Tájékoztató a 2011. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásáról és azok eredményeiről

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága (továbbiakban: Bizottság) 2010. november 22-ei ülésén elbírálta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagokat és az 1/2010. (11.22.) OB. számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről. Az adatvédelmi biztos állásfoglalása értelmében az Ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

- a 29 db „A” típusú pályázati kiírásra benyújtott pályázat mindegyike megfelelt a pályázati kiírásban foglaltaknak, ezért egyet sem kellett a bírálatból formai hiba vagy hiányosság miatt kizárni. Így a Bizottság az elé megvitatásra kerülő pályázatokat – egy pályázó kivételével - támogatásban részesítette. A megítélt támogatások összértéke 202.000 Ft/hó lett. Az egy pályázóra jutó támogatás átlagos mértéke valamivel több, mint 6.965 Ft/hó.

- a 2 db „B” típusú pályázati kiírásra benyújtott pályázat mindegyike megfelelt a pályázati kiírásban foglaltaknak. A megítélt támogatások összértéke 14.000 Ft/hó lett. Az egy pályázóra jutó támogatás átlagos mértéke 7.000 Ft/hó.

A 2011. évi pályázati fordulóban részt vett összes pályázó a támogatások pontos havi összegéről, valamint a pályázat további menetéről lakcímére postázott írásbeli értesítést kap.

 

Tarjáni István
polgármester