„Úttörő” civilek jelképes támogatása

Országos jelenség, hogy a külterületi utak karbantartására szinte egyetlen fillérje sem jut az önkormányzatoknak. Biatorbágyon sincs ez másként. Ugyanakkor tény, hogy egyre többen választják ideiglenes, vagy akár állandó lakóhelyül a belterületen kívül eső ingatlanokat.

A lakóhelyet pedig nem csak az ott élőknek, de a közszolgáltatóknak, mentőknek, rendfenntartóknak is megközelíthetővé illene tenni, tehát szükség van járható utakra.

Biatorbágy Önkormányzatának Településfejlesztési Bizottsága ezen felismerés alapján nyújtott támogató kezet a Katalin-hegyi civileknek, akik évek óta saját pénzből, társadalmi munkában tartják karban a Kálvária és az I. dűlő közötti útszakaszt. Zahár Mihály a civilek egyik vezetője elmondta, hogy a környékben élők pénztárcájukhoz mérten 2-5 ezer forintot tesznek az „útkasszába”, illetve többen kézi munkával, Radnai Róbert és Kovács István pedig gépeivel vesz részt a nagyjából 3 évente ismétlődő „úttörésben”, újraépítésben és murvázásban. Az önkormányzat a helyiek kezdeményezését a jóváhagyáson túl segíti is. Egy teherautónyi kő ugyan csak jelképes mennyiség, mégis kifejezi az odafigyelő és támogató szándékot. – mondta Zahár Mihály.