Lúdas Matyi, Pomádé király és társaik a Faluházban

Az elmúlt vasárnap immár tizennegyedik alkalommal adott otthont Biatorbágy a Koós Iván Gyermekbábos Találkozónak. A résztvevők számára egymás alkotásainak megtekintésén, értékelésén és a jókedvű együttléten túl ez az esemény szolgál hagyományosan Pest megyei válogató versenyként is az egri Országos Gyermekbábos Fesztiválra.

A rendezvényen ezúttal 9 bábcsoport mérte össze tudása legjavát. A bemutatott darabok többségében a bábok és a díszletek maguk is a fellépő gyerekek keze munkáját dicsérték.

Az első helyezést, és ezzel az idei országos megmérettetésen való indulás jogát a pomázi Manu-Art Bábcsoport érdemelte ki.
Másodikként végzett a Nánási Istvánné és Nánási István irányításával működő biatorbágyi Prospero Inasok Bábcsoport, Virágverseny című produkciójával. Tekintettel arra, hogy a kis csapat ebben a formációban még csak két éve dolgozik együtt ez elismerésre- és figyelemre méltó teljesítmény részükről.
A harmadik helyet a dömsödi Lelkes Amatőrök Bábcsoport szerezte meg.

A zsűri több különdíjat is kiosztott, így a nem dobogós helyen végző többi induló sem ment haza üres kézzel.
Biatorbágy Város különdíját az egyetlen „egyszemélyes bábcsoport”, a 10 éves Szilágyi Barnabás hódította el, aki Ürömről érkezett a versenyre. Jutalma egy meghívás a biatorbágyi Városünnepre, ahol Vitéz László és az elátkozott malom történetét fogja újra előadni a nagyérdemű közönségnek.