Támogatjuk a vörösiszap-katasztrófa áldozatait

Biatorbágy Város Képviselő-testülete csatlakozik ahhoz az országos összefogáshoz, amely a Kolontár és térségét ért vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére irányul. A város vezetése jövő héten dönt az önkormányzat által adományozott összegről.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete felhívja a képviselő-testület és bizottságai tagjait, hogy adományaikkal segítsék a károsultakat. Sólyomvári Béla képviselő az Aranyalma Magyar Műveltség Egyesületet alapítótagja az október 21-i ülésen jelezte, hogy százezer forintot gyűjtöttek a károsultaknak, a Fidesz biatorbágyi szervezete pedig kétszázezer forinttal járul hozzá a baleset áldozatainak megsegítésére. Dr. Lehel István képviselő javaslatát egyhangúlag támogatta a testület, hogy önkormányzatunk is támogassa anyagilag a károsultakat – ennek összegéről a novemberi képviselő-testületi ülésen döntenek a város vezetői.

A tragédia áldozatainak javára, a helyreállításra pénzbeli adományokat gyűjtünk, ezeket legkésőbb november 15-ig – Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatala a Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 64500058-10000018 számú számlájára lehet befizetni. A megjegyzés rovatban tüntesse fel (kolontár).
Az összegyűjtött pénzbeli adományokat a Magyar Kármentő Alap számlájára utaljuk át.