Iránytaxi járat indul Biatorbágyon

Helyi buszközlekedésnek megfelelő járat indul Biatorbágyon 2010. május 15-től meghatározott útvonalakon. Az újonnan kialakított közlekedési vonalon a BMKV Transport Kft. járatai közlekednek majd megkönnyítve a helyi lakosok mindennapi közlekedéseit.

Biatorbágy Város Önkormányzata régóta tervezi a helyi-, helyközi közösségi közlekedés megvalósítását a kistérség bevonásával, azonban a magas anyagi forrást igénylő projekt nem került megvalósításra. A BMKV 2010 Transport Kft, értesülve Biatorbágy Önkormányzata ilyen irányú szándékáról, terveiről, jelentkezett, hogy iránytaxi járatot indítana Biatorbágyon.
Rövid, kéthónapos, egyeztetés és tárgyalás után Biatorbágy Város Önkormányzatának bizottságai és képviselő-testülete, Biatorbágy lakossága érdekeit szem előtt tartva, úgy határozott, hogy egy éves időtartamra támogatja a vállalkozást azzal, hogy hozzájárul a város területén megépített buszmegállók használatához és ideiglenes megállók kijelöléséhez.
Tekintettel arra, hogy a vállalkozás magánvállalkozás, az önkormányzat anyagi támogatást nem biztosít a cég részére, a jegyek árait a társaság határozhatja meg és az utazással kapcsolatos panaszok kezelésével is a kft. ügyvezetője gondoskodik.

 

A most induló iránytaxi útvonalán a következő utcák szerepelnek:
Vasútállomás – Dózsa Gy. út – Pátyi út – Szily Kálmán u. – Juhász Gy. u. – Antall József u. – Dévay Gy. u. – Baross G. u. – Petőfi u. – Hunyadi u. – Bajcsy Zs. u. – Szent István u. – Nagy utca – Kálvin tér – Nagy utca – Szabadság út – Ország út – Meggyfa utca – Karinthy u. – Vasútállomás.

Hétköznap a buszok félórás időközönként követik egymást, reggel ¾ 7 – ¾ 9 óráig és délután 14 -19 óráig. A 9-14 óra közötti időszakban óránként járnak.

Egy vonaljegy ára: 200 Ft.
30 napos bérlet diákoknak és nyugdíjasoknak: 3.270 Ft
30 napos bérlet felnőtteknek: 5.450 Ft

A magánvállalkozás járataira nem érvényesek a Volánbusz társaság bérletei.