Moratórium csatornahasználatra vonatkozó bejelentésekre

A Biatorbágyi Vízművek Kft. 2011. február 1-től 2011. április 30-ig moratóriumot biztosít az illegális csatornahasználatra vonatkozó bejelentésekre és a 2010. december 31-ig kiállított lakossági számlák befizetésére a következők szerint:

 

 

  • A moratórium időszakában bejelentett csatorna-szolgáltatások esetében eltekint a többletdíj kiszámlázásától.
  • Amennyiben a lakossági ügyfelek a moratórium időszakában egy összegben kiegyenlítik 2010. december 31-ig keletkezett tartozásukat, a késedelmes befizetés miatt kiterhelt kamatot jóváírjuk egyenlegükön.

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Biatorbágy város ivóvízellátásáról és szennyvízelvezetéséről 2007 októberétől társaságunk, a Biatorbágyi Vízművek Kft. gondoskodik. A biatorbágyi központú szolgáltató többségi tulajdonosa a helyi önkormányzat, a szolgáltatás magas színvonalára a Fővárosi Vízművek Zrt. több mint 140 éves tapasztalata és szakértelme a biztosíték.

Társaságunk a szolgáltatásunkat legálisan igénybevevők érdekében rendszeres ivóvíz- és szennyvízhálózat-ellenőrzést végez. Az ellenőrzés célja a szolgáltató nyilvántartásában nem szereplő víz- és csatornabekötések feltárása, a bekötési vízmérőn lévő sérülések ellenőrzése, illetve a csapadékvíz illegális módon, közcsatornába történő elvezetésének felderítése. Vállalkozások esetében a vizsgálat a bebocsátott szennyvíz kémiai összetételének és mennyiségének ellenőrzésére is kiterjedhet.

Bízunk benne, hogy Ön is legálisan veszi igénybe szolgáltatásunkat. Amennyiben ebben nem biztos, kérjük, ellenőrizze, hogy a szolgáltatásról kap-e számlákat.

A vízvételezés és a csatornahasználat a következő esetekben minősül illegálisnak:

  • Illegális vízvételezésnek minősül az ivóvíz-törzshálózat vezetékeiről, fogyasztási helyeiről (közkút, tűzcsap) nem rendeltetésszerűen, mérés nélkül vagy manipulált vízmérőn keresztül, szerződés vagy engedély hiányában, víz- és csatornadíj megfizetése nélkül történő vízvételezés (vízlopás).
  • Illegális csatornahasználatnak minősül az ingatlanon keletkezett szennyvizek és/vagy csapadékvizek szerződés vagy engedély nélküli bevezetése a csatorna-törzshálózatba, elmulasztva a csatornahasználati díj megfizetését.

Amennyiben Ön vagy az ingatlan korábbi tulajdonosa (új építés esetén a kivitelező) a csatornahálózatra történő rákötés bejelentését elmulasztotta volna, kérjük, haladéktalanul jelezze azt felénk.

Felhívjuk figyelmét, hogy Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete 13/2005. (11.15.) Ör.sz. rendelete értelmében az illegálisan közterületi szennyvízcsatornába vezetett szennyvíz- és, csapadékvíz-mennyiség után az ingatlan tulajdonosa, illetve használója legfeljebb 5 évre visszamenőleg és egészen a törvényes állapot megteremtéséig a csatornahasználati díj ötszörösét köteles megfizetni.
A szolgáltatások legális igénybevétele mellett a kiállított számlák rendszeres, időben történő kifizetése is mindannyiunk közös érdeke. A ki nem fizetett díjak miatt keletkező többletköltségek ugyanis a szolgáltatóra és így közvetve a díjakat a szerződésben rögzített feltételeknek megfelelően fizető ügyfelekre hárulnak.

Amennyiben szolgáltatásunkat legálisan veszi igénybe, de a korábban kiállított víz- és szennyvízszámlák bármelyikének befizetését elmulasztotta volna, kérjük, tartozását mielőbb szíveskedjen rendezni! Tájékoztatjuk, hogy fennálló tartozás esetében a szolgáltató az ingatlan ivóvíz-ellátását mennyiségben korlátozhatja és a meglévő tartozásra vonatkozó igényét polgári peres úton, továbbá végrehajtás során érvényesítheti.

Társaságunk 2011. február 1-től 2011. április 30-ig moratóriumot biztosít az illegális csatornahasználatra vonatkozó bejelentésekre és a 2010. december 31-ig kiállított lakossági számlák befizetésére a következők szerint:

  • A moratórium időszakában bejelentett csatorna-szolgáltatások esetében eltekintünk a többletdíj kiszámlázásától.
  • Amennyiben lakossági ügyfeleink a moratórium időszakában egy összegben kiegyenlítik 2010. december 31-ig keletkezett tartozásukat, a késedelmes befizetés miatt kiterhelt kamatot jóváírjuk egyenlegükön.

 

Bejelentését az alábbi elérhetőségeinken fogadjuk:

(nyitva tartás: hétfő 13.00–18,00, szerda 8.00–16.00, péntek 8.00–12.00)
Cím: 2051 Biatorbágy, Szabadság út 76.
Telefon/fax: 06-23 312 348

(nyitva tartás: hétfő 8.00–20.00, kedd–csütörtök 8.00–17.00, péntek 8.00–14.00; pénztári nyitva tartás: hétfő 8.00–19.00, kedd–csütörtök 8.00–16.00, péntek 8.00–13.00)
Cím: Budapest XIII., Váci út 23-27.
Telefon: 06-40 247 247
Fax: 06-40 247 742
E-mail: vizvonal@vizmuvek.hu


Amennyiben a levelünkben foglaltak nem érintik Önt, kérjük, tekintse azt tárgytalannak.

Együttműködését köszönjük!


Tisztelettel,
Biatorbágyi Vízművek Kft.