Általános információk a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2011. évi fordulójához!

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 136/2010.(09.02.) Öh. számú határozatával 2011. évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

A települési önkormányzat saját maga bírálja el a beérkezett pályázatokat. A pályázatokat zárt borítékban Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához kell eljuttatni (2051 Biatrobágy, Baross G. u. 2/a.), a borítékra csak annyit kell ráírni „Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázat”.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2010. október 29.

 

A fenti határidőn túl a támogatásban részesíteni kívánt pályázók körét az önkormányzat még abban az esetben sem jogosult bővíteni, ha jogosulatlanság vagy lemondás folytán az önkormányzatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra szánt keretében pénzmaradvány jelentkezik.

Biatorbágy Város önkormányzata

a.) csak az illetékességi területén állandó lakóhellyel rendelkező azon pályázókat részesítheti támogatásban, akik

  • „A” típusú pályázat esetén a képzésre vonatkozó keretidőn belül, államilag támogatott, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat,
  • „B” típusú pályázat esetén a 2010/2011. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőfokú intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett fiatalok, és 2011/2012. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében államilag támogatott, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.

b.) nem részesíthető Bursa támogatásban a rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói,

c.) az elbírálás során fajra, nemre, bőrszínre, felekezeti vagy világnézeti hovatartozásra, tanulmányi eredményre tekintet nélkül kizárólag a pályázó szociális rászorultságának objektív vizsgálatára tekintettel járhat el.
A pályázati felhívás anyaga és a pályázati űrlapok letölthetők Biatorbágy Város honlapjáról, valamint a www.bursa.hu oldalról.