Reprezentatív mezőgazdasági összeírás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 288/2009. (XII.15.) Kormányrendelet alapján 2010. december 1-15. között reprezentatív mezőgazdasági összeírást hajt végre.

Az Európai Unió valamennyi tagországa számára kötelező összeírást az Európai Parlament és a Tanács 138/2004/EK és az 543/2009/EK rendelete írja elő.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, ill. pontos és hiteles képet adjon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére.

A feladat közvetlen megszervezését és az adatfelvétel végrehajtásának irányítását az egész ország területére kiterjedő illetékességgel a KSH Szegedi Igazgatósága látja el.

Az összeírást a KSH reprezentatív adafelvétel keretében hajtja végre. A kijelölt mintakörzetek az ország 1125 települését érintik - köztük Biatorbágy városát is - , ahol az összeírónak a rendelkezésre bocsátott  "Cím-és ellenőrző lajstrom"-on szereplő címeket kell felkeresnie.

Az összeírást a KSH Szegedi Igazgatósága  által kiadott - pecséttel és aláírással ellátott - igazolvánnyal rendelkező számlálóbiztosok  végzik.