerepelnek szavazóegységek, hangosító rendszerek és kijelzők is, illetve ezek továbbfejlesztésére szolgáló egyéb vizuális megjelenítő eszközök és robotkamerák. A kiépítendő rendszer ezek után képes lesz névre pontosan vezetni a képviselők szavazatait, és valós időben megjeleníteni azt, nemcsak a képviselők részére, de az ülésen megjelent lakosok számára is. Továbbfejlesztései lehetőséget biztosítanak az online közvetítésre, a nagyobb nyilvánosság kiszolgálására is. Fontos szempont még, hogy az új rendszer megkönnyíti az ülést követő jegyzőkönyvezést, ezzel is pontosabb és gyorsabb munkát eredményezve a viták kiküszöbölése érdekében.
Az októberben megválasztandó új testület így már sokkal jobb ülésezési, ülésvezetési körülmények között kezdheti meg munkáját.