Területi és országos kisebbségi önkormányzati képviselők választása

A területi és az országos kisebbségi önkormányzati képviselők általános választását az Országos Választási Bizottság valamennyi kisebbség tekintetében azonos napra, azaz 2011. január 9. napjára (vasárnap) tűzte ki.

A szavazásról és annak lebonyolításáról az alábbi rövid tájékoztatást adom:

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 115/S. § (2) bekezdés értelmében szavazni a helyi választási bizottság által kijelölt helyiségben lehet. Biatorbágy Város Választási Bizottsága 2011. január 3. napján megtartott ülésén 2/2011.(01.03) HVB sz. határozatában a területi és országos kisebbségi önkormányzati képviselők választásának biatorbágyi lebonyolítására szolgáló szavazóhelyiségeként a Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatal (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A) 112. sz. termet jelölte ki.

A szavazásra azokon a településeken kerül sor, ahol a szavazás napján települési kisebbségi önkormányzat működik. A választáson az elektorok, azaz a működő települési kisebbségi önkormányzatok tagjai választanak és választhatók. Csak az szavazhat és csak az lehet jelölt, aki a szavazás napján tagja a települési kisebbségi önkormányzatnak.
 
A szavazás 2011. január 9. napján (vasárnap) 6.00 órától 19.00 óráig tart, de le kell zárni, ha valamennyi elektor leadta szavazatát.

 

Tisztelettel:
HVI vezetője