Továbbra sincs költségvetés

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. február 25-én újra tárgyalta a „Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. évi költségvetését”, amely a költségcsökkentéseket tartalmazó módosító indítvány beterjesztése ellenére továbbra sem kapta meg a szükséges szavazatokat.

Mint ismeretes a február 18-án tartott testületi ülésen több képviselő az önkormányzat túlköltekező gazdaság-politikájára hivatkozással, átdolgozásra javasolta a 2010. évi költségvetést és annak egy következő alkalommal történő tárgyalását helyezték kilátásba. A költségcsökkentés érdekében Dr. Palovics Lajos polgármester módosító indítványt terjesztett elő, hogy a következő tárgyaláson elfogadásra kerüljön a költségvetés.
Azonban az első napirendi ponton tárgyalt 2010. évi költségvetésről költségcsökkentő javaslatok és hozzászólások nélkül, névszerinti szavazással döntött a képviselő-testület, amely a Szövetség Biatorbágyért Egyesület 7 igen szavazatával és a FIDESZ képviselői csoport 5 nem szavazatával újból nem kapta meg az elfogadáshoz szükséges minősített többséget.
Makranczi László jegyző a szavazást követően felhívta a képviselő-testület figyelmét a költségvetés elmaradásának jogkövetkezményeire, amelyek számottevően korlátozzák a testület munkáját, illetve kihat és jelentősen befolyásolja az önkormányzat közszolgáltatásainak minőségi és mennyiségi színvonalát.
A költségvetés hiánya okozta működési nehézségek áthidalása képpen, átmeneti rendeletet alkothat a képviselő-testület, amely a következő, március 4-re kitűzött képviselő-testületi ülésen kerülhet elfogadásra és mindaddig érvényben marad, amíg a Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. évi költségvetés rendelete hatályba nem lép.