Tájékoztató a 2010. évi Általános Mezőgazdasági Összeírásról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2010. évi XXIV. törvény alapján 2010. június 1. és június 21. között az ország valamennyi településén általános mezőgazdasági összeírást (ÁMÖ) hajt végre.

A háztartásokat, egyéni gazdaságokat a KSH által megbízott összeírók keresik fel, a személyes beszélgetés során – szükség szerint – kérdőívet töltenek ki. Mivel az összeírást törvény írja elő, a kérdésekre a válaszadás kötelező! Az összeírt adatokat a KSH kizárólag statisztikai célra, az adatvédelmi és a statisztikai törvény vonatkozó részeinek megtartásával használja fel, illetve kezeli. Az adatgyűjtést elrendelő uniós és hazai jogszabályok értelmében Magyarországon adatot kell szolgáltatniuk az olyan mezőgazdasági tevékenységet folytató háztartásoknak és társas vállalkozásoknak (természetes és jogi személyeknek), akik az összeírás eszmei időpontjában (2010. június 1-jén):

  • mezőgazdasági hasznosítás alatt álló termőterületet használnak, vagy
  • mezőgazdasági haszonállatot tartanak, vagy
  • intenzív kertészeti termelést, illetve gombatermesztést folytatnak, vagy
  • mezőgazdasági szolgáltatást végeznek.

Az összeírás időszakában a KSH munkatársai az ingyenesen hívható 06-80-200-224-es telefon-számon érhetők el, és válaszolnak az összeírással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

 

 

Központi Statisztikai Hivatal