Hasznos tanácsok téli időjárás esetén

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés jegyében „Hasznos tanácsok téli időjárás esetén” címmel grafikával, illetve szöveges információkkal szóróanyagot készített.

Tároljon otthonában egy hétre elegendő tartós élelmiszert (konzerv: kenyér, tej, liszt, instant élesztő, só) az egész család számára. Halmozzon fel tartalékokat vízből. Legyen otthon a rendszeresen szedett gyógyszerekből szükséges mennyiség, kötszerek, ha csecsemő van a családban több napra elegendő tápszer és pelenka! Tartson otthonában üzemképes állapotban egy elemről működtethető rádiót és biztosítson hozza tartalék elemeket. Folyamatosan ellenőriztesse tüzelőberendezéseit és kéményét az égéstermék visszaáramlásának elkerülése érdekében (szénmonoxid mérő).

 

Autóval történő közlekedés eseten csak jó műszaki állapotú és teli gumikkal felszerelt gépjárművel induljon útnak!

Havas időszakban az autóban legyen: hólapát, vontatókötél, érdesítő anyag (homok, só), elemlámpa, tartalék üzemanyag.
Hosszú téli utazáshoz: hólánc, meleg ruha, takaró, meleg ital, egy napi élelmiszer. Útközben időben gondoskodjon üzemanyagról!
Lehetőség szerint nappali utazást tervezzen. Nagy havazás előtt ne induljon el hosszú útra kisgyermekkel! Intenzív havazás eseten a legközelebbi lakott településen helyezze el biztonságban gépjárművet. Legyen mindig segélyhívásra alkalmas eszköz, mely üzemképes, feltöltött állapotban van és a segélyhívószámokró1 se feledkezzen meg!

 

Hasznos tanácsok téli időjárás esetén << Töltse le >>